web statistics

Tüketiciler Birliği’nden Kredi Kartı Borçları İçin İmza Kampanyası


Tüketiciler Birliği tarafından kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla 21 Aralıkta başlatılan “Taksitle Ölmeyelim, Taksitle Ödeyelim” kampanyasında bugüne kadar 43 bin imzaya ulaşıldığı bildirildi.

İngiliz Avia Şirketi’nin yaptığı araştırmaya göre, tüketicilerin kredi kartı borçlarının toplam borcuna oranının yüzde 36. Bugün itibariyle 36 Milyar TL olan kredi kartı borçlarının 3,5 Milyar TL’si takipli halde, 1 milyon 564 bin kişi ise kara listede.

Kampanya kapsamında Tüketiciler Birliği, 5464 sayılı Banka ve Kredi Kartları Yasasına bir geçici madde eklenerek kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılarak, mağdurlara yıllık yüzde 18 faiz oranıyla 24 ay taksit olanağı sağlanmasını istiyor.

Kampanya Türkiye genelindeki 14 şubede devam ediyor. Bugüne kadar kredi kartı borçlarında yeniden yapılandırma ve sicil affı için 43 bin imza toplanmış. Kampanyanın Mart ayı sonuna kadar sürmesi hedefleniyor. Kampanyaya destek vermek isterseniz kredikarti.tuketiciler.org adresine giderek siz de imzanızı ekleyebilirsiniz.