web statistics

KKB`deki Negatif Kredi Kaydınızı Nasıl Düzeltebilirsiniz ?


Editörün tavsiyesi: “Kredi Notu ve Risk Raporu için yeni adres Findeks.com” başlıklı güncel yazımızda kredi kaydınızı düzeltmek için doldurmanız gereken başvuru formuna ait linki bulabilirsiniz.

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) hakkında daha önce kısa bir bilgilendirme yapmıştık. KKB konusu tüketici açısından henüz tam anlamıyla netleşmiş bir konu değil. Organizasyon yapısı ve çalışma prensipleri açısından birçok bilinmeyen mevcut.

KKB, kredi veren finansal kurumlara müşterilerinin kredi geri ödeme performansları ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı ortak bir veritabanı hizmeti sağlamaktadır. Bu sisteme bankalar, borsa aracı kurumları, finansal kiralama, faktöring, forfaiting şirketleri, finans kurumları, sigorta şirketleri, tüketici finansman şirketleri ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından uygun görülecek diğer şirketler üye olup sorgulama hizmetlerinden faydalanabilirler.

Eğer bir bireysel kredi veya kredi kartı almışsanız ve borcunuzu geri ödeme konusunda gecikmeye düştüyseniz KKB’de sizin için negatif bir kayıt açılır. Üye kuruluşlar kendilerine gelen yeni bir kredi başvurusunu değerlendirirken kendi kayıtlarınının yanısıra KKB kayıtlarında tüketicinin diğer üye kuruluşlar ile bir kredi ilişkisi olup olmadığını bir ilişki varsa bu ilişkinin geri ödeme performansını sorgularlar. Negatif bir kayıt çıkması durumunda da yeni bir kredi veya kredi kartı vermekte sorun çıkartabilirler.

KKB sistemi milyonlarca kayıttan oluşan bir veritabanıdır. Böyle büyük veritabanlarında yeni bir kayıt yaratmak kolaydır ve üye kuruluşlar bununla ilgili pek sorun yaşamazlar. Geri ödemesinde sorun olan müşterinin bilgilerini ilgili ayda kolayca KKB veritabanına ekleyebilirler. Ama asıl sorun mevcut müşteriye ait bilgilerin güncellemesinde yaşanıyor. Milyonlarca satırlık veri içersinde hangi satırın hangi kolonundaki bilgiyi nasıl güncellemeniz gerektiğini iyi bilmeniz gerekiyor.

Üye firmaların bazıları müşteri gecikme durumları ile ilgili kayıtları bir şekilde bu sistemde güncelliyorlar ancak gecikme durumları olumlu yönde gelişen müşterilerin kayıtlarını aynı başarıyla KKB’de güncelleme yapamıyorlar veya umursamıyorlar.

Bu umursamazlık yapan üyelere baktığımızda sisteme üye, ancak veritabanındaki payı nispeten küçük olan kurumlar olduklarını görüyoruz. Küçük sayılardaki müşteri veritabanında bulunan çok daha az sorunlu müşterilerin ilerki tarihte borçlarını kapatanların sayısal olarak çok az olması KKB’de yaratılan negatif kayıtların daha sonra sistemde sorunsuz bir şekilde düzeltilmesi konusunda hassasiyet göstermeleri için yeterli motivasyon sağlamıyor. KKB ise bu tür kayıtların düzeltilmesi ilgili üyelerini sürekli uyarmakla beraber bu duruma son verecek caydırıcı bir yaptırım uygulamıyor.

Mevcut sistemden faydalananlar üye kuruluşların kredi risk bölümleridir. Kredi risk bölümleri ise kredi performansı ile ilgili olarak daha çok kötü haberler ile ilgilidir. Kötüden iyiye dönmüş haberler yüzde olarak büyük olmadığı için pek önem vermezler. Çoğu zaman mağdur durumda kalan tüketicilerin bu konuda aksiyon alması gerekebilir.

Peki geçmişte kapatmış oldukları sorunlu bir borç ile ilgili negatif KKB kaydının devam etmesi durumunda tüketiciler ne yapabilir?

KKB’de yaratılan kayıtlar sadece kaydı yaratan üye tarafından veya kaydı yaratan üyenin talebine istinaden güncellenebilir. Tüketici olarak KKB’de yer alan herhangi bir kaydınız ile ilgili bireysel talepleriniz dikkate alınmaz. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında tüketicinin öncelikle kendisi ile ilgili kaydın hangi KKB üyesi kurum tarafından yaratıldığını öğrenmesi gerekir.

Tüketici, elinde KKB üyesi kurum ile bu borç ilişkisinin sona erdiğine dair resmi bir belge temin etmesi gerekir. Böyle bir belgenin olması durumunda bu belge ile ilgili kuruma başvurulması ve ilgili kurumun KKB’deki kaydın düzeltmesini talep etmesi gerekir. Ancak birey olarak kurumda bu konuyle ilgili bölümü bulmak ve aksiyon almalarını sağlamak zaman alabileceğinden daha süratli bir sonuç almak isteyenler için ilgili kurumun teftiş kurulunu arayarak bu konudaki şikayetini iletilmelidir. Teftiş kurulları finansal kurumlarda en süratli reaksiyon gösteren bölümlerin başında gelir. Üstelik otoritesi gereği bu kanaldan gelen talepler ilgili bölümlerce en süratli şekilde cevaplanmaktadır. Kurumların genel müdürlük santrallerinden teftiş kurulunun telefonlarına ulaşabilirsiniz.

Teftiş kurulunu arayıp bulacağınız kişinin isim ve soyismini bir yere not ettikten sonra durumu detaylı ve sakin bir şekilde bir şekilde anlatmalı, KKB’de ilgili kaydın düzeltilmesi için gereğinin yapılmasını ve güncellemenin yapılarak tarafınıza bilgilendirmenin yapılmasını talep ettiğinizi bildirmelisiniz.

Bunu yaptıktan sonra ilgili kurumdan aldığınız belgenin yanında durumu açıklayan bir dilekçeyle teftiş kurulu tarafından size verilecek bir faks numarasına iletilmesi gerekebilir. Bu gereklilik teftiş kurulu ve kuruma göre farklılık gösterir.

Normal şartlar altında bir tüketicinin kaydı ile ilgili düzeltme talebini KKB sistemine iletilmesinin ardından kayıt ile ilgili düzeltme iki saat içersinde yapılıyor. KKB, bu amaça hizmet eden Mides (Müşteri itirazları değerlendirme sistemi) adlı bir sistemle ilgili kayıtların süratli bir şekilde üye kuruluşların talebine istinaden düzeltilmesine imkan vermektedir.

“KKB`deki Negatif Kredi Kaydınızı Nasıl Düzeltebilirsiniz ?” üzerine 198 yorum

  1. ilginiz için teşekkür ederim bu yazdıklarınızı aynen yaptım ilgili kuruluşun yani vakıfbankın teftiş kurulu ile görüştüm.acak problem olan tarih ile ödeme tarihi aynı olması sebebiyle teftiş kurulundaki kişinin ses tonundan konuşma şeklinden ‘ istersem yaparım ama ne gerek varki zaten geç ödemişsin’ kkb kaydında olumsuz görünmen daha iyi olur tarzında bir konuşma yaptı benimle.şimdi kkb bürosu bizi muhatap kabul etmiyor banka banane diyor.sizin yazdıklarınızdada bu banka çözmezse başka bir yolu yok gibi görünüyor sonuç itibariyle ben başladığım noktaya geri dönüyorum sanırım.ozaman bu sorun çözülemeyecekse neden kkb düzeltme bölümü var veya neden ilgili bankanın teftiş kurulu var sonuçta sorun hala çözülmedi.Acaba bunları size anlatırken çokmu taraflı konusuyorum.birazda onların açısından düşüneim diyorum ama sizin yazınızda yazdığınız gibi görüştüğüm kisinin adını soyadını aldım ve sakin anlaşılır bir dilde de derdimi anlattım iki üçgün boyunca telefon fax trafiği yaşadık ilk önce halledilir dediler sonra yok kalsın yapmayalım tarzında kendi insiyatiflerini bankaları yanında kullanarak düzeltmediler.şimdi bu durumda ne yapmalıyım çok teşekkürler şimdiden yardımınız için

  2. Ali bey merhabalar;

    KKB uygulamasında yaratılan bir kaydın silinmesi, kayıt yanlış bir kayıt olmadığı sürece malesef mümkün olmuyor. Ancak kayıt sahibinin durumundaki gelişmeleri de bildiriyorlar. Yani gecikmeye düşüldüğünde bununla iligli kayıt yaratılıyor ve gecikme durumunun devam etmesi durumunda kayıtta ilgili güncellemeler yapılıyor.

    Sizin durumunuzu ele alırsak üç ay gecikme kredi riski açısından geri ödeme konusunda önemli bir kayıt. KKB kayıtlarından bunun silinmesinin mümkün olacağını zannetmiyoruz ancak bu üç aylık gecikmeyi herhangi bir yasal takip sürecine geçmeden ödeme yapmak suretiyle kapatmış olmanızda aynı nedenlerle önemli bir bilgi.

    Kredi riski açısından bakıldığında ödemelerinde bir dönem sorun yaşayan ancak borcuna sadık bir tüketici profilini gösteriyor. Sonuçta bu gecikmeden dolayı çıkan bazı faiz maliyetlerini de ödemek suretiyle borcunuzu kapatmışsınız. Banka bir bakıma sizin bu gecikmenizden dolayı ilave bir gelir de elde etmiş oldu. Aslına bakarsanız banka açısından karlı bir müşteri potansiyeline sahip olduğunuzu gösteren ibareler bunlar. Eğer bu ödeme kaydı da KKB’de yer alıyorsa bu konuda çok üzülmemeniz gerektiğiniz düşünüyoruz.

    Unutmamanız gereken nokta, KKB kaydı bir adli sicil gibi değil sadece kredi veren kurumların kredi geri ödeme performansınız hakkında referans aldıkları bir kaynak. Her bankanın kredi politikaları birbirinden farklılık göstermekle beraber kredi satma konusundaki rekabetin bu yoğunlukta yaşandığı bir sektörde ödemelerinizde yaşanan ve sonrasında kapatılan bir borç nedeniyle (eğer bu bilgi KKB kayıtlarında yer alıyorsa) kredi taleplerinizde sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Önemli olan bu kayıtların doğru şekilde gösterilip gösterilmemesi. KKB kaydınız ile ilgili son durumunuz hakkında malesef bizim bilgi sahibi olmamız mümkün değil. Ancak bir başka bankada tanıdıklarınız varsa bu konuyla ilgili olarak gerekli kimlik bilgileriniz paylaşmanız durumunda size sistemde kaydınızın ne şekilde olduğunda dair bilgi verebilirler.

