web statistics

Halkbank, Ön Ödemeli Temassız Banka Kartı Bank24 Jet’i Duyurdu


Halkbank, Visa ile işbirliği yaparak Avrupa’nın ilk ön ödemeli temassız banka kartı Bank24 Jet’i tamamladı. Bank 24 Jet banka kartı ihtiyaçlar doğrultusunda küçük tutarlı temassız ödeme kartı, toplu ulaşım kartı, KGS, self servis ödeme kartı, geçiş kartı gibi çok farklı fonksiyonları bir arada taşıyacak.

Şu anda temassız ödeme özelliği sadece kredi kartları üzerinde bulunuyor. Ban24 Jet ise temassız banka kartı ve ön ödemeli kart olma özelliğini taşıyor. Ön ödemeli kart özelliği şöyle kullanılacak : Bank24 Jet sahibi müşteri, isterse vadesiz hesabını kullanarak ATM veya POS terminallerinden, isterse nakit olarak nakit yatırma özelliği olan ATM’lerden kartına para yüklemesi yaparak bozuk para veya biletin geçtiği her yerde temassız işlem yapabilicek.

Halkbank’tan yapılan açıklamaya göre Bank24 Jet bir banka kartı olduğu için, bu karta sahip olmak için kredi kartı tahsis kriterlerine uygunluk da aranmayacak. Bank24 Jet sahibi olmak isteyen herkes, hiç bir kredi değerlendirme engeline takılmadan Bank24 Jet sahibi olabilecek.

bank24jetHalkbank’ın bu kartı özellikle öğrenciler için faydalı olabilir. Sınırlı bir bütçeye sahip öğrencilerin kredi kartı kullanıp gecikmeye düşmektense girmektense, pazardaki kredi kartlarının özelliklerine sahip bir banka kartını kullanmaları, ileride bankalardan kredi kartı ve kredi almak isterken karşılarına çıkacak problemlerin önüne geçmelerine yardımcı olacaktır. Ancak kredi kartı gibi taksit yapma ve puan kazandırma özelliği olmayan Bank24 Jet’in ön ödemeli ve temazsız özellikli olması, diğer banka kartlarının önüne geçebilmesi için bir tercih sebebi olur mu emin değiliz.