web statistics

2010 Çeşme Tatilinde Hangi Kredi Kartı Kullanılır ?


Tüketicilerin satın alma ve finansman ihtiyaçlarını giderirken karar alma sürecinde bilinçli bir şekilde davranmalarını sağlamanın, uzun vadede toplumun yararına olacağına inanıyoruz. Bu siteyi kurmamızın arkasındaki en büyük motivasyonumuz bu oldu.

Yazın gelmesi ile birlikte (SBS sınavlarının, okulların kapanmasının ve üniversite sınavlarının ardından) tüketicilerin önümüzdeki birkaç ay içerisinde yapacakları harcamalarda en yüksek tutarlı kalemler, hiç şüphesiz tatile çıkarken yapacakları harcamalar olacaktır. Tüketici finansmanı ürünleri pazarlayan şirketler ise, bu harcamalarınıza kendi sundukları ürünler aracılığı ile gerçekleştirmeniz için çeşitli kampanyalarla karşınıza çıkacaktır. Bugünkü yazımızda bu kampanyalarda kredi kartlarıyla ilgili neler olabileceğine kısaca değinmek istiyoruz.

Yaz tatillerini herşey dahil tatil köylerinde veya otellerde geçirmek isteyen ve bunun için satın almalarını seyahat acenteleri vasıtasıyla gerçekleştirenler için en önemlisi, hiç şüphesiz ilgili seyahat acentesinde hangi kredi kartında kaç taksit yaptıklarıdır. Yaz tatiliyle ilgili rezervasyonlarda erken rezervasyon avantajı ortadan kalkmış durumda. Tatil köyü ve otel harcamalarının oldukça yüksek tutarlarda olduğunu düşünürsek, en avantajlı kredi kartı sizin için en fazla taksit imkanı sağlayan kredi kartı olacaktır. Bazı kredi kartlarının bazı özel alışveriş merkezleri için sektör kısıtlaması bulunmadığı durumlarda sundukları ek taksit imkanları, satın almanızı turizm şirketinin ilgili alışveriş merkezindeki acentesinden gerçekleştirmeniz halinde ilave bir avantaj kazandırabilir. Bu konuda takipçi olmanızı tavsiye ediyoruz.

Bazı kredi kartları ise turizm sektöründe yapacağınız harcamaya talip olmak amacıyla çekilişlere başvurabilir. “Her X TL tutarındaki turizm harcamanız için bir çekiliş hakkı, her ay X sayıda çifte iki kişilik tatil imkânı” gibi. Zaten tatil harcaması yapan kişiye sonrasında bir ücretsiz tatil şansı nasıl bir motivasyon sağlar, bu bizim pek akıl sır erdiremediğimiz birşey, ancak önerilen taksit sayısıyla beraber bir avantaj oluşturuyorsa tercih edilebilir.

Tatil köyü ve otel harcamaları gibi turizm sektöründe yapılan kredi kartı harcamaları gibi büyük kalemler tutan harcamalarda, hangi kredi kartının daha fazla taksit imkanı sağladığı karar vermede daha fazla öne çıkarken; tatil bölgelerindeki restoran, cafe ve beach clublarda kullandığınız kredi kartına sağlanan indirim, avantajlı puan kazanımının önüne çıkıyor.

Yaz tatillerini Bodrum veya Çeşme gibi tatil beldelerinde geçirmeyi planlayan kart sahiplerinin harcamalarına talip olmak isteyen bankalar; bu bölgelerdeki restoran, beach club, turistik mekanlar ve hatta taksilerle bile anlaşmalar yapabiliyorlar. Yapı Kredi Adios ve Adios Premium kartlara özellikle Çeşme restoran ve beach clublarda (Bu’ra, Fun Beach Club, Ilıca Otel, İmren Han Cafe, İncirli Ev, Köşe Kahve, Köşem Emin’in Yeri, Paparazzi, Picante, Port Restaurant, Sapa Otel, Seaside, Sefahathane, Shayna, Sole Mare, Şarabi, Tash Mahal Otel, 15 Eylül Kıraathanesi) POS üzerinden yüzde 10 indirim sağlanması, Çeşme’de tatil yapacak kart sahipleri için kullanım sebebi olacak gibi gözüküyor.

cesme ilica2010 yazında Çeşme’de yapılacak kredi kartı harcamalarındaki pazar payı rekabetinde Yapı Kredi yalnız değil. Akbank da bu konuda hem Axess hem Wings kredi kartı sahipleri için benzer kampanyalar sunuyor. 21 Haziran – 30 Ağustos tarihleri arasında Akbank Wings veya Axess kredi kartını kullanan kart sahipleri hotel, restoran, cCafe (HoReCa) harcamalarında direkt POS üzerinden yüzde 10 indirim kazanacaklar.

Tatilini Çeşme’de geçirmeyi planlayan ve bu tatilde özellikle Çeşme Shereton’da konaklamayı düşünen çılgınlar varsa (bu kişilerin Çeşme Sheraton’un gereksiz pahalı ve Ilıca halk plajının ortasında yer aldığını bilip de gitmeyi düşündüklerini varsayıyoruz), bu otelde konaklayacak Wings kredi kartı sahiplerinin odaya hoşgeldin meyve sepeti, Spa’da yüzde 15 indirim, Spice’s Roof Alacarte Thai Restaurant’ta yüzde 20 indirim, geç check out imkanı sağlandığını bilmelerinde fayda olacaktır.

Tatile uçakla gidiyorsanız hangi kredi kartını cüzdanınızda taşıyacağınıza dair karar vermenizde etkin olan bir unsur da, havaalanlarında Lounge kullanım imkanları. Yaz tatili için yurt içini tercih edenlerin rötar olması durumunda havaalanında neler yapılabileceği önem kazanıyor. 23 Nisan tatilinde Sabiha Gökçen Havaalanı’nda 4 saate yakın rötar yaşadığımızda, Lounge’un eksikliğini oldukça fazla hissettik. Özellikle İstanbul’dan tatile uçakla çıkacak olanların, iç hatlar terminalinde kullanmayı düşünmeseler bile Lounge hizmeti veren kredi kartlarını yanlarında bulundurmalarında fayda var. Şu anda Atatürk Havalimanı iç hatlarında Lounge kullanımı Garanti kredi kartları, Shop and Miles ve Akbank Wings kredi kartı sahipleri için mevcut. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise yeni Lounge kullanım imkanı sadece Wings kredi kartı sahiplerine ait.

Sonuçta kredi kartı kullanımında kaçınılmaz bir gerçek var, hesap özetine yansıyan dönem borcu ne kadar azsa o kadar iyidir. Çeşme de bu tür indirimleri alabileceğiniz çok tercih edilen tatil mekanlarından biri. Dikkatinizi çekeriz; dönem borcu diyoruz, asgari ödeme tutarı demiyoruz, çünkü bilinçli kredi kartı kullanımı için öncelikle son ödeme tarihine kadar dönem borcunun tamamını yatırmak esastır. Son ödeme tarihine kadar asgari tutar yatırılması, sadece acil durum söz konusu olduğunda ve bir yıl içinde en fazla 3 defa ile sınırlandırılmalıdır.