    Sizin de bahsettiğiniz gibi KKB bireysel başvurulara istinaden herhangi bir aksiyon almamakta. Bu konuda ilgili banka teftiş kurulunun yaklaşımından sonra size arzuladığınız sonuca ulaştıracak mı bilemeyiz ancak kanuni yolları denemeyi tercih ederseniz Tüketiciyi Koruma Derneği’nden de görüş almanız faydalı olacaktır.

    BDDK da bu konuda istediğiniz amaca ulaşıcağınıza inanıyorsanız başvurabileceğiniz bir üst otorite olabilir. Tüm bankalar BDDK’ya iletilen tüketici taleplerine net bir cevap vermek zorundadırlar.

  3. ben istanbuldan isa bir kaç yl önce işlerimin kötü gitmesi sebebiyle kredi kartlarımın ödemelerinde aksamalar yaşadım ve yasal işlemler sonucu borçlarımı ödedim
    kredi kartlarım bu vesileyle iptal oldu şu an işlerimi yoluna koydum ve bir şirkette idareci olarak çalışıyorum maaşımın yüksek olmasına ramen askari ücretli olarak ğöründüğümden kredi alamıyorum kredi kaydımı nasıl yükselte bilirim teşekkürler

  4. İsa bey merhabalar;
    Yorumunuzdan anladığımız kadarıyla, ödeme sorunu yaşadığınız krediler yasal takip sonucu kapatılmış krediler. Yasal takip uygulamalarında kurumlar tahsilat yapılsa dahi müşteri ile kredi ilişkilerini bitirdikleri için kredi kartlarınızı kapatmışlardır. Malesef bu durum tüketici açısından arzu edilmeyen durumlar açısından ilk sırada yer almakta.

    Yasal takibe uğramış müşteriler genelde kredi veren kurumların hedef kitlesine girmediği için sizinde bahsettiğiniz gibi kredi kartı veya tüketici kredisi almanız hiç kolay olmayacaktır. Öte yandan çalıştığınız şirkette yönetici olduğunuzdan bahsetmişsiniz. Eğer kredi kartı almak istiyorsanız şirketinizin yoğun olarak çalıştığı banka şubesinden bu konuda yardım alabilirsiniz.

    Şube müdürünün yoğun olarak çalıştığı şirketin yöneticilerine müdürün referansına istinaden negatif kkb olmasına rağmen kredi kartı vermesi çok yaygın olmasa da yapılan bir uygulamadır. Ancak şube müdürünün referansı ile kredi kartı verilse bile bu kartın limitleri çok yüksek olmayabilir.

    Limitinizin yükseltilmesi için banka ile aranızda karşılıklı bir güven oluşması gerekir. Bu güveni tekrar kurmak için bizim tavsiyemiz banka ile kişisel olarak da çalışmanız yönünde olacaktır. Bunun için bankada bir hesap açtırıp faturalarınız ile ilgili otomatik ödeme talimatı vermeniz ve tasarruflarınızın bir kısmını bu bankanın sunduğu ürünlerle değerlendirmek faydalı olabilir. Bunu yaparken aktif olarak internet bankacılığını kullanmanız sizin açınızdan bir sürü kolaylık sağlayacaktır. Hakkında yasal takip yapılmış tüketicilerin bir bankayla borç ilişkisi kurduktan sonra en az iki sene sorun yaşamaması durumunda hem çalıştığı kurumda hem diğer kurumlarla kredi ilişkisine girmesi daha kolay olacaktır.

    Ancak unutmamak gerekir bankaların kredi ve kredi kartı verme kriterleri içinde bulunulan piyasa koşullarıyla doğru orantılıdır. Yukarda bahsettiğimiz yöntemlerin işe yaraması bundan dört ay önce daha yüksek bir ihtimal iken, bütün dünyada yaşanan likidite krizi nedeniyle bu günlerde malesef bu kadar kolay olmuyor. Daha önceki yazımızda sizlerle paylaştığımız banka yöneticileri sektör beklentileri ile ilgili yazımızda de net bir şekilde görüldüğü üzere takipteki kredilerin hacminde bir artış beklentisi mevcut. Bu beklenti de bankaların kredi politikalarında biraz daha muhafazakar davranmalarına yol açacak ve tüketicilerin arzu ettiği koşullarda ve miktarlarda kredi almasını olumsuz etkileyecektir.

  5. peki benim ödemelerimde gecikme var ama bir icralıkm durum yok şimdi benim ihtiyacım olan krdıyi kullanamıyorum ya böyle bir saçmalık olurmu daha iki gün önce ankara demiryollarında bir arkadaşım ile başvuru yaptık kabul edilmedi sonuç lanet olun araştırın ve yazın arkadaşım iki gün önce işyerinde kendin astı kına yaksın şimdi bankalar

    aykırı bir içerek yok işin ucunda bir hayat karardı bir aile yok oldu

  6. merhaba ben kocaeli gölcükten murat. ben kkb ile ilgili büyük problemim var. benim kkb deki sicilime ismim soyadım ve doğum tarihim aynı olan, anne baba adı ve doğum yeri değişik olan bi sahsın verileri benim sicilime işlemiş ve kredi almamda bana engel oluyor. çünkü borcunu ödememiş ve benim kredimi bozuyor. öncelikle ben ne yapmalıyımbu sahsı benim sicilimden nasıl çıkarta bilirim ve kkb ye nasıl ulaşırım. bu konuyu savcılığa taşımam gerekecekmi. bu verileri benim sicilime işleyen bankamı sorumlu yoksa. ben bu konuyu nasıl aşarım. böyle bir forum hzırladığınız için teşekkür edrim. ayrıca cevaplarınız içinde teşekkürler. iyi çalışmalar….

  7. Murat Bey;

    Bahsettiğiniz şekilde bir yanlışlığın size denk gelmesi çok talihsiz. Bu konuda yapmanız gereken KKB Kaydı nasıl düzelltirilir başlıklı yazımızda bahsettiğimiz süreçlerden ilerlemek dışında bir çıkış yolu gözükmüyor. Eğer bankada da bu kayıt ile ilgili bir sorun olmadığını düşünüyorsa bu durumda “kimlik hırsızlığı vakasının kurbanı” olmanız söz konusu olacağında konuyla ilgili savcılıkda suç duyurusuna bulunmanız gerekebilir. Ilgili kaydı açan banka ile süratle irtibata geçmenizi öneriyoruz.

  8. benim kendi şahsi ödemelerimde bi sıkıntım aslında yok. fakat abimin kredi kartına bağlı bir ek kart almıştım ve abimin kartı idari takibe alındı ve benim ekkartım var diye bende 8/8 kusurlu gözüküyormuşum ve hep problem yaşıyorum bunu nasıl düzeltebiliriz.

  9. merhaba adım fehmi benim kredi kartımı1 taksitimi gec ödemişim ancak kredi başvurumuta bulundum anca bana demişler şu anda takibiniz devam ediyor ne yapmam gerekir bana yardımcı olurmudunuz acaba saygılar

  10. @Ziyaretci

    Bununla ilgili takipteki kartın takibinin sona ermiş olduğuna dair bankadan kaydın düzetmesini talep etmeniz gerekir.

    Eğer takibiniz devam ediyor ise borcunuzu kapatip takipe son vermeniz gerekir. Bu da odeme planı demektir.

  11. Merhaba
    Akbank’ta kredili mevduat hesabım var. Ama şu anda kapalı. Açtırmak istediğimde adıma 25 YTL lik bir borç çıktığını söylüyorlar. Ama hangi banka olduğunu onlarda göremiyor. Bütün bankalardan soruşturdum. Herhangi bir borcum yok. Merkez bankası telefonla bilgi vermiyor. Ama yazışma ile kaybedecek vaktim maalesef yok. Bu borcun nerden kaynaklandığını nasıl öğrenirim bir fikri olan var mı acaba?

  12. @ Ziyaretci
    Merkez Bankası’ndan telefonla sizin öğrenme şansınız yok, kayıtları sadece üye kuruluşlar görebiliyor. Dolayısıyla durumunuzu açıklayarak Akbank’tan kaydınızı öğrenmesi için yardım isteyebilirsiniz, ancak Akbank bu konuda yardımcı olur mu bilemiyoruz.

  13. Sanırım en son ben yazmışım. Yani aynı Ziyaretci. Bankayı öğrendim. Oyakbank’mış. Ama Oyakbank’tan borçlarımın kapandığına dair yazı var elimde. Danışma hatlarını aradım fakat teftiş kurulunun numarasını vermeye yetkilerinin olmadığını söylüyorlar. Benim acilen bu kaydı düzelttirmem gerekiyor. Acaba numarayı nasıl bulabilirim.

  14. Erdal Bey danışma hattı sizinle telefon numarasını paylaşmaz, genel müdürlüğü aramınız gerekiyor : (212) 335 10 00

  15. Ben bank asyanın kredi kartını kullandım 200 ytl borç için yasal takibe geçtim 2005 yılında borcumu hemen ödedim.ancak kkb hala negatif teftiş kurulu ile görüştüm onlar ise merkez bankasından olduğunu söyleyerek 5 yıl kkb negatifliğiniz silinmez dediler. lütfen bilgi verin

  16. @ Ziyaretci

    Gerek TCMB kaydı gerek KKB kaydı olsun Kredi risk birimleri tarafından tamamen referans oluşturan kaynaklardır. Bunları cezai bir hüküm olarak düşünmemeniz gerekir. 200 YTL’lik bir kart borcu nedeniyle hakkınızda yasal takip’e gidilmesi çok sık rastlanmasa da karşılaşılan bir durumdur.
    Normal şartlarda Bankalar’ın veya sizin durumunuzda katılım bankalarının yasal takip başlatmak için dikkate aldıkları asgari alacak tutarı 200 YTL’dir. Bunun altındaki tutarlar için yasal takip için gerekli masrafları karşılamadığı için tutarları zarar yazarlar.

    Borcunuzu kapatığınızdan bahsetmişsiniz öncelikle borcun kapandığı ile ilgili kaydın kkb’ye iletildiğine ve kurum tarafından ilgili yazının elinizde olduğuna emin olmanızı öneririz.

    TCMB kayıtlarının 5 sene boyunca tutulması konusunda ise yapacak fazla bir şey yok özellikle kapatılmış bir 200 ytl tutarında yasal takip kaydının deneyimli bir kredi risk departmanı olan kurumlarda toplu sorgulamalar dışında negatif etkisi olmayacaktır.

