web statistics

Sigorta Şirketinize Hasarsızlık Koruma Teminatı ile ilgili Sormanız Gerekenler


Araç sahibi olarak kasko poliçeniz düzenlenirken, aracınız hasarlandığında sorun yaşamamak için bu teminatla ilgili acentenize şunları sormalısınız :

– Poliçemde hasarsızlık koruma teminatı var mı? Yoksa neden yok?

– Hasarsızlık indirim oranım en az kaç olduğunda bu teminatı almaya hak kazanacağım?

– Bundan sonraki senelerde hasarsızlık koruma teminatı poliçemde otomatik olarak bulunacak mı? Yoksa bu teminat talep ettiğim halde mi verilecek?

– Hasar yaşarsam hasarsızlık indirim hakkımın kaybolmadığını anladım ancak bu durumda hasarsızlık indirim hakkım aynı oranda mı kalacak, yoksa bir üst kademe hasarsızlık indirim oranına hak kazanabilecek miyim ?

– Bir poliçe döneminde hasarsızlığımın etkilenmemesi için kaç tane hasar tazminatı talep etme hakkım var ?

– Küçük hasarlar yada cam kırılması hasarları da bu anlamda hasar sayılır mı? Örneğin aracımın camı kırıldıysa, ayrıca aynı poliçe dönemi içinde sigorta şirketinden büyük bir hasar talebim de olmuşsa hasarsızlık indirim hakkım kaybolur mu ?

– Eğer sigorta şirketinden çok büyük bir hasar tazminatı talep etsem de hasarsızlık indirim hakkım korunacak mı? Yoksa bu hakkın korunması için hasar tazminat tutarında bir limit var mı? Örneğin “5,000 YTL’nin üzerinde ödenen hasarlar hasarsızlık indirim hakkını sıfırlar” gibi…