web statistics

TEB Mıknatıs Kredi ile Borç Transferi Yapmadan Önce…


Borç transferi kredisi hiç süphesiz kredi kartlarına faiz ödemekten artik canına tak etmiş veya gerek kredi geri ödemelerini, gerekse zaman içinde kredi kartlarında birikmiş borçlarını tek bir çatı altında toplamak isteyen tüketicilerin internet üzerinden araştırdıkları popüler kredi türleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) de bu alanda ürün geliştiren bankalar arasında bir süredir yer alıyor. Yeşil Trompet markası altında yer alan Mıknatıs Kredi‘yle TV reklamlarında tekrar karşılaşmaya başladık. Ancak reklamlara rağmen TEB’in Mıknatıs Kredi’yle yeterli bir farkındalık yarattıklarına emin olduğumuzu söyleyemiyoruz. Zira elimizdeki arama istatistiklerinde bir göz attığımızda, söz konusu kredinin net olarak bir borç transferi kredisi olarak algılanmadığı oldukça net olarak karşımıza çıkıyor.

Dikkatimizi çeken bir başka konu da, söz konusu tv reklamlarının TEB’in aktif olarak birleşme süreci içinde olduğu Fortis‘in Borç Transfer Kredisi reklamlarından hemen sonra başlamış olması. Anlaşılan Fortis ve TEB birleşiyor olsa da, aynı pazar payı için ayrı ayrı rekabet etmeye devam ediyorlar.

Teb Miknatis KrediTEB Mıknatıs Kredi tüketicilere bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarını tek bir çatı altında toplamasina imkan veren bir borç transferi kredisi, üstelik geri ödeme taksitlerini iki ay erteleme imkanı sağlıyor (bu özelliğin Türkiye’de uyarlamasının ilk kez TEB tarafından, şubelerinde çalışan bir güvenlik görevlisinin önerisine istinaden geliştirildiğini biliyor muydunuz ?). Bunu da TEB’in Mıktanıs Kredi için hazırlanan sayfasındaki “TEB Mıknatıs Kredi, hem kredi ve kredi kartı borçlarınızı çekip çevirir, hem de tüm diğer nakit ihtiyaçlarınızı karşılar” ibaresinden anlıyoruz.

Ancak oldukça muhafazakar bir kredi politikasına sahip TEB’in “çok sorunlu müşteri çekmeyelim” endişesiyle özellikle bu ürünü anlatırken borç transferine vurgu yapmamasının bilinçli bir tercih de olabileceğinin altını çizmekte fayda var. Şimdi TEB Mıknatıs Kredi’ye başvurmak isteyenler için ürünün detaylarına geçelim.

TEB Mıknatıs Kredi ile yüzde 0,89 faiz oranı ihtiyaç kredisi kullanma imkanı sunuluyor. Bu oran diğer bankaların kredi oranlarına göre oldukça makul. Taksit erteleme seçeneği ile kredinizin ilk taksit ödemesini 2011’de gerçekleştirme şansınız bulunuyor. 24 vadeyle 10.000 TL‘lik kredi için dosya masrafı ve ferdi kaza sigorta priminden oluşan 129 TL’lik masraf söz konusu. Yine 10.000 TL için verilen örneğe göre aylık yüzde 1,18; yıllık yüzde 14,14’lük maliyet oranıyla kredi kullanarak ayda 474,55 TL‘lik taksit ödeniyor. TEB Mıktanıs Kredi’ye internet üzerinde hazırlanan formu doldurarak ön başvuru yapabilirsiniz.

Bir çok banka farkli isim ve özellikle borç transferi ihtiyaçlarını yanıtlayacak ürünler çıkarmaya devam ediyor. Ama unutmayın, hangi bankayı tercih ederseniz edin, başvurunuzun reddedilmemesi için asgari şartlara sahip olmanız gerekir. Mesela başvuru sırasında kullandığınız tüketici finansmanı ürünlerinde bir gecikmeniz olmaması gerekiyor. Hakkınızda son 5 sene içinde bir idari veya kanuni takibin de başlatılmamış olması ayrı bir gereklilik.