  17. merhabalar adım bulent.ben 2003 tarihlerinde abım tarafından bana ek kart cıkarıldı ve iki hafta sonra abım tarafından benim istegımle kapattık.ilerki zamanlarda abım asıl kart sahibi kendi kartını ödemedinden icra takibi aldı ve kkb sistemde benimde sicilim kötu not aldı ve ben simdi arac kredisi cekicem bu yuzden bana olumsuz cevabı veriyorlar.ek kartımın hangi banka oldunuda bulamıyorum anımsamıyorumda hangi banka oldunu rahat 10 tane banka gezdim ama bulamadım ve benimde kendime ait 3 tane kredi kartım var bu sorun yoktu taki arac kredisi icin basvurana kadar.ve ben ek kartın hangi banka oldunu ne kadar bana ait olanı odemem gerektini ve nasıl sicilimi temizlnceni bilmiyorum.asıl kart sahibinede ulasamıyorum bilgi almak icin.bana nasıl bir yol izlemem gerektini bilgilendirirmisniz yardım ede bilirmisiniz lutfen.?

  18. Bülent bey,
    Bu kkb kaydı ile ilgili detaylara ancak kredi için başvurduğunuz banka aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Bankanızdan bu kaydın detayları hakkında yardımcı olmasını talep edin. Bireysel başvuruların olması durumunda KKB giderse KKB bankaya ceza kesiyor dolayısıyla size yardımcı olmaları onların da leyhine bir durum ama tabi bunu bankaya nasıl izah ettiğiz ve onların nasıl algıladığı da önemli.

    Sitemizde KKB ve TCMB veri tabanlarında bulunan kayıtlar ile ilgili hangi durumlarda nasil akysiyon alımasına dair tavsiyelerimize ve detaylı içeriğe kkb kaydı ile iglili postlarda ve altında yer alan yorumlardan ulaşabilirsiniz.

    Sizin durumunuza özel olarak bir kaç şey eklemek gerekirse; Ek kart uygulamalarında sözleşmede aksine bir madde bulunmuyor ise harcamaların tümünden asıl kart sahibi mesuldür. Ek kart sahibinin kart borcundan sorumlu olabilmesi için öncelikle sözleşmede böyle bir maddenin net olarak bulunması gerekir. Ayrıca takibe konu olan harcamaların ek kart sahibi tarafından gerçekleştirilmiş olması da önemlidir.

    Unutulmamalıdır ki yukarda sizinle paylaştığımız görüşlerimiz tamamen tavsiye niteliğindedir ve yasal açıdan dayandığı her hangi bir geçerliliği yoktur. Öte yandan bu konuda yasal bir görüş almanız gerekiyorsa vakit geçirmeden bir avukat’dan destek almanızı tavsiye ederiz.

  19. merhaba
    ben 2005 yılında acilen askere alındım.ve kredi kartı borçlarımı ödeyemedim.askerden geldiğimde 4 bankanın maaşıma icra koyduğunu öğrendim.yaklaşık 5000 ytl idi.ben bunların hepsini ödedim.dolayısıyla şuan kara listedeyim ve başvurduğum hiçbir banka bana kredi vermiyor.ben şimdi bu kaydı nasıl düzeltebilirim?ayrıca şuan mecliste plan bütçe komisyonunda görüşülmelmekte olan sicil af tasarısı var bu çıkarsa bütün negatifler düzelir mi

    teşekkürler saygılarımı sunarım

  20. Daha önce de bahsettiğimiz gibi. Borcunuzu kapattığınız bankalar aracılığı ile kayıtlarınıza düzeltme gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuda bankalar ile irtibaata geçmeniz gerekiyor. Öte yandan acil kredi ihtiyacınız varsa başvuru yaptığınız bankaya başvuruda bulunurken bankalardan aldığınız borcunuzun kapandığına dair belgeleri de ibraz etmeniz faydalı olacaktır. İçinde bulunduğumuz dönem kredi veren kuruluşların kredi politikalarını sıkılaştıdırdığı bir dönem olmasından dolayı evraklarınızı ibraz etmenize rağmen kredi başvurunuzu onaylamakta tereddüt edebilirler. Sizin durumunuza yardımcı olması açısından kredi başvurusunu bankacılık ilişkinizin olduğu bir kurumdan yapmanız ve düzenli gelir sahibi olduğunuzu mutlaka belgelemeniz önemli olacaktır.

    Sicil Affı’nın KKB kayıtlarını da içerdiğine emin değiliz. Bu sicil affının kapsamı ile ilgili içinizi rahatlatacak bir bilgiye malesef sahip değiliz.

  21. Bİrkaç bankaya olan kredi kartı borçlarımı 2004 arlık döneminde ödedim.merkez bankasında negatif kaydım olmamasına rağmen kkb de negatif çıkıyor..bu kayıt ne zaman ve ne şekilde silinir..TŞK

  22. @ Ziyaretci // 12 Temmuz 2008 Cumartesi 17:26

    Buna benzer sorulara ait yanitlari bu sayfadaki soru ve cevaplari okuyarak ogrenebilirsiniz. Lutfen sayfanin tumunu okuyun.

  23. merhaba adım ferhat.kamu personeliyim.merkez bankası tarafından yakın takibe alındığım, maaş hesabım olan banka tarafından söylendi.3067 ytl lik borcum varmış.garip olan sa benim böyle bir borcum yok.bu borcun hangi bankadan ve ne zaman a ait olduğunu nerden öğrenebilirim.bana yardımcı olrsanız sevinirim. teşekkürler

  24. Ferhat Bey,

    Merkez bankasi yakin takibe almasi gibi bir durum soz konusu olamaz.Sizin anlattiklarinizdan anladigimiz kadaariyla bir banka hakkinizda yasal takip islemleri baslatmis. Bu konuda detayli bilgiyi maasinizin yattigi bankadan talep etmeniz uygun olur. Yasal takibin hangi banka tarafindan baslatildigi kkb kayitlarinda bulunabilir.

  25. cihan
    merhaba ben mart 2007 yılında kredi kartından yasal takıbe dustum fakat t.c merkezbankasından temız kağıdı yanı borcu yoktur ıbaresı tasıyan bır belge geldı fakat bankalar bana kredı vermıyor kredı almam ıcın ne yapmam gerekıyor

  26. kkb daki kayıtlar hiçbir zaman sikinmez.Size başımdan geçen bir olayı anlatayım.2003 senesinde garanti ve akbank taki kredi kartlarım iptal oldu.o tarihte borcumu bir hafta içinde ödedim.borcum kalmadı.Bende olayı önemsemedim borcum kalşmadı ya.2004 senesinde paraya ihtiyacım oldu bankalara başvurdum vermediler.Neyse dedim.Ama bu sorun böyledevam etmeye başlayınca 2005 senesinde konuyu araştırmaya başladım.Baktım ki tamamen vurdu duymazlık sonucu bir işlem yapılmış ve ben negatife geçmişim.Yapılan işlem 1 aralık 2003 senesinde bana akbank tan protesto geliyor.Bende 8 aralık 2003 senesinde parayı ödüyorum.İhmal 1 akbank parayı direk kredi kartına yatırmıyor bana bir hesap açıyor ordan yatacağını söylüyorlar.Hesaba yatırıyorlar ben ertesi günü bankayı aradığımda borcum için ödenmediğini söylüyorlar.O para 10 aralık 2003 tarihinde kartıma yatıyor.İhmal 2 aynı ayda 5933 sayılı kanunla merkez bankası sicillerini temizliyor ama bu işlem 20 aralıktan sonra oluyor.Aynı banka 16 aralıkta kendi sicil kayıtlarını aylık olarak diğer bankalara gönderiyor.Tabi benimd ekaydım gidiyor.Neyse 2005 araştırmaya devam ettim.Aynı yılda merkez banksından sicil kaydımı aldım.Temiz dediler.Yazılı imzalı olarak tabiki.Bununla bankalara başvurdum bankalar bu kağıdı kaale almadılar.Gene kayıtlarda sorunlu gözüküyormuşum.Bu sefer kkb başvurdum o zaman internet sitesinden başvurunca bilgi veriyorlardı şimdi kaldırmışlar herhalde rezaletleri ortaya çıkmasın diye.Başvurum sonucunda ordan bir bayan beni telefonla aradı ve kaydım daki sorunları söyledi.Bende deim ki şu an bir borcum gözüküyor mu yok dediler ama bir dönem aksatmışsımız o yüzden duruyor tabi telefonda tartıştım en sonunda dedim ki sizi nerey şikayet edebilirim.İstediğiniz yere şikayet edin dedi.Tabi bu konuda BDDK TMSF VE MERKEZ BANKASINA DA başvurdum bunların hiçbiri biz düzeltemeyiz dediler.Ve bana en sonunda 2009 kadar beklemek zorundasınız dediler.Ne güzel bankacılık devlet karışamıyor istediklerini yapıyorlar.
    Şunu böyle sorununuz varsa ve bankaya başvuracaksınız o zaman o banka şubesinde bir yetkili tanıdığınız varsa rahatlıkla kredi alabilirsiniz o zaman bu kayıtların hiç bir önemi olmuyor.O kişi bütün onayı alabiliyor.Güler misin Ağlarmısınız siz karar verin

  27. merhaba ben ebru yaklasık 3.5 yıl once kredı kartı borcum vardı hazılık olunca odedım uzerınden 3 yıl kadar zaman gectı fakat hala kara lıstede oldugum ıcın kredı veya kredı kartı alamıyorum yardım edersenız sevınırım

  28. @Ziyaretci //05 Eylül 2008 Cuma 00:08
    Kayıt düzeltilmesi ile ilgili bireylerin yapabileceklerine dair detaylara yukarıda yer alan yazımızdan ve yorumlardan ulaşabilirsiniz.

