web statistics

PTT İhtiyaç, Taşıt ve Konut Kredisi Verecek


Milliyet’te bugün yayınlanan habere göre PTT, konut, taşıt ve bireysel kredi vermeye hazırlanıyor. Türkiye’deki 23 banka ile kredi kartı tahsilatları kapsamında anlaşmaları bulunan PTTBank, konut, taşıt, ihtiyaç kredileri verecek ve özel emeklilik planları pazarlayıp satacak.

On dört yıl önce telekomdan ayrılan PTT, geçen yıl yapılan yasal düzenleme ile bankacılık alanında verdiği hizmetleri genişletmeye hazırlanıyor. PTT Genel Müdürü Osman Tural, bankaların piyasada olan marka ve ürünlerinden farklı olarak, PTT ile birlikte yaratacakları isim altında bireylere piyasanın sunduğundan daha fazla avantaj sağlayan krediler vereceğini söyledi.

pttbankTural, “Bankalarla yaptığımız işbirliğiyle onların her türlü tahsilat işlerini yapıyoruz. Kredi kartı tahsilatını yapıyoruz, isterlerse kredilerle ilgili başvurularını alıyoruz. Ama en önemlisi tüm işyerlerimizin bankaların tamamının kredi kartı işlerini yapıyor olmasıdır” diye konuştu.

PTT Genel Müdürü Tural, finansal hizmetlerini genişletmek isteyen kurumun vatandaşa vereceği bireysel kredilerle ilgili olarak şöyle konuştu:

“Geçen sene yapmış olduğumuz bir kanuni düzenleme ile bankalara destek hizmeti vermek için yapacağımız sözleşmelerin kapsamına ilişkin kanuni yetki aldık. Şu anda bankalarla görüşmeler yapıyoruz.

Tahsilattan uzaklaşıp bankalarla yapacağımız anlaşmalar çerçevesinde onlar adına kredi verebilecek, onlar adına kredi kartı üretebilecek dolayısıyla kredi verme, kredi başvurularını kabul etme ve onlar adına kredi verip, kredi tahsil edebilmeyle ilgili iş ve işlemlere de başlayacağız. Bu yılın ortalarına doğru, mayıs haziran aylarında başlayacak.

Kredi kartının yanısıra konut, taşıt, ihtiyaç gibi bireysel krediler vereceğiz. Tabii bu yapacağımız sözleşmelerle belirlenenecek kredi limitleri dahilinde olacak. Örneğin güvercin konut, güvercin emeklilik, güvercin bireysel kredi olacak. Her bankanın farklı isimlerde ürünleri var. Örneğin Garanti Emeklilik diye bir ürün var. Güvercinden kastım posta güvercinin simgesi olacak. Bankaların bu tür ürünlerinin markalarından farklı bir isim altında biz yeni bir ürün yaratacağız.

Bankalarla ortak ürün yaratacağız, onların ürünlerini pazarlamak yerine PTT’ye mahsus ürünler ortaya koyup o ürünleri piyasaya sunacağız ve o ürünlerin avantajlı olmasına özen göstereceğiz. Bankalarla yapacağız bu işi ama ürünün sahibi biz olacağız.”