web statistics

Anadolubank Worldcard Başvurusu Yapmadan Önce…


Kredi kartlarında marka savaşları devam ediyor, Worldcard – Bonus savaşı kızışıyor. Birbiri ardına yapılan işbirliklerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Yapı Kredi ve Anadolubank’ın kredi kartları alanında yürüttüğü ortak çalışma tamamlandı ve 80 binin üzerindeki Anadolubank Wondercard kredi kartı, Anadolubank Worldcard’a dönüştü.

Kredi kartı ile ilgili haberleri takip edenleriniz varsa, piyasada kredi kartı sayısı açısından lider konumda olan Yapı Kredi bankasının bu konudaki liderliğini az bir fark ile Garanti Bankası’na kaptırdığını duymuşsunuzdur. Garanti Bankası, Temmuz ayında yaptığı basın açıklamasıyla 6 milyon kredi kartına sahip olan ilk banka olduklarını, Yapı Kredi bankasının önüne geçtiklerini ve liderliği aldıklarını duyurmuştu.

Wondercard, Anadolubank Worldcard Oldu

Anadolubank tarafından yeni çıkartılan World logolu kredi kartları ile Anadolubank müşterileri, 180 bini aşkın World üye işyerinde taksitli alışveriş yapabilecek, World Puan kazanacak ve kazanılan puanları World üye işyerlerinde harcayabilecek. Ayrıca World’ün gerçekleştirdiği dönemsel kampanyalardan Anadolubank kredi kartı sahipleri de faydalanabilecek.

Anadolubank Wordcard ile yapacağınız her 5 YTL alışveriş, Anadolubank ATM’lerinden çekeceğiniz her 5 YTL nakit avans için 1 Anadolubank Worldpuanı, ve otomatik ödeme talimatı ile yapacağınız her 5 YTL ödeme işlemi size 2 Worldpuan karşılığı YTL kazandırıyor. Her 1 Worldpuan 0,005 YTL’ye eşit.

Kart ücretlerine gelince. İlk yıl kart ücreti alınmazken sonraki her yıl Classic Anadolubank Worldcard 15 YTL, Gold Anadolubank Worldcard için 30 YTL, Platinum Anadolubank Worldcard için 40 YTL yıllık üyelik ücreti ödemek zorundasınız.

Daha önceki işbirliklerinde olduğu gibi bu işbirliğinde de Anadolubank Worldcard sahipleri, World Puan ve üye işlerinde avantajlı alışveriş özellikleri haricinde Yapı Kredi’nin sunmuş olduğu Worldconcierge gibi özel program ve avantajlardan faydalanamıyor.

Anadolubank Worldcard‘a internet üzerinden başvuru yapılamıyor, başvuru yapmak için Anadolubank şubelerine gitmeniz gerekiyor.

Anadolubank Worldcard Kime Ne Fayda Sağlayacak ?

anadolubank worldcardBKM raporlarını incelendiğimizde, kredi kartı ile yapılan işlem sayısı ve hacim açısından değerlendirildiğinde Anadolubank’ın Yapı Kredi bankasının hacim ve işlem adetlerinin %1’ine ancak yetişebildiğini görüyoruz. Bu nedenle söz konusu işbirliği hakkında daha uzun bir yazı yazmaya gerek olduğunu düşünmüyoruz. Anadolubank bu anlaşma sayesinde kredi kartı hizmetlerinin çerçevesini, taksit ve puan imkanı ekleyerek genişletmiş oldu. Anadolubank kredi kartı üye işyeri ayağını tamamen sonlandırarak, hem maliyetlerden kurtulacak, hem de cirosunu ve kart aktivasyonunu arttırma fırsatı yakalayacak.

Bu durum mevcut Anadolu Wondercard müşterileri için şüphesiz faydalı bir anlaşma oldu. Birçok bankanın da benzer stratejileri izlediği bu dönemde, Anadolubank kredi kartı portföyünü genişletebilecek mi emin değiliz. Öte yandan son 10 senedir Anadolubank tarafından bireysel alanda bir atılım yapılmadığını göz önünde bulundurursak, alınan bu kararın rekabet içerisinde rakiplerin arasından sıyrılmak hedefi olmadığı açık. Bizce Anadolubank müşteri sayısı, aktivasyon ve hacim nedeniyle zarar etmekte olan bir iş biriminin maliyet kalemlerini oluşturan faaliyetleri taşerona devrederek, karlarını arttırmayı ve yarışta kalmayı hedefliyor.

Uzun lafın kısası Anadolubank’ın yeni bir kredi kartı almak isteyen potansiyel müşterileri hedeflediğini düşünmüyoruz. Bu nedenle bu işbirliğinin tüketiciler açısından bir haber değeri olduğunu düşünmüyorduk ama okurlarımız arasında Anadolubank kredi kartı olan müşterilerin bulunması ihtimaline karşı, onları bilgilendirmek adına kısaca bilgi vermek istedik.

Marka Savaşlarında Son Durum

Kredi martı marka savaşlarındaki son durum ise şöyle : Akbank, Axess ile Citibank ile işbirliğine gitti. İşbankası’nın ING Bank ile yapmış olduğu Maximum kart işbirliği devam ediyor, ancak Bonus’a geçiş sözkonusu. Garanti’nin Bonus programı halen Şekerbank, TEB ve Denizbank’ta devam etmekte, Türkiye Finans da çok yakında Bonus’a geçecek. Yapı Kredi ise Fortis ve Vakıfbank’tan sonra Anadolubank’ı World programına dahil ederek şu an için Garanti ile durumu eşitlemiş gözüküyor…