  29. MERHABA,16.08.2008 KESIDE TARIHLI 5.000 YTL TUTARINDA TAKASTA BULUNAN CEK ODEMEM ICIN BANKA HESABIMDA 5.057 YTL+1.500 YTL(KMH)MEVCUT PARAM BULUNDUGU HALDE,BU TAKASTAKI CEKIM 18.07.2008 PAZARTESI GUNU BANKA BANA HICBIR SEKILDE HABER VERMEKSIZIN CEK’IN ARKASI YAZILIYOR VE BANKA BENI SAAT:17.00 SULARINDA ARIYOR VE HAKAN BEY OZUR DILERIZ BASKA BIR BANKADAN YENI 10 GUN EVVEL ELEMAN TRANSFERI YAPTIK VE PORTFOYUN YONETIMINI ONA AKTARDIK VE DE SIZIN CEKINIZ YANLIS ISLEM DOLAYISIYLA ARKASI YAZILDI LUTFEN SUBEMIZE GELIRMISIN SEKLINDE DAVET EDILDIM.SUBE MUDURU COK OZUR DILEDI FAKAT OLAN OLMUS YAPACAK BIRSEY YOK BU ELEMANI ISTEN ATILMAMASI HUSUSUNDA SIZDEN SIKAYET ETMEDIGINIZE DAIR BIR IMZALI YAZI ALALIM DEDI BENDE COK IYI NIYETLI SEKILDE VERDIM.BANKA,CEK ILE ILGILI DUZELTME YAZISI VERDI VE BIZZAT,ILGILI KURUMLARA YAZILARI ONLINE SEKILDE GEREGINI YAPTI.FAKAT,BASKA BIR BANKADAN BU CEK’IM KARSILIKSIZ CEK SEKLINDE GORULUYOR VE DETAYLARI SORGULANDIGINDA 19.07.2008 TARIHINDE DUZELTME YAPILDIGINA DAIR KARSILIKSIZ OLMADIGINI VURGULUYOR.SIMDI BU BANKA TARAFINDAN BIR HATA OLDUGUNA GORE,BENIM ITIBARIMI SARSAN BANKAYA MADDI – MANEVI HAKLARIMI GERI ALMAK ICIN DAVA ACMAK ISTIYORUM VEYA BU KARSILIKSIZ CEK IBARESININ DAVA ACILARAK MADDI-MANEVI HAKLARIMIN HUKUKI YOLDAN ALINMASI MUMKUN MU DUR?SELAM VE SAYGILARIMLA…HAKAN GUNAY

  30. @Ziyaretci//12 Eylül 2008 Cuma 02:43
    Yazılan çekiniz ile ilgili olarak yasal aksiyon almayı düşünüyorsanız. Yasal haklarınızın neler olduğuna dair bir avukat görüşü almanız daha uygun olacaktır.

  31. merhaba.zaman zaman kredi kartı ödemelerinde güçlükler yaşadım.hakkıdma yasal işlem başlatılmadı ancak bankadan en geç şu gün parayı yatırın şeklinde uyarılar aldım.ve tüm kredi kartı borçlarımı ödedim.geçenlerde kredi için başvurdum.ve banka bana kredi kartı ödemesinde yaşasan güçlükler nedeni ile krediyi vermedi.başta kefil istememişti ve bir kefil istedi.hangi kredi kartı ile ilgili olduğunu sorduğumda ise bunu açıklayamayacağını söyledi.ben banka ekranında çıkan bu kaydı silmek istiyorum.ama hangi kart ile alakalı sorun yaşadığımıda bilmiyorum.bunu ne şekilde öğrenebilirim.ve bu kaydı nasıl silebilirim.

  32. KKB’larına sesleniyorum..bu ülkede yüzbinler ile ifade edilen kredi ve kredi kartı maduru olduğu hepimizce malum..insanların madur olmaları doğaldır ancak sahtekar olmaları asla kabul edilemezdir ve edilmemelidir..kredi veya kredi kartlarından dolayı kanuni takibe düşmüş insanlar’a 5 sene gibi bir süre içinde kredi onayı verilmiyor..neymiş negatif görülüyormuş ya kardeşim adam borç harç bulmuş bankaya olan borcunu ödemiş iyi niyetli olmayan zaten başlangıçta bilgilerini gerçek dışı vermiş ve ödeme niyeti yok..bari bu arada iyi niyetli borcunu ödemiş insanların önünü açın bu insanlar zaten kredi ile ayakta duruyor.lütfen bu konuda acil olarak devreye giriniz ve bu utanç tablosunu ortadan kaldırınız..adam borcunu ödemiş siz onu hala olumsuz güvensiz olarak lanse ediyorsunuz…bu adam birisini öldürmediki ya…borcunu zamanında ödeyemedi gecikmeye kanuni takibe geçti ama oradan buradan bularak faiziyle birlikte borcunu kapadı..bu işlemi yapmış bir insan belkide bir dostundan para alarak borcunu kapadı ama o insan şimdi borçlu o borcunuda kapaması için kredi çekmesi lazım ama kredi verilmiyor şimdi ne olacak..lütfen …hepimiz insanız hepimizin bakmakla yükümlü olduğu bireyler var..zira bu pozisyonda çaresiz bir evebeyn’in çoluk çocuğu karşısında ne hallere düştüğünü yaşadınız mı hiç..??..asıl bankalar kredi bilgilerini yanlış beyan eden insanları kara listeye ekleyip onlara kredi vermesin..borcunu geç ödeyene değil..çünkü geç ödemiştir ancak faiziyle ödemiştir ama hiç ödememiş ulaşılamayan değildir…elinizi vicdanınıza götürün ve Türkiye cumhuriyetine yakışmayan bu uygulamayı ancak sahte bilgiler ile kredi çekmeye çalışanları tespit ederek bu şahıslara uygulayınız…saygılarımla…

  33. @Ziyaretci//15 Eylül 2008 Pazartesi 17:37
    Anladığımız kadarıyla başvuru yaptığınız banka ödemeleriniz konusunda yaşadığınız gecikme nedeniyle borç odeme performansınız ile ilgili olarak şupheye düşüp bir kefil teminatı istemiş. Bu durumun daha çok bankanın kredi politikaları ile alakalı olduğunu düşünüyoruz. Başka bir bankaya başvurabilirsiniz.
    Normal şartlar altında banka kkb kayıtlarında sorunlu bir kredi görüyorsa bununla ilgili size bilgi vermekten kaçınması ortada mevcut bir sorunlu kredi olmadığını ancak sizin KKB kayıtlarında yer alan borç ödeme performansınızın bankanın kefilsiz olarak onay vermesi için yeterli olmadığnı anlatıyor.

  34. iyi çalışmalar dilerim, Ben Ercan Korkmaz
    3 bankadan 3 adet kredi kartım bulunmakta bu bankalardan 2 banka kartlarımda aksaklıklar oldu geç ödemelerde bulundum ortalama 3 ay veya 4 ay artı borcum bulunmaktaydı halen 3cü bankadan kredi çekmek istedim bu bankaya ödemede aksaklık yaşatmıyordum.
    ancak 2 bankadan dolayı kbb de geç ödemelerim görüktüğünden ret cevabı aldım ertesi gün diğer 2 bankaya olan geç ödemelerimle birlikte bütün borçlarımı sıfırlamam rağmen hiçbir bankadan kredi başvurum onaylanmadı bunun için nasıl bir yol izleyebilirim yardımlarınızı bekliyorum

  35. @kenan//17 Eylül 2008 Çarşamba 15:07
    Gecikmeler ile ilgili kayıtlar ödemenin yapıldığı tarihi takip eden takip eden ay içersinde KKB kayıtlarına geçer. Ancak gecikmelerinizi kapatmış olmanız başvurunuzu onaylayacakları garantisini malesef vermemektedir

  36. Bundan iki yıl önce kredi kartı borcunu yasal takibe düştüm ve gelen ihbarnamede gününde borcumu ödedim.2006 yılında şirket kurdum geçenlerde kredi başvurusu yaptım.şirketin ne yazılı çeki nede protestolu senedi var fakat şirket ortağı oldugum için benim KKB kayıtlarında negatif gözüküyorum. Peki kredi kartını ödediğime dair yazıyı alıp KKB gönderdigimde kayıtlardan tamamen siliniyormu banka memuru böyle bir uygulamanın olduğunu bana söyledi.banka çeki veriyo krediye vermiyo anlamadım gitti… saygılarımla

  37. @Ziyaretci// 23 Eylül 2008 Salı 01:21
    Malesef kkb kayıtları için kaydı yaratan bankaya başvurmanız gerekiyor. KKB bireysel başvuruları kabul etmez. Hatta yönlendiren bankalara ceza keser. Öte yandan borcunuzu kapadığınıza dair belgelerinizle kredi başvurusu yaptığınız bankaya başvurursanız bu bilgilerin ışığında başvurunuzun değerlendirilmesi gerekir.

  38. K.TUNCAY ÜNAL:Benimde başımdan kredi kartları ile ilgili sorun yaşadım.Kredi kart yasasından yararlanmak üzere borçlu bulunduğum bankalara başvurdum.Borçlarım 18 aya bölündü kesintisiz olarak hatta borçlarımı erken ödedim ve borcu yoktur yazılarını elime aldım.Ama ne yazıkki halen kredi çekemiyorum.Borçlarım 2007 yılı bu aylarında bitirdim.KKB başvursam yardımları olurmu veya sizce ne yapmam gerekir saygılarımla

  39. @(Süleyman Yıldız) Ziyaretci//24 Eylül 2008 Çarşamba 08:52

    Yorumunuzu içerikte kimlik bilgilerinizi detaylı bir şekilde paylaştığınız için yayınlayamıyoruz. Internet ortamında kart numarası tc kimlik numarası gibi hassasiyeti olan bilgileri paylaşmamaya özen göstermenizi öneririz.
    Eğer bahsettiğiniz kkb kayıtlarının yaratıldığı bankalara başvurarak bu kayıtların düzeltilmesi için başvurmanız gerekiyor. Bankalar bunu kanul etmezse bu konuyla ilgili olarak Bddk’ya başvurmanız faydalı olabilir.

  40. @Ziyaretci//25 Eylül 2008 Perşembe 20:26
    KKB başvuruları bireysel olarak kabul etmiyor. Ilgili yasadan faydalanan tüketicilerin kredi taleplerinin red edilmesi sık rastlanan bir kredi politikasıdır. Bankalar ile mevduat yatırım fonu gibi kredi dışı ilişkiler öncelikle kurup bir müddet sonra tekrar başvurabilirsiniz. Önceki borçlarınızı kapattığınıza dair belgeler ile tabi.

  41. Selamlar,sizinde yukarıda söylediğiniz gibi teftiş kurulunu aradım.Biraz geçte olsa yanıt alabildim ve sonuçlandı.Ama benim söylemek istediğim,kaydınızın ödendi dahi görünse silinmeyeceği ve en önemlisi,kayda giriş ve çıkış tarihlerinizin farklı olması.Bu demek oluyorki herhangi bir bankaya kredi başvurusu yaptınız,onlarda listeden baktıklarında sizin listeye giriş tarihinizi görüyor.Listeden farklı tarihte çıktığınız için o da ayrı bir sayfada görünüyor.Yani hemen altında değil.Sonuç olarak eğer kredi başvurusu yapacakcanız,borcu yoktur yazısı ile birlikte müracaat etmenizi tavsiye ederim.Herkese iyi günler dilerim

  42. merhaba ben harun bundan 3 yıl önce üniversitede okurken işte üniversiteli diye bir kredi kartı almıştım sadece alışveriş içindi daha sonra bu borcu ödemedim kanuni takibe girdi kredi kartımı atm el koydu bi süre sonra ben borcunu yasal faizleri ile ödedim hiç borcum kalmadı ama daha sonra başka bankalara kart başvurusunda bulundum ama vermediler nasıl kredi kartı alabilirim yada ilerde kredi çekmeyi düşünürsem nasıl kredi alırım….

