web statistics

İş Bankası MaxiPara Kart Başvurusu Yapmadan Önce…


İşbankası MaxiPara hakkında bu adreste yayınladığımız inceleme yazımızın üzerinden on seneden uzun bir süre geçmiş. Bu dönem içinde ön ödemeli kartlar ve onlara bağlı kullanılan teknolojiler de çok değişti. Geçen 10’yılın ardından 2020 Ekim ayı itibariyle MaxiPara kartı tekrar inceleyelim istedik.

Daha önce ağırlıklı olarak insanların hediye kart olarak kullandıkları ön ödemeli kartlar, elektronik para şirketlerinin de hayatımıza girmesi ile kartlı ödeme sistemleri arasında önemli bir alternatif oldu. MaxiPara Kart ise İş Bankası’nın müşterilerine on yılı aşkın süredir sunduğu bir ön ödemeli kart çözümüdür. On yıl önce maxipara.com.tr adlı bir domain üzerinden tanıtımını yaptıkları bu ön ödemeli kart çözümü o zamanlar hediye kart amacıyla tercih edilen bir ödeme çözümüyken; şimdi İş Bankası müşterisi olmak istemeyen ama Maximum’un kampanyalarından ve belki de bankaların çıkardığı mobil cüzdan çözümleri arasında en kapsamlı işlem setini kullanan Maximum Mobil’den faydalanmak isteyen tüketicilere hizmet veriyor.

MaxiPara Kart’a nasıl başvurulur?

Eski yazımızda da belirtiğimiz üzere eskiden MaxiPara karta başvurmak için şubelere gitmek gerekiyordu ama artık başvuru için Maximum Mobil uygulamasını kullanabiliyorsunuz. Maximum Mobil telefonunuzda yüklü değilse iPhone telefonlar için buradan, Android telefonlar için buradan indirebilirsiniz.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra; Kartlarım => Kart İşlemlerim => İş Bankası Kartına Başvur=> Ön Ödemeli Kart Başvurusu adımlarını izleyerek başvuruluyor.

MaxiPara müşterisi olmak için İş bankası müşterisi olma zorunluluğu bulunmuyor.

Uygulamadan başvurulan kartlar için bir onay süreci bulunmuyor. Kartın fiziksel olarak basılmasını talep etmeyip sadece dijital kart alarak da kullanmak mümkün. Basılmasını isterseniz kartınızın üzerinde isim bilgisi yer kampanya kapsamında ücretsiz olan kartları alıp hemen kullanabiliyorsunuz. NFC destekleyen Android telefonlarla fiziksel poslarda da karta ihtiyaç olmadan kullanabilirsiniz.

is bankasi maxipara kart

MaxiPara kart güvenli mi?

İş Bankası MaxiPara Kart bir ön ödemeli kart. Dolayısıyla kart bilgileriniz birinin eline geçse dahi karta yüklü bakiyeniz kadar riskiniz söz konusu olacaktır. Yani alternatiflerine göre fiziksel olarak cüzdanınızda taşıyabildiğiniz bir sanal kart kadar güvenlidir.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (Masak) tarafından yayınlanan “Ön Ödemeli Kartlara İlişkin İşlemler” tebliği çerçevesinde belirlenmiş işlem limtileri aşağıdaki gibidir:

• Aynı yıl içinde nakit çekim tutarı üçyüz TL’yi aşamaz,

• Toplam yüklü para tutarı yediyüzelli TL’yi aşamaz,

• Toplam yükleme limiti bir ay içinde yediyüzelli TL’yi ve her halükarda bakiyesi yediyüzelli TL’yi aşamaz.