web statistics

Yapı Kredi Adios Premium Kart Başvurusu Yapmadan Önce…


Yapı Kredi, yeni kredi kartı adios Premium‘u tüketicilerine sundu. Adios Premium, Worldcard ve adios’un tüm özelliklerine sahip olmasının yanında, yurtiçi ve yurtdışı harcamalarda bazı ayrıcalıklar sunuyor. Alışveriş, kampanya ve bankacılık işlemlerinden kazanılan puanlar uçak biletinden cruise gezisine, konaklamadan jet kiralamaya kadar tüm seyahat harcamalarında kullanılabiliyor.

Adios Premium Tabloadios Premium ile Yapı Kredi Seyahat Hattı üzerinden yapılacak seyahat harcamalarında Worldpuanlar belirli katsayılar ile çarpılarak çok daha değerli kullanılıyor. Worldpuan’ların daha değerli kullanımı ile ilgili tabloyu yandaki küçük resme tıklayarak görebilirsiniz.

Örneğin, adios Premium kart sahibi bugün yurtdışına 500 TL tutarında bir bilet almak isterse 34.000 Worldpuan’a ihtiyacı oluyor. 34.000 Worldpuan’ın günlük harcamalarda kullanıldığı takdirde karşılığı ise sadece 170 TL. Yani 170 TL değerindeki Worldpuan seyahat harcamasında kullanıldığında daha değerli kullandırılarak 500 TL değerinde uçak bileti alınabiliyor.

Adios Premium’da Worldpuan’larınızın mile çevrilmesi gibi bir sistem yok. Bu sebeple puanlarınız değer kaybetmiyor. Puanların son kullanma tarihi gibi bir uygulama da bulunmuyor

adios Premium ile uçak bileti veya diğer seyahat harcamalarının fiks bir puan karşılığı yok. Yani güncel bilet veya seyahat fiyatları ne ise, birebir o değer üzerinden Worldpuan’larınızı kullanabiliyorsunuz. Böylece düşük sezon ve erken rezervasyon dönemlerinin avantajlarından yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca 444 0 446 VIP Line’dan Yapı Kredi Seyahat Hattı’na ulaşarak alan vergisi ödemeden uçmak, tek yöne bilet alabilmek, refakatçi ve ücretsiz bebek bileti gibi ayrıcalıklarlardan yararlanabiliyorsunuz.

adios Premium ayrıca yurtdışı otel ve restaurantlarda yüzde 5, yurtiçi anlaşmalı otel ve restoranlarda ise yüzde 15 indirim sunuyor. Tüm yurtdışı harcamalarında ekstra puan ve 3 taksit kazandıran adios Premium, Türkiye ve tüm dünyadaki duty free noktalarındaki alışverişlere de 3 taksit imkânı sunuyor.

Uçak biletlerini, alan vergisi ödemeden, havayolu ve kontenjan sınırı olmadan, isterlerse tek yön olarak da alan adios Premium sahipleri, puanları yetmediğinde Avanspuan kullanabiliyor. Kullandığınız Avanspuan’ı, bir yıl içerisinde yapacağınız alışverişlerde kazanacağınız Worldpuan’larla geri ödeyebiliyorsunuz. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki World Lounge ayrıcalığından yanlarında 2 misafir ve 18 yaşından küçük çocukları ile birlikte ücretsiz faydalanan kart sahipleri, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Valet Parking hizmetinden de yüzde 50 indirimli yararlanıyor.

adios premiumadios Premium kart sahipleri ayrıcalıklı yurtdışı concierge hizmetinin yanı sıra, Yapı Kredi tarafından kendilerine tanınan öncelikli çağrı merkezi hizmetinden de faydalanabiliyor.

adios Premium kart için ilk yıl kart ücreti alınmıyor ancak sonraki yıllarda asıl kart için 100 TL, ek kart için 15 TL‘lik yıllık üyelik ücreti ödemek gerekiyor.

adios Premium’un, Worldpuanları kazanım konusunda olmasa da, tatil planı yaparken çeşitli alternatiflerde avantajlı kullanım imkanı vermesi ve sadece uçak biletine mahkum etmemesi, bu alanda faliyet gösteren diğer kredi kartlarından kendini ayrıştırmayı başardığını görüyoruz. Piyasadaki rakiplerinden İş Bankası’na ait MaxiMiles kredi kartınının da bu alanda verdiği hizmetlerin altını çizdiğini düşünürsek, Yapı Kredi’nin adios Premium’u rakibinden daha yüksek sesle tanıtmasını oldukça mantıklı bir hareket olarak değerlendirdik.

Tüketiciler açısından ise adios Premium, standart adios kredi kartıyla verilen hizmetlerle ilgilinen ancak bir üst gelir gurubunda yer alan kredi kartı kullanıcılarını hedefliyor. Seyahat tercihlerinizde sadece uçak bileti ile sınırlı olmayıp, başka alternatifleri sunması açısından dikkat çekiyor. “Uçak bileti alıyoruz ama keşke gemi seyahati de alabilsek puanlarımızla” diyen kart sahipleri için tasarlanmış. Yani kredi kartı kullanan ve aynı zamanda bol bol seyahat etmeyi de bir yaşam stili olarak benimsemiş kullanıcılar için adeta ilaç gibi. adios Premium karta Yapı Kredi şubelerinden başvurabilirsiniz.