  43. @harun//11 Ekim 2008 Cumartesi 15:10
    Borcunuzu ödediğinize dair elinizde bir belge var ise bu belge ile başvurmanız olumlu bir etken olabilir ancak özellikle geçtiğimiz haftadan itibaren bankaların bir çoğu kredi verme kriterlerini arrtırmış durumdalar.
    Kredi maliyetlerinin belirsizleşmesi için kanuni takibe uğramış müşterilerin borçlarını kapamış olsa bile başvurularınızın onaylanması zor gözüküyor.

  44. merhabalar ben öncelikle arkadaşları
    bilgilendirmek istiyorum 2005 senesinde dışbank ve garanti kredi kartlarımı ödeyemedim (dışbank anında istedi)sonra avukata düştü 8500 ytl civarında ödedim, daha sonraları 2008 de bankalara kredi başvurusu yaptım kabul etmediler
    bir arkadaş vasıtasıyla kredi ver şb.sine gittim ve bir haftada krediyi verdiler sorunsuzda ödüyorum
    bu şekilde olan arkadaşların denemesinde fayda var işi varsa %80
    kabul ediyorlar yalnız faizi yüksek ama diğer banlkalarla fazla bir farkı yok ben bunu reklam olsun diye yazmıyorum çünkü diğer arkadaşların mutlaka ihtiyaçları vardır ve çaresiz olduklarını anlayabiliyorum. saygılarımla

  45. merhaba ben ssk /dan iş kazası emeklisiyim.Bir bankadan kredi almıştım borcum takibe düştüve borcu kapattım.Maaşım yatan bankadan kredi almam için ne yapmalıyım KKB kaydım negatif gözüküyor.

  46. @Adsız //17 Ekim 2008 Cuma 18:28
    Başvurunuzu yaparken borcunuzun tamamını ödediğinize dair belgenin bir kopyasını eklemeyi unutmayın. Maaşınızın üzerinde bir limit talep etmeyin. Buna rağmen başvurunuz onaylanmayabilir. Bu daha çok günümüzde dünya ekonomisindeki çalkalanma nedeniyle bankaların kriz önlemleri almasından kaynaklanıyor.

  47. merhaba benim garanti bankasından almış olduğum kredi kartına 250 ytl borcum vardı 3 ay gecikmeye girmişti hiç bir yasal takip veya avkatlık olmadan bankaya gidip borcumu kapattım kartım iptal oldu ve şimdi maaşımı aldığım vakıfbanktan kredi çekmek istiyorum ama kkb den negatif kayıt alıyorum bu durumu garanti bankasına ilettim ve onlar bana email yoluyla Sayin Ozgur Duman,

    Hakli Musteri Hatti’na iletmis oldugunuz 7541191 numarali mesajiniz degerlendirilmistir.

    Talebiniz isleme alinmis olup, KKB kayitlarinizin guncellenmesi icin gerekli islemler baslatilmistir.

    Saygilarimizla,

    T.GARANTI BANKASI A.S.
    HAKLI MUSTERI HATTI

    444 0 338 bu emaili gönderdiler ama bu mali göndereli 20 gün oldu ve halen negatif çıkıyor ne yapabilirim

  48. @ özgür duman

    Bizimle paylaştığınız bilgilerden anladığımız kadarıyla Garanti Bankası bu güncellemeyi Müşteri İtirazları Değerlendirme Sistemi(MİDES) aracılığı ile değil, normal aylık KKB dosyası ile güncelleme yapacak

    KKB kayıtlarıyla ilgili güncellemeler ayda bir yapılmaktadır. Yani Ekim ayında yapılan güncelleme KKB’ye normal şartlar altında kasım ayının ikinci haftasına kadar iletilebilir.

    15 Kasıma kadar bekleyip tekrar kontrol etmeniz, kaydın düzelmemesi durumunda Garanti Bankasıyla tekrar irtibata geçmeniz uygun olacaktır.

  49. ben halit
    kredi kartıma yasal takip uygulaması başlatılmıştı.kredi kartımı ödedim ve ödendi yazısını çalışmış olduğum bankalara verdim.x bir bankayla daha hızlı çalışyordum bazı sebeplerden dolayı o bankayla çalışmaktan vazgeçtim.yeni çalışmış olduğum banka kkb den geçemedim. k.kartımdan dolayı bana çek yada kredi kullanamayacağımı söylediler.yalnız bunun düzeltimi yapıldığını banka yetkilisi söyledi ne yapmam gerekir.acaba nedir durum.

  50. @halit //06 Kasım 2008 Perşembe 17:58
    Yukardaki 23 Eylül 2008 tarihli yorumumuzu okudunuz mu?

  51. öncelikle kolay gelsin.
    benim kredi kartım var ve maximum agaride olsa ödemelerimi yapıyorum ve gecıkmeler bı yada ıkı gez dıger aya sarkmıstır . ama kkb de orun gözüküyormuş sizce boyle bısey olması mumkun mu ve nasıl düzeltebilirim kkb mi? ilginize teşekkurler..

  52. @ankara//10 Kasım 2008 Pazartesi 13:15
    Sorunlu kaydın hangi banka tarafından yaratıldığını öğrenip kaydın düzeltilmesi için ilgili bankaya başvurmanız gerekiyor.

  53. merhaba ben hakan 2006 yılının mart ayında taşıt kıredisi kullandım yaklaşık 1 ay sonra kıredi kartıda yolladılar kartı birbuçuk ay geç ödedim bankadan arandım ödeme yapmazsanız yasal işlem uygulanacak dediler on gün sonra ödeme yaptım ama kartım iptal oldu taşıt kıredisi taksitlerimi aksatmadan ödüyorum kartımın iptal olması başıma bir iş açarmı ilginize teşekkürler

  54. @Adsız//13 Kasım 2008 Perşembe 12:09
    Normal şartlar altında bir sorun olmayacaktır. Kredi Kartınızın ne kadarlık bir gecikme nedeniyle kapadıldığından bahsetmemişsiniz. Bir aylık bir gecikme nedeniyle bankanın kartı kapatması sık rastlanan bir durum değildir bu nedenle bu durum kart iptalinin daha uzun süreli bir gecikme nedeniyle kapatıldığı izlenimi veriyor.

    Kredi borcunuz tamamlandıktan sonra bankanızdan hem kredi kartı hem kredi borcunuz kalmadığında dair bir yazı almanızı öneririz. İmkanınız varsa kredi kartı ile ilgili borcunuz kapattığınıza dair yazıyı şimdi alırsanız yeni başvuru sırasında aldığınız evrağın bir kopyasını eklemeniz yardımcı olacaktır.

  55. merhaba.garanti bankası bonus kartım 2005 yılı mayıs ayı içerisinde bir başka şahıs tarafından kullanılması sonucu takip başlatılmıştır.bana hiç bir tebliğat yapılmadan borcumun olduğu bildirilmeden yasal işlemin başlatılması doğrumu.şahsıma yasal işlem başlatıldığı zaman tebliğat yapıldı.borcumu öğrendikten 1 gün sonra mevcut borcun tamamını kapattım.hakkımdaki takip kararı devam ediyor ve hiç bir bankada işlemlerimi yapamıyorum.kefilliğim dahi kabul edilmiyor.bu durumu düzeltmem için ne yapmam lazım?beni mağdur eden bu bankaya karşı nasıl bir yasal hakkımı aramam lazım?

  56. @aydın yılmaz//14 Kasım 2008 Cuma 16:51
    Ilgili bankanın sizinle iglili kaydı güncellemesi gerekiyor ancak takipe uğramış olmanız nedeniyle şu dönemde bankalar ile kredi ilişkisine girmeniz mümkün gözükmüyor.

    Yasal haklarınız konusunda bir avukattan görüş almanız daha uygun olacaktır.

  57. öncelikle kolay gelsin 4 kasım da size gönderdiğim mail den 1 ay sonra garanti bankasının haklı müşteri hattına kkb kayıtlarımın sonucunu öğrenmek istediğimi söyledim onlarda bana aşağıdaki maili gönderdiler. Sayin Ozgur Duman,

    Hakli Musteri Hatti formumuzu kullanarak 7877822 numarali mesajinizi bize ulastirdiginiz icin tesekkur ederiz.

    Kartinizdaki odeme sorunu nedeni ile KKB de olusan olumsuz kaydiniz guncellenmistir.

    Saygilarimizla,

    T.GARANTI BANKASI A.S.benim merak ettiğim şu anda kkb kredi kaydım pozitif oldumu olduysa maaş aldığım bankadan kredi çekeceğim yardımlarınız için çok teşekür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim

  58. @özgür duman // 21 Kasım 2008 Cuma 17:47
    Banka kayıtla ilgili düzeltmenin yapıldığını söylüyorsa ilgili güncellemeyi yapmıştır. Bankanıza yeni kredi başvurunuz sırasında kkb sorgulamasını gerçek zamanlı olarak yapıyorsa sorun olmayacaktır. Ama güncelleme konusunda kendilerine bilgi vermeniz yardımcı olabilir.

  59. Merhaba ben Erkan ben yaklaşık 1-2 ay önce kartfinans nakit kartımdan 70-80 ytl için farkında olmadan yasal takibe girdim.Borcumu öğrenince kapattım. Bu diğer bankalardaki hesaplarımı da etkiledi.Kartın olduğu bankalarda hesaplarımda problem olmadığını söylüyorlar.Diğer bankalarda ise yasal takip gözüküyor.Ne yapabilirim ?

  60. @ Adsız // 02 Aralık 2008 Salı 19:31
    Lütfen soru yöneltmeden önce sitemizde iyice araştırma yapın. Bu tip sorulara sayızı defa cevap verdik.

  61. merhaba siz den öğren mek isteğeyeceğim bir tek şeyvar kredi kartlarına af geleceği söyleniyor acaba ne kadar doğruluk payı var bizi, bilgilendireceğiniz için teşekür ederiz

  62. Maaşı yüksek denilebilecek memur bir çiftiz. Ailem de ticari işleri nedeniyle benim adıma olan kartlarımı kullanıyor ve bu nedenle oldukça yüksek bir kredi kartı hareketliliğim var.Öğrencilik döneminden kalan kartımın ihmal ettiğim küçük bakiyesi yüzünden 1 aydan fazla 2aydan az bir gecikme olmuş. Onun dışında kredi kartı borçlarımda ciddi bir gecikme yok. Şimdi kredi kartı için başvurduğumda, hem de neredeyse yollarda dağıtılan bir kart, iki kez ret cevabı aldım. Durumunuz kredi kartı almaya uygun değildir cevabına rağmen,sonradan eve yuksek limitli bir kart geldi. Eşim de taşıt kredisi çekti, 20 aydır bir gün bile gecikmedi. Kredi kartı kullanımı çok sınırlı ve düzenli. Buna rağmen kullandığı kredili mevduat hesabı yakın takipte göründüğünden banka tarafından iptal edilmiş. Acaba benim durumum eşimi etkiler mi? Bu işler gerçekten bu kadar ciddi mi? yaklaşık 12YTL lik kredi kartı borcu unutuldugu için bizim ikimizi de kara listeye alırlar mı? Kulaga komik geliyor da…YOksa bu kriz dönemlerinde uygulanan bir nbanka politikası mı?

