web statistics

2010’un Üç Aylık Kredi Kartı Azami Faiz Oranları Belirlendi


Son olarak 2009 ekim ayında Merkez Bankası tarafından düzenleme yapılan kredi kartı aylık azami akdi faiz ve gecikme faiz oranlarında indirime gidildi. Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı 1 ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 2,91; gecikme faizi oranı ise yüzde 3,66 olarak belirlendi.

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz ABD Doları için yüzde 2,54 ve Avro için yüzde 2,30; aylık azami gecikme faizi oranı ABD Doları için yüzde 3,11 ve Avro için ise yüzde 2,82 olarak belirlendi.

kredi karti azami faiz orani ocak 2010Söz konusu oranlar azami oranlar olup, bankalarca kredi kartı işlemlerinde 1 Ocak’tan itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanamıyor. Bankaların yeni azami oranlara göre belirledikleri kredi kartı faiz oranlarını buraya tıklayarak görebilirsiniz.

1 Nisan 2010 tarihinden itibaren gelecek 3 aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları yine Merkez Bankası tarafından açıklanacak.