web statistics

Bankalardan Selzedelere Kredi Geri Ödemelerinde Destek


Bazı bankalar sel felaketinden etkilenen bölgelerdeki müşterilerine destek olmak amacıyla çeşitli kredilerde taksit erteleme ve borçları yeniden yapılandırma uygulaması başlattı. Uygulamaya göre bazı bankalar selzedelere yeni kredi paketleri sunarken, bazıları da mevcut kredilerin geri ödemelerini 3 ila 4 aya kadar erteleme imkanı sunuyor.

ING Bank taşıt, konut veya ihtiyaç kredisi kullanmış olup afetten etkilenmiş müşterilerine talep etmeleri durumunda taksitlerini faizsiz geç ödeme imkanı veriyor. Banka ayrıca, sel mağduru vatandaşlara yüzde 0,99 faiz oranı ile masrafsız ve komisyonsuz 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi ile uygun koşullarla ev yenileme kredisi imkanı sağlayacak.

Garanti Bankası, sel felaketinden zarar gören müşterilerinin vadesi gelen kredi geri ödemelerini yıl sonuna kadar 3.5 ay süreyle öteleyecek ve ödemeleri 1 Ocak 2010 itibaren kabul etmeye başlayacak.

Şekerbank da sel mağdurlarının kredi taksitlerini 3 ay erteleme kararı aldı. İstanbul ve Trakya bölgesinde sel felaketinden zarar gören bireysel bankacılık ile işletme/tarım bankacılığı müşterilerinin kredi taksitlerini 3 ay ertelenecek ve kredi taksitlerini erteleme uygulaması 2009 Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayacayacak. Taksit erteleme desteğinden yararlanmak müşterilerin, İstanbul ve Trakya bölgelerindeki Şekerbank şubelerine başvurmaları gerekiyor.

Finansbank, sel felaketinden zarar gören kredili müşterilerine, bireysel kredi (konut, oto ve tüketici) taksitlerini 3 aya kadar erteleme imkanı sunuyor. Banka ayrıca, yine sel felaketinden zarar görmüş müşterilerinin kredi kartı alışveriş faiz oranını 3 ay boyunca, yüzde 2,29’a indiriyor. Finansbank’ın sunduğu bu imkanlardan yararlanmak için, selden zarar görmüş müşterilerin 16 Ekim 2009 tarihine kadar Finansbank şubelerine başvurmalari gerekiyor.

SelzedelerFortis Bank da sel felaketinden etkilenen müşterilerinin kredi borçlarını 3 aya kadar erteleme kararı aldı. Selzedeler KOBİ kredileri, bireysel kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı (KMH) borçlarının geri ödemesini 3 ay sonra yapabilecekler. Selzedelerin bu fırsattan yararlanabilmeleri için belgeleriyle beraber Fortis Bank şubelerine başvurmaları gerekiyor.

Vakıfbank, sel felaketinden etkilenen işletmelere sel felaketinden olumsuz etkilenen müşteriler için kredi kolaylığı sağlıyor vea ayrıca mevcut kredilerini de erteliyor. Banka, sel felaketinden etkilenen işletmelere, oluşan zararlarının giderilmesi amacıyla 60 aya kadar vadeli kredi imkanı, ihracatçı firmalara da 6 ay ödemesiz dönemli, 18 ay vadeye kadar kredi imkanı sağlıyor. Ayrıca mevcut kredi anapara ödemelerini 6 ay erteleyerek, 60 aya varan vadelerle yüzde 1 faiz oranından taksitlendiriyor.