  63. @Adsız//24 Aralık 2008 Çarşamba 14:10
    Başvurunuzun reddolup ardından kredi kartı gelmesini bankanın takipteki tutarın küçük olduğunu farketmesinin ardından başvurunuzu yeniden değerlendirmesi olarak yorumluyoruz.

    KMH (Kredili Mevduat Hesabı) kapatılması ise bankanın kredi politikaları ile ilgili bir uygulama değişikliğinden kaynaklanabilir.

    Öteyandan size önerimiz herhangi bir bankaya kredi veya kredi kartı başvurusu yaptığınızda kkb ve tcmb kaydınız ile ilgili sorun ile karşılaşmanız durumunda başvuru yaptığınız bankadan kayıtlar ile daha detaylı bilgi talep edip ilgili düzeltmeleri yaptırmanız olacaktır.

    Eşiniz ile aranızda kefillik ilişkisi yoksa kkb ve tcmb kayıtları sadece ilgili kişiyi etkiler Akraba ilişkisinin kayıtlarda bulunması söz konusu değildir.

    Ancak unutmamak gereken bir konu; günümüz koşullarında bankalar kredi ve kredi kartı hatta kmh başvurularını değerlendirirken çok daha muhafazakar davranıyorlar.

  64. @samet//23 Aralık 2008 Salı 22:10
    Doğrusunu söylemek gerekirse sizin düşündüğünüz şekilde bir af gelmesinin pek söz konusu olmayacağı kanaatindeyiz.

    Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yapılacak bir uygulama ile tüketiciler kredi kartı borçlarını 12 aylık eşit taksitlerle yapılandırma imkanı verilebilir. Yaklaşan seçim nedeniyle böyle bir uygulama yapılmasını mümkün görsek de zamanlaması konusunda bir şey söyleyemiyoruz.

    Böyle bir uygulama çıkacak diye beklenti içine girmek şu aşamada çok yanlış olur.

  65. ben yaklasık 3 sene once iş bankasından maximum ogrenci kartı almıstım…yaklasık 30 ytl unutkanlıgım nedeniyle 3 ay gibi bi sure sonra odedim..daha sonra kartım iptal edilmişti…yaklasık 1 sene once hsbc ye basvurdum..ve kara listede oldugum için bana kredi karı verilmedi..uzerinden 1 sene gecti..bugun tekrar basvurdum..yaklasık 10 gun sonra belli olacak sonucu dediler…simdi bana kredi kartı cıkarılma olasılıgı varmı..verilmezse ne yapmalıyım..yada bu 10 gunluk zaman dolmadan eger kara listede isem hemen bi seyler yapma olasılıgım varmı….cevabınız için tesekkur ederim simdiden

  66. @Adsız //29 Aralık 2008 Pazartesi 20:07

    KKB veya tcmb veritabanlarında bulunan negatif kayıtlar özellikle içinde bulunduğumuz dönemde başvuru değerlendirmede olumsuz etkiliyor. Durumun düzeldiğine dair kayıt yaratıldığında gecikmenin bir sene içersinde ne kadar tekrar ettiğinin frekansına bakılarak değerlendirme yapılıyor.
    Yasal veya idari takip uğranıldığında dair bir kayıt olduğunda ise malesef bankalar başvuruları olumlu değerlendirmiyor. Bu durumda banka ile öncelikle mevduat ilişkisi kurulması gerekiyor.

    Eğer yasal takip söz konusu değilse borcu kapattığınıza dair belge ile şahsen başvurmanız olumlu etkileyebilecektir.

  67. 2004 yılından 1 adet 2005 yılındanda 2 adet kkb kaydım kredi kartlarından dolayı sorunum war.Bu bankalara borcum o yıllarda kapanmasına rağmen hala ekranlarında çıkmaktadır.Ben merkez bankasının kara listesinde olduğumu zannettiğim için beklemeyi tercih etmiştim.Fakat 1 ay önce sitenizde belirttiğiniz gibi gerekli evrakları tamamlayarak merkez bankasına d,lekçemi gönderdim.Dün merkez bankasından gelen cevapta kasım 2008 itibari ile bankamızda herhangi bir kaydınız bulunmamaktadır diye cevap geldi.Kısacası bunca sene kara listede olduğumu düşünmüştüm.Sadece borcum olan şubeler genel müdürlüklerine BORCU YOKTUR yazısını göndermeyince ekranda duruyorlarmış.Bir bankaya durumu izah ettim ve durumu düzelttiler.yani artık ekranda gözükmüyor kkd kaydı.geriye 2 tane banka kaldı aynı durumda olan.Bu durumda hakkımı nasıl arayabilirim?? bunca sene şubenin umursamazlığı yüzünden kredi başvurularım bile ekranda kkb gözüktüğünden red edilmişti…

  68. selamlar bende kkb maduruyum üniversite yıllarında yani sene 2001 kefilsiz 4000 ytl lık çeşitli bankalardan kredi kartı aldım ve biliçsiz kullanarak idari ve kanuni takibe girdim.ve 2007 yılında tum borçlarımı odedım hiçbir bankaya borcum yok şuan devlet dairesinde memur olarak atandım ve bankalar tarafından resmen vebalı bir insan muamelesi görüyorum ve bu benım herşeyimi etkiliyor.bu sorunu kıme anlatsan boş gibi geliyor.hükümet şimdi sicil affı getiyor yalnız bu sicil affı kbb de silinecekmi ben gibi mağdur insanlar ne zaman kurtulacak.birde bankalar üniversitelerde kredi kartı dağıtmaya lütfen son versin üniversite öğrencisi dengesiz harcamaları oluyor ve sonunda benım durumuma dusuyor.PARAYA HİÇBİR ZAMAN KANAAT OLMAZ…SAYGILARIMLA…

  69. iyi gunler ben ogrencılık yaptıgım sıralarda hsbc campus kart almıstım uzun sure duzenlı kullandıktan sonra son odemesını ıkı ay gecıktırdım bu ııncı ayın sonlarına dogru bana borcun bı an once kapatılmasını aksı takdırde yasal takıbe gırecegı soylendı bu telefon konusmasının yapıldıgı gun faızıyle bırlıkte tek kurus borc bırakmadan butun borcumu aynı gun odedım ve gorusmeyı yaptıgım kısıyede odedıgım borcun bı nushasını faxladım sımdı basarılı bı esnafım kendı ıs yerım var ve ıslerım de ıyı ben ısımı buyutmek ıstıyorum bunun ıcın kredı cekmek ve kredı kartı almak ıstıyorum ama butun bankalardan olumsuz cevablar alıyorum sızce ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız cok sevınırım sımdıden tesekkur ederım

  70. @can //04 Ocak 2009 Pazar 00:42
    Sorunuzun cevabını konuyla ilgili son yazımıza buradan ulaşarak bulabilirsiniz.

  71. @AHMET // 08 Ocak 2009 Perşembe 21:38
    Komisyonda Kabul edildiği şekilde yasalaşırsa düzenlemeler KKB kayıtlarını kapsamıyor olacak.

  72. ben kredi kartı borcu ödeyemedim.yasal takibe düştü.bundan sonra bu borcumu mayıs 2006 da ödedim.fakat bankalar bana bunun için kredi vermiyor.kaydımı sildirmek için ne yapmalıyım.

  73. @Adsız //09 Ocak 2009 Cuma 19:55
    Sicil Affı ile ilgili tasarının resmi gazetede yayınalnmasının ardından size ait kayıtlar TCM veritabanından silinecekler ancak KKB kayıtları bu tasarı kapsamına girmiyor. KKB’de kanuni takip kaydı olan başvuru sahipleri takip sonrası borçlarını kapatmaları durumunda kayıtları ile ilgili düzeltme gerçekleşiyor ancak içinde bulunduğumuz kredi koşulları nedeniyle hiçbir kurum bu dönemde yasal takibe uğramış tüketicilere kredi veya kredi kartı vererek riske girmek istemiyor.
    Bu gibi durumlara istisna olarak başvuru yapılan şubenin görüşüne istinaden onay verilebiliyor ancak bunun olabilmesi için başvuru sahibinin şube ile çok iyi bir ilişkisi olması gerekiyor.

  74. MERHABA BEN BATUHAN YASAL GECIKMEDEN DOLAYI YASAL TAKIBE ALINMADIM ANCAK 2AYDAN COK 3 AYDAN AZ DIYOR. BEN BANKANIN TUM BORCUNU KAPATTIM HALA DUZELMEDI KREDILERIM ONAYLANMIYOR. SON GUNCELLEME TARIHI 05.11.2008 NE ZAMAN GUNCELLENIR VE DUZELMESI ICIN NE YAPMALIYIM.

  75. @Adsız//13 Ocak 2009 Salı 12:44
    Yazımızda da okuyabilieceğiniz gibi; kaydı yaratan Banka ile görüşmeniz bu durumu düzeltmelerini talep etmeniz gerekiyor.

  76. Hiç bir borcumu gec ödememiş bir vatandaşım. 9 ay önce 250 krdi kartı ektremi yatırdım. Fakat sonradan 22 ytl faiz olusmus. 9 ay boyunca Citybank tan herhangi bir telefon, sms, ihtar, ektre kesinlikle almadım. KKB den idari takibe alındıgımı dün öğrendim. 22 ytl 54 ytl olmus hemen ödedim banka kesinlikle bana hiç bir şekilde ulaşmadan aramadan bu saygısızlıgı yaptı ve 54 ytl yüzünden kkb de kaydım görünüyor. Yüksek miktarlarda krediler kullanıyorum bankalardan. Bu banka kkb kaydımı sileceğini söyledi ve özür diledi tamamen bu kaydı silebilirler mi? cok rahatsızım cevabınız için teşekkürler

  77. @tevfik önal // 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:52

    KKB Kayıtları incelenirken tutarlar da dikkate alınmaktadır. Durumunuz için ilgili bankanın teftiş kuruluna şikayette bulunup ilgili kaydın silinmesi için talepte bulunabilirsiniz.
    BDDK’ya bu konu hakkında şikayette bulunmanız mümkün.
    Başvurularınızda özellikle size yapılan tebligat yapıldığına dair belge talep etmenizi öneririz.

