web statistics

Kredi Kartları TRT1’de Nasılsınız’da Masaya Yatırılıyor


Rast geldiniz mi bilmiyoruz ama TRT1’de Nasılsınız? isimdi güzel bir program yayınlanıyor. Tayfun Talipoğlu’nun sunduğu programda çeşitli meslek gruplarına gündemdeki olaylar soruluyor. Program, kulaktan dolma bilgi sahibi olmak yerine, konuyu taraflardan ve uzmanlardan öğrenerek tartışmayı amaçlıyor. Bu hafta, kredi kartı mağdurları konu ediliyor.

Tayfun Bey’in asistanı Semra Hanım bize de bir email atarak bizi programa davet etti. Ancak işlerimiz dolayısıyla katılamayacağız. Kendisine bu nazik davet için buradan tekrar teşekkür etmek istiyoruz.

TRT1’de 6 Ekim Pazartesi saat 23.00’da yayınlanacak olan programın fragmanını aşağıda bulabilirsiniz :

“Kredi Kartları TRT1’de Nasılsınız’da Masaya Yatırılıyor” üzerine 2 yorum

  1. 2004 yılında kredi kartı borcum vardı ve halen bu borcu yatırmadım aradan 4 yıl gecti ve bir banka beni arayıp borcumun oldugunu diyor. sizce bu normalmi aradan 4 yıl gecti. zaman aşımına uğraması gerekmiyormu..

  2. Adsız //11 Ekim 2008 Cumartesi 03:13
    Bu durum oldukça normal. Eskiden bankalar tahsilatı mümkün olmayan alacaklarını bir süre sonra zarara atıp takip etmeyi bırakabiliyorlardı. Bu durumda bile bankalar bu tür alacakları tahsil imkanına kavuştukları zaman (borçluya ulaşabildikleri anda) tahsilat yapmaya çalışırlardı. Son bir kaç sene içersinde dünya çapında ve ülkemizde kurulan varlık yönetimi firmaları bankalardan bu tahsili mümkün olmayan zarara attıkları alacakları satın almaya ve bu alacakları kendi organizasyonları dahilinde tahsil etmeye başladılar. Özellikle teknolojik gelişmelerin, gelişmiş dijital bilgi ağlarınıın ve tckimlik numarası uygulaması ile bankaların ve varlık şirketlerin daha önceden tahsili mümkün olmayan bu alacakları tahsil etme olasılıkları oldukça arttı. Yani kredi kartı borcunuzdan bir müddek saklanabilirsiniz ama sonsuza kadar kaçamazsınız.

Yorumlar kapalı.