web statistics

Bireysel emeklilik stopaj iade dilekçesi sorgulaması


Büyük Mükellefler Vergi Dairesi (BMVDB) Başkanı Bülent Sarıgül, Mart sonundaki bir demecinde BES’te stopaj iadesi isteyenler kapsamında şu ana kadar evrak kaydının 300 bini bulduğunu ve evrak sayısının artmaya devam ettiğini belirtmişti. Yani stopaj iadesi dilekçesi doldurup başvuran, ama dilekçesi henüz işleme alınmayan daha pek çok kişi var. BMVDB de bu kişilerin başvurularını sorgulayabilmeleri için bir internet sayfası kurmuş.

İnternet üzerinde www.bmvdb.gov.tr/besekran/ adresinde hazırlanan sayfada ilk girişte stopaj iadelerinin 26 Ekim 2012 itibariyle ödenmeye başlandığına dair bilgi bulunuyor. Ne zaman ödeme alacağını merak eden kişilere yönelik ise, başvuruların evraklara kayıt numarası verildiğini ve ödemelerin yıl sırası ve bu numaraya bakılarak ödeme sırasına koyulduğu açıklanıyor. Ödemelerin tam olarak hangi tarihte yapılacağıyla ilgili olarak ise bilgi verilemiyor.

stopaj iade dilekcesi sorgulamaDilekçesinin işleme alınıp alınmadığını merak eden kişiler, sol tarafta yer alan EVRAK KAYIT SORGULAMASI bağlantısına tıklayıp, TC kimlik veya vergi kimlik numarası girerek sorgulama yapabiliyorlar.

Sorgulama bölümünün hemen üzerinde daha kayıt altına alınmamış evrak olduğu, bunların hızla işleme alınmaya devam ettiği, sorgulamada evrak kayıt numarası bulunamasa bile evrakın alındığına dair alındı belgesinin başvurunun kayıt aşamasında olduğunu gösterdiği belirtiliyor.