  78. selam ben erkan ben bundan yaklaşık 5 yıl önce kredi kartı borcumu ödiyemedim ve arkasından mahkemelik icralık falan derken öyle uzun bir zaman geçti ve sonunda ben bu parayı ödedim hatta borcu yoktur kağıdınıda aldım ve bir ara kredi talebinde bulundum şimdi ise kamuda kadrolu çalışıyorum neyse kredimi kabul etmediler niye siye sorduğumda kkb de takibim olduğunu söylediler bende gerekli yerlere bildirdim ve kkb ye sözde aradılar ve numaramı aldılar sonra size döneceğiz dediler neyse döndülerde ve bana takişbimin kalktığını herhangi bir proble olmayacağını söylediler bende tekrar bankaya gittim ve yine aynı yanıtı aldım bana yine açık takibim olduğunu söylediler benim anlamadığım kandırılıyormuyuz bana söylenen ödediğimde takibimin kalkacağını söyledirler ama kalkmadı ve ne zaman kalkkar bu 5 yıl diye birşey duydum aslı varmıdır bunun ve ben bu borcu ödiyelide yaklaşık 10 ay oldu teşekkür ederim

  79. @erkan // 15 Ocak 2009 Perşembe 20:08
    Açık takipleri sadece kaydı yaratan bankalar düzeltebilirler. Ancak Kanuni takip’e uğramış kişiler borçlarını kapamis bile kredi için uygun gorulmeyebiliyor.
    Takip kaydinin hala acik olduguna eminseniz ayni talebinizi banka teftis kurulu araciligi ile iletmeniz faydali olabilir.

  80. merhabalar;
    Benim sorunum ,özel bir bankaya olan kredi kartı borcumun yasal takibe uğramadan ihtarname gönderiminden sonra 2003te çıkan af ile taksitlendirme yapılmasıyla başladı.18 eşit Taksiti sorunsuz ödedim ve bankadan borcu yoktur kağıdını aldım.Daha sonra başka bir özel bankaya kredi kartı için müracatım oldu ve düzensiz ödeme ile ilgili kaydım olduğunu yalnız kara listede olmadığımı bildirdiler yinede başvurum olumsuz sonuçlandı,yukarıda yazılı yorumlarınızdan izleyeceğim yolu anladım ancak affa girerek borçlarımı 18 eşit taksitle ödemem diğer mağdurlarla aynı durumda olmamı engeller mi yani dezavantajlı bir durum içerisindemiyim? Saygılarımla…

  81. @Adsız//24 Ocak 2009 Cumartesi 20:06
    O dönemde yasadan yararlanıp kredi kartlarını borçlarını yapılandıranlar malesef bu konuda en büyük mağduriyeti yaşıyanlar. Bununla beraber geçen sene içersinde başvurularınız şubedeb ve borcunuzu odediğinizedair belgeler ile yapmanız durumunda olumlu cevap alabilirsiniz. Bankaların kredi vermek konusunda ne kadar hevesli olduğuna bağlı olarak tabiki.

  82. merhaba ben 5 yıl önce kredi kartı borcumdan dolayı kara listeye alındım.borcumu 1 ay önce ödedim.şimdi emekliyim.emekli aylığımı aldığım bankadan maaş kredisi kullanmak istsyorum.bunun için sicil affından yaralanabilirmiyim.ilginize teşekkürler

  83. @funda // 31 Ocak 2009 Cumartesi 13:19
    Sicil Affından yararlanıyor olmanız gerekir. Maaş aldığınız bankadan kredi verilmesi konusu ise söz konusu bankanın tasarrufu olacağından net bir cevap vermek mümkün olmayacak.

  84. Merhaba…
    Herhangi bir itilaf durumunda banka kayıtları esas alınmaktadır diye bir kural vardır bildiğim kadarı ile. 3 yıl önce banka tarafından kredi kartı borcunuz var denerek arandım. Banka ile yaptığım görüşmede borcu ödediğimi ancak dekontu ibraz edemeyeceğimi söyledim ve hesap özeti istedim. Hesap özetimin banka birleşmelerinde yaşanan teknik sorunlar nedeni ile bana verilemediğini söyledi banka. 3 gün önce aynı banka beni tekrar aradı ve borcun durduğunu söyledi. Bende yine hesap özeti istedim ama cevap yine aynı oldu. Yani ne ben ödediğimi kanıtlayabiliyorum, ne de banka ödemediğimi.Bu konuda nasıl bir yasal prosödür işlemektedir. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

  85. MRH BEN 3 KREDİ KARTIMDAN DOLAYI KANUNİ TAKİBE UĞRADIM AMA BOÇLARIMI KAPADIM VE ELİMDE BANKALARDAN ALDIĞIM BORÇ YOKTUR KAĞITLARIM VAR. ŞİMDİ KREDİ ÇEKMEK İSTİYORUM AMA KKB DE GÖZÜKTÜĞÜM İÇİN RED CEVABI GELİYOR NE YAPMAM LAZIM

  86. @erkan // 06 Şubat 2009 Cuma 22:04
    Bankanın belge ibraz edememesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Konuyu BDDK’ya iletmenizi öneririz. Bu durumda banka konuyla ilgili olarak daha uzlaşmacı bir yaklaşım izleyecektir.

  87. @Adsız // 08 Şubat 2009 Pazar 14:55
    Sizin durumunuzda tüketicileri hedefleyen yapılandırmaya giden bankalar mevcut.Ilk aklımıza Krediver, (pek yakında Finansbank) ancak bunlar piyasadaki kredi oranlarından daha pahalıya ve küçük tutarlarda kredi sunmakta. Başvurularınızı bu kurumlara yaparsanız borcunuzun olmadığına dair evraklar ile beraber başvurularınız olumlu cevaplanabilir. Ama kredi politikaları piyasa şartlarına bağlı olarak değişikliğe uğradığı için kesin bir cevap vermek mümkün olmayacaktır.

  88. Merhaba. 750.TL. limitli kredi kartıma 4 ay boyunca hiçbir şekilde ödeme yapmadım. Kredi kartımı kaybedittikten sonra yenisini çıkarmak için bankaya başvurdum. Bu süreç içerisinde bankadan sözlü, yazılı yada telefonla aranılarak borcum hakkında hiçbir uyarı almadım. Yeni kredi kartım geldi fakat kapatılmıştı. Banka borcundan dolayı dedi. Gecikmelerle beraber Asgari ödemesi 550 TL. olduğunu öğrendiğim kartıma 400 TL. ödeme yaptım. Muhtemelen aysonunda kalanının da hepsini yatıracağım. Sorum şu, 4 ay gecikme yaşandığı halde banka bana hiçbir şekilde uyarı yapmadı ve halen limitin tümünü değil asgarisini ödemem isteniyor. Acaba kredi sicilime bu durum işlemişmidir. 400 TL. ödeme yaptıktan sonra bir dahaki ödeme gününe kadar 1 aylık bir süre daha işleyecek, yatırmış olduğum asgari tutardan az olan o ödeme dikkate alınır mı? Ay sonu tamamını kapatacağım kartım yeniden açılır mı?

  89. @alper kutay // 09 Şubat 2009 Pazartesi 09:14
    Asgari tutarın altında yatırmanız gecikme durumunuzu sonlandırmayacaktır. Borcunuzu ödemek konusunda iyi niyetli olduğunuzu gösterecektir.
    KKB kayıtlarında gecikme durumunuz devam edecektir.
    Borcunuz ve gecikme durumunuz ile ilgili olarak size banka tarafından mektup gönderimi yapılmış olmalı.
    Borcunuzu kapatmanız durumunda yasal takip başlamadıysa kartınızı tekrar kullanıma açabilmeniz mümkün.

  90. arkadaşlar boşa nefes tüketmeye gerek yok. o kara listeye girdinmi birdaha cıkamıyosun. meclisden af kararı çıksada. kkb de tutulan kayıtlar af kararı ile silinmiş olabilir ama bankaların kendi tutmuş olduğu kayıtlarda halen saklı duruyor ve silinmiyor. kkb yetkilileri banka müdürlükleri ve şube müdürleri nin inisafiyetine kalmış demektedir. burdan şunu çıkarmak istiyorum. belki sizlerin bi bankadan isteyeceğiniz en fazla 10 bin tl. şube müdürlerinin cebinden çıkacak ya o miktar onun için inisiyatif beklemeyin. elinizde evraklarla o banka senin bu banka benim dolaşın. onların istedikleri de bu zaten. bir nevi mahkum etmek…

  91. Maaş aldığım bankama kredi için başvurduğumda ekranda diğer banka kredi kartı 30 gün aksama yazdı, aynı gün ödemeleri yapıp ertesi gün tekrar başvurduğumda bu sefer diğer bankalar görünmeyip kendi bankamıza ait gecikme var dedi, anlamadığım kkb gecikme güncellemeleri takip eden ay içinde yapılmıyormu, nasıl olduda ertesi gün diğer bankalar gecikmesi görünmedi?

  92. @Adsız//17 Şubat 2009 Salı 19:37
    KKB güncellemeleri ayda bir kez yapılır. Sizin kaydınız ile ilgili güncelemede takip eden ay başında kkb iletilecektir.

  93. iyi geceler
    ben çeşitli bankalardan yaklaşık 42000 YTL borcum var. 2004 ten beri kullanmama rağmen sadece 2 kez oda 5 v 15 gün gecikmeli borcumu yatırdım. şu an borcumu güçlükle ödüyorum. halkbank dost kredi diye bir kredi çeşidi çıkardı. amaç başka bankalara borcu olanlara borçlarını hafifletmek için yardımcı olmak. bende bilgi almak ve başvurmak için bankaya gittim. bankacı arkadaş yüksek riskin var başvurun kabul edilmez dedi. aylık 1350 tl düzenli bordrolu gelirim var. bankalar nezdinde itibarım olmama rağmen neden böyle bir cevap aldığımı anlayabilmiş değilim. öğrenmek istediğim bankaların tüketici krdilerinde kanuni olarak kullanmak zorunda olduğu bir limit varmıdır? bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

  94. ADSIZ 20 02 2009 BEN 2003 SENESİNDE İŞ KAZASI GEÇİRDİM O ZAMALAR KREDİ KULLANMIŞTM KAZA GEÇİRDİĞİMDE İŞ YERİ BUNU BANKAYA BİLDİRMESİ GEREKİYORMUŞ BUNU BİLDİRMEMİŞLER ONUN İÇİN BEN CEZALI YANİ 2003 SENESİNDEN BERİ TAKİBE UĞRADIM ONUN İÇİN BORÇLARIMI KAZA GEÇİRDİĞİMİN 3 AY SONRA ÖDEDİM BANKADAN BORCU YOKTUR KAĞIDI VAR O OLDUĞU HALDE KREDİ ÇEKEMİYORUM KKB GÖZÜKTÜĞÜ İÇİN RED CEVABI GELİYOR NE YAPMAM LAZIM İLGİLERİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM

  95. @ Ender Erken
    Ender Bey basiniza gelen talihsiz olay icin uzulduk. Ancak daha once defalarca soyledigimiz gibi, kredi verip vermemek tamamen bankalarin insiyatifinde. Dolayisiyla kredi alabilmek icin TCMB ve KKB kaydi bulunmayan bir tanidiginizdan yardim istemek su an tek cozum gibi gozukuyor.

