web statistics

Bonus Trink Sticker Garanti Bankası’na Ödül Getirdi


Garanti Bankası’ndan yapılan açıklmaya göre; şirketin temassız ödeme sistemlerinden Bonus Trink Sticker ve ticari kartlarının çeşitli ödüller kazandığı bildirildi.

Garanti Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, temassız ödeme sistemi çerçevesinde hizmete sunulan Bonus Trink Sticker‘ın, ödeme sistemleri sektörüne ilişkin uluslararası bir yayın olan Cards International’ın düzenlediği Global Awards’da “Sadakat Programlarında En İyi Yenilik” alanında ödül aldığı kaydedildi.

Aynı açıklamada Bonus Trink’in ayrıca, bilgi ve yetenek transferi şirketi IIR tarafından düzenlenen Telecoms Billing&Information Management Systems Konferansı’nda verilen The World BSS Awards 2008 Ödülleri’nde de en iyi ödeme sistemi seçildiği belirtildi.< Garanti Bankası’nın, ticari kart programı da, Cannes’da düzenlenen 2. MasterCard Europe Prepaid Conference’da "Avrupa’nın En İyi Ön Ödemeli Şirket Kartı Programı" ödülüne layık görüldü. Garanti Bankası kredi kartlarında yaratıcılık açısından lider konumu tartışılmaz. Yaratıcılık ve teknoloji desteği ile performansları çoktan Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Bonus Trink StickerPeki nedir bunun sırrı ?

Öncelikle Garanti Ödeme Sistemleri, Visa ve Mastercard tarafından kredi kartı ve banka kartı konusunda geliştirilen bütün yenilikleri takip ediyor ve bunların Türkiye’de uygulanabilirliklerini değerlendirdikten sonra vakit geçirmeden uygulamaya geçiyor.

Kredi kartı ve banka kartında yapılan yeni geliştirmelerin nasıl yapılacağı ana hatlar itibariyle bellidir. Bundan sonrası ise bu ürünün nasıl lanse edileceği ve gerekli teknik altyapı değişikliklerinin nasıl güncelleneceğine kalıyor.

Garanti Bankası, kendi IT birimi Garanti Teknoloji‘nin desteği ile kredi kartlarını yöneten programı kendi bünyesinde yazdırdığı için yeni bir uygulama veya ürün geliştirilmesini daha süratli bir şekilde tamamlayabiliyor. Üstelik Garanti Bankası’nın planladığı yeni projeleri için gerekli yazılım ve altyapı geliştirmeleri tamamen kendi bünyesinde yapıyor olması, rakiplerinin Garanti Bankası’nı yakından takip etmesine de mani oluyor. Rakipleri, Garanti Ödeme Sistemleri tarafından çıkarılan yeni bir ürün veya hizmetin benzerini çıkartmaya çalıştıkları için tüm kaynaklarını Garanti Bankası’nı yakalamak için harcıyorlar. Böylelikle Garanti bankası bir yeniliğe yatırım yaptıkça, her başarılı yeni projesi ile en yakın rakibi arasındaki farkı biraz daha açmış oluyor.

Örnek vermek gerekirse; Garanti Bankası tarafından ilk kez çıkarılan “Sözünüze Bonus” kampanyası ilk önce Akbank tarafından süratli şekilde çıkartıldı. Bir dönem Akbank, Garanti Bankası tarafından kampanyalarının bire bir kopyalamak ve lansman yapmak ile suçlanmıştı.
Diğer bankaların benzer kampanyayı takip edebilecek altyapıyı geliştirmesi ve benzer kampanyalar ile müşterilerin karşısına çıkabilmek iki seneyi bulduğu için konuyla ilgili keşfedilecek pek bir şey kalmamıştı.

Garanti Bankası, tüketicilere sunduğu büyük küçük demeden hemen her yeniliği birçok kurum için yüksek gelebilecek rakamlar ile tüm mecralarda tanıtımını yaparak müşteri tabanında bir farkındalık yaratıyor. Yaygın şube ağı ve şubelere tanıtımı yapılan ürünler ile ilgili agresif hedeflerin de verilmesiyle ürün satılarak yaygınlaşıyor.

Özetlemek gerekirse; Garanti Bankası’nın bu başarısının arkasında güçlü bir teknolojik altyapı ve kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyen bir yatırım ve tanıtım zihniyeti yatıyor.
Ancak yukarıda bahsi geçen ödüllere bakıldığında Mastercard tarafından verilen ödül hariç diğer tüm ödüllerin jürilerinin Garanti’nin yoğun olarak iş yaptığı firmalar tarafından oluştuğunu düşünüyoruz. Adil olabilir ama objektif bir değerlendirme mi emin değiliz…