web statistics

Enpara.com’la ilgili merak edilenler


Daha önce sizlere Finansbank’ın masrafsız bankacılık uygulaması enpara.com’dan bahsetmiştik. Enpara stratejisini tamamen bankacılık masraflarından arındırılmış dijital bankacılık üzerine kurmuştu ve ilk başta sadece internet ve telefon bankacılığı üzerinden hizmet veriyordu. Mobil bankacılık tarafında ise sadece başvuru toplama amaçlı bir web sayfasının bulunması, projenin belki de en zayıf halkasını oluşturuyordu.

Haziran ayı ortasından itibaren ise mobil bankacılık ayağındaki eksikliğin en azından bir iOS bacağı giderilmiş oldu ve Enpara.com iPhone uygulaması Apple Store’da yerini aldı.  Yani iPhone sahibi bir enpara.com müşterisiyseniz artık mobil olarak da işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz.

iPhone var niye Android yok diye gelen soruları duyar gibiyiz. Daha 15 gün öncesine kadar mobil bir aplikasyonu olmadığını düşünürseniz, bu gelişmeyi geç bir başlangıç olarak düşünebilirsiniz. Android’de aplikasyon geliştirmek daha uzun ve zahmetli bir süreç gerektiriyor, çünkü çeşitli Android versiyonları var ve farklı ekran boyutları söz konusu.

Enpara.com’la ilgili bi son gelişmeden sonra, yazımızın asıl konusuna geçelim.

Enpara.com güvenilir mi ?

Evet. Finansbank Enpara.com mevduat hesabında değerlendirdiğiniz paranız Türkiye’de BDDK izniyle mevduat toplayan bankaların sahip olduğu tüm güvencelere sahiptir. Özellikle hatırlatmakta fayda var, mevduat güvencesi bankalarda kişi başına sadece 100.000 TL’ye kadar sınırlıdır.

Enpara.com Finansbank’ın Off Shore şubesi mi?

Hayır. Enpara.com Finansbank’ın bankacılık lisansı altında Türkiye’de faaliyet gösteren bir şubesi olarak düşünebilirsiniz. Alternatiflerine kıyasla daha avantajlı faiz oranı sunmalarının sebebi off shore şube olması değildir.

enparaEnpara.com’da kredi kartı var mı?

Hayır, şu an için kredi kartı hizmeti verilmiyor. EnCard adı altında banka kartı ile harcamalarınızı yapabiliyorsunuz. Bu banka kartını internet alışverişlerinde 3D Secure işlemlerde de kullanmanız mümkün, ancak kredili işlem yapmak mümkün değil. Encard bir kredi kartı olmadığı için şu aşamada taksitli alışveriş de mümkün değil ama zaten konsept birikim yapan tüketicilere en rekabetçi yüksek faizi vermek üzerine kurulmuş.

Enpara.com şubesi var mı?

Enpara.com, bankacılık hizmetleriyle ilgili masrafa duyarlı tüketicilere yönelik temel bankacılık ihtiyaçlarını, fiziksel şubeleri kullanmadan, yalnızca dijital kanallar üzerinden karşılayabilmek amacıyla kurgulanmış bir hizmet. Şube kullanmadıkları için kira, elektrik, su, doğalgaz, temizlik, çay, kahve, kırtasiye gibi maliyetlerden tasarruf edip, burada edilen tasarrufu sundukları ürünlerin getirisine yansıttıkları iddiasındalar.

Öte yandan bir adet Finansbank Enpara.com şubesi mevcut, hem de Levent’in tam göbeğinde. Oluşumu yakından takip edenler için bu ilk bakışta biraz çelişki oluşturuyor olabilir ancak biz şaşırmadık. Ülkemizde dijital kanalların kullanım oranı her geçen gün artıyor olsa da, söz konusu insanların birikimi ve bu birikimi emanet edecek bir alternatif arayışı olduğunda, karşısında bir internet şubesi yerine fiziksel bir şube ve telefonda bir ses yerine kanlı canlı insanlara ulaşabilmek daha etkili oluyor. Üstelik eğer yanlış bilmiyorsak söz konusu şube Finansbank’ın kendi mülkü, yani kira masrafı da yok.