  96. @Adsız//18 Şubat 2009 Çarşamba 00:34
    Banka yetkilileri mevcut borcunuzun belgeleyebildiğiniz gelir ve teminatlar ile ödeme imkanınızın olmadığını düşündüklerini söylemişler. Bankalar verdikleri krediye karşılık bir teminat (belgelenebilir gelir veya diğer teminatlar mevduat gayrimenkul gibi) almakla yükümlüdürler. Aslında sizin gösterebildiğiniz teminatlar bankaya yeterli gelmemiş. Özellikle kredi ve kredi kartı borçlarının geri ödenmesinde sorun yaşanan şu günlerde bankanın böylesine yüksek bir riske girip girmemek tamamen kendi insiyatifindedir.

  97. ben veysel doğan,ben borcumu bankaya ödediğim halde silin medi ben bunun ne denini öğrenmek istiyorum?lütfen bu konuda beni aydılatırsanız çok memmun olurum…

  98. herkese ıyı gunler dılıyorum..sene 2006 yılında bır banka ıle kredı kartı problemı ve kredı cekmıstım gec odemelerımden dolayı takıp yasamıstım..ama borcumu ben 2006 yılında kapattım..yenı sıcıl affı yasasının cıkmasına ragmen hangı bankaya basvurduysam ne kredı kartı nede kredı verıyorlar..hıcbırsekılde ılgılenmıyorlar bıle..kapatalı 3 yıl olmasına ragmen hıcbırsekılde kredı cekemıyorum..peki bu sicil affı calısmaları mart ayının ortasına kadar devam edecek galıba..mart ayından sonra sılınecekmı ısmın abdullah

  99. Merhaba.Öğrenciyim ve 2 kredi kartı borcum yüzünden yaklaşık olarak 7 8 aydır sıkıntı içerisindeydim.kartlarımdan birisi hsbc diğeri ise şekerbanktan.
    Geçen hafta şekerbank yetkilisi beni arayıp 90 günlük sürenin sonuna geldiğimi dolayısıla haftanın son günü yani cuma gününe ödeme yapmama gerektiğini söyledi(90 günün sonu aslında p.tesi gününe denk geliyordu).
    Bende cuma günü ödemeyi internetten eft ile gerçekleştirdim.Salı günü saat 11.00 sularında aynı bankadan tekrar arandım ödememin gerçekleşmediğini söylediler bende aynı anda internet hesabıma girip ödemeyi gerçekleştirdiğimi söyledim AMA yanlışlıkla ödemeyi şeker hesabım yerine hsbc ye yapmışım.Bunu farkettikten ve telefondaki yetkili ile paylaştıktan sonra telefondaki yetkiliden ödemeyi yapmam konusunda uyarı aldım(saat 13:00 de hesabı tekrar kontrol edeceğini ve bir aksaklık olması durumunda bana geri döneceğini söyledi)ve telefonu kapattıktan hemen sonra şekerbanka eft gerçekleştirdim.
    Ben aranmamamın verdiği rahatlıkla(EFT’em 12:06 itibari ile hesaba geçtiği için)dün yani perşembe günü bankayı arayıp son borç bakiyemi öğrenmek istediğii söylediğimde bana borcumun yasal takibe alındığını söylediler.
    Tamam dangalakça bir hata yapmış olabilirim ama burada benimle irtibata geçen memurun hiç mi hatası yok???
    Bu konu ile ilgili ne yapabilirim???
    Şu anda illaki avukatlık masrafını ödememmi gerekir yoksa bankanın bunu geri çekme ihtimali varmıdır?

  100. devlet siliyo bunlar devletten ustun boşuna konuşmayın bunlar bil. okuyo

  101. sayın başbakanım bu işe el atın ama durum ortada lütfen tamamla

  102. @Adsız//27 Şubat 2009 Cuma 07:04
    Banka çalışanlarıda gün içinde yoğun bir şekilde arama yapmalarından dolayı hiç arzu etmeselerde böyle aksilikler yaşanabiliyor malesef. Konuyla ilgili olarak Banka ile görüşmeniz gerekir. Daha geçen süre fazla olmadığı için ilave ödeme ile vekalet ücretinde pazarlık yaparak kurtulmanız mümkün olabilir.

  103. merhaba bi banka ya olan kredi kartı borcum icralık olmadan ödedim.ancak şu an karalistedemiyim bilmiyorum.Sadece gecikmelerden dolayı banka tarafından arada sıra aranıyordum.ama tüm borcumu iptal ettim.Bankadan iptal ettiğime dair herhangi bir yazıda vermediler.Vermeleri gerekirmiydi.

  104. Akademisyen
    Şubat 2009 tarihinde bir bankaya kredi müracaatında bulundum. Ancak banka görevlisi sorgulama ekranından bana 2005 yılına ait halen tahsil edilmekte olan yani kapanmamış bir borcumun olduğunu ve kredi müracaatımın olumsuz sonuçlanabileceğini söyledi. Bende, öncelikle sorun yaşadığım bankanın yerel şubesindeki yetkili ile görüştüm ve bankaya herhangi borcumun olup olmadığına dair “borcu yoktur yazısı” talebinde bulundum. İki gün içerisinde borcu yoktur yazısını aldım. Yetkili bana ilgili yere telefon ve mail ile ulaşıp bilgilerimin düzeltileceğini ve güncelleneceğini söyledi. Ancak sonuç değişmedi.

    Bende, KKB deki Negatif Kredi Kaydınızı Nasıl Düzeltebilirsiniz?
    Konu başlıklı yazınıza istinaden tavsiyelerinizi aynen uyguladım. İlgili bankanın hukuk müşavirliği bölümünden kredi takip servisi ile görüştüm. Oradaki yetkili de sorunun giderilmesi için gerekli yere mail atacağını ve dört beş gün içerisinde sonuçlanacağını söyledi. Tekrar aradığımda bana sonuç ile ilgili bilgi veremeyeceklerini ve farklı bir numarayı aramam gerektiğini söylediler.

    Ben tekrar bu farklı numarayı da aradım, derdimi sakin bir şekilde anlattım. Ancak konuştuğum görevli bayan bana yine sonuç hakkında bilgi veremeyeceğini ve tekrar kredi başvurusunda bulunmam gerektiğini ve başvuru yapacağım bankanın benimle ilgili MİDES talebinde bulunması gerektiğini, dolayısı ile sonucu ancak bu şekilde öğrenebileceğimi söyledi ve cevap vermekten aciz bir tutum içerisinde telefonu suratıma kapattı. Sonuç olarak yine başa dönmüş oldum. KKB nin tüketiciyi muhatap olarak kabul etmemesini anlıyorum ama bankanın neden böyle bir tutum sergilediğini anlamış değilim. Hülasa, uzun lafın kısası bankaya herhangi bir borcum olmamasına rağmen bu kayıtlar neden düzeltilmiyor. Çözüm için daha farklı bir yol varmı? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

  105. @Adsız // 09 Mart 2009 Pazartesi 11:37
    Başvurunuzu yaptığınız banka ile kaydınız ile ilgili güncelleme yapacak bankanın Mides uygulamaları hakkında farklı uygulamaları var. Bu konuda en detaylı bilgikkb web sitesinden ulaşabilirsiniz.
    Kaydı düzeltecek bankadan bu konuyla ilgili olarak düzeltme kaydı gönderip göndermediğinin bilgisini alıp durumu diğer banka ile teyit etmeniz gerekir. BDDK’yı konuya dahil etmek okuyucularımıza sık önerdiğimiz bir yöntem olsun istemiyoruz ancak kaydı düzeltmesi gereken bankanın yardımcı olmaması durumunda her zaman bddk aracılığı ile kaydı düzeltecek banka hakkında bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

  106. @aylin //08 Mart 2009 Pazar 22:39
    TCMB kaydınız ile ilgili detaylı bilgiyi TCMB’den yazılı olarak başvurmak suretiyle alabilirsiniz. KKB için bir kredi /kredi kartı başvurusunda bulunmanız gerekir. Borcunuz olmadığına dair bir evrak alsanız yeni başvuru sırasında bu evrağın bir kopyasını eklemeniz olumlu olurdu ama bu bir eksiklik değil.

  107. sicil afı çıkarıyorlarda işe yaramıyacksa nediye çıkarıyorlar oy alabilmek için insanlara oyalama takdiğimiyapıyorlar madem özel bankalara müdale edemiyecekse iki tane devlet bankasımı bankasıda diyereleri banka deyilmi çoğunlukta olan bankalar özel devletin bankalarını iflas göztereek yiyip bitirdiler normal vatandaş borçunu ödüyor saten vatandaş borçunu ödüyor bu bir resillik yanı insanları madur etmekten başka bir şeye yaramazlar tefeciler özel bankalardan daha iyi hiç olmazsa insanı resil etmiyorlar ayıp bir şey yanı bu hükümetin yapdığı bir şey bizce ya hep uygulamaya konur yada hiç konmaz ikisinden biri bu konuda ne yapmamız gerekir yada müdale edilecekmi acaba

  108. Merhaba;Benim o zamanki adıyla Koçbank kredi kartımın borcunu bizzat bankaya giderek takibe falan düşmeden normal ödeme zamanında yaparak kredi kartımı kapatmak istediğimi bankanın merkezi arayarak söyledim.Ve kartımı kapattırdım.2004 yılının yaz aylarında olan bu olaydan sonra kapattırma sırasında herhangi bir borcumun olduğunu söylemediler ve kartımı kapattılar ve tatil için yaz ayında koçbankın bulunmadığı memleketime gittim.Tatilden döndüğümde posta kutumda koçbank ekstresinin olduğunu gördüm ve bankaya dolar borcum olduğu gözüküyordu bu dolar borcumu da (300$) benim harcamam olmamasına rağmen ve itirazımı yapmama ve bi sonuç çıkmaması sonucunda 2005 yılının ilk aylarında bankaya ödedim(herhangi bir yasal takip olmadan) burada benim bi suçum olmamasına rağmen kkb kayıtlarında negatif kayıdım gözüküyor ve kredi çekemiyorum.Bu ödeme sorununun bankadan kaynaklanması ve herhangi bir uyarının cep numarama yapılmaması konusunda hakkımı nasıl arayabilirim.Kkb kaydından çıkmam nasıl mümkün olur.Saygılarımla…

  109. @Fikri // 12 Mart 2009 Perşembe 21:50
    Koçbank YKB birleşmesi sırasında yaşanan sorunlar nedeniyle geçmiş döneme ait bazı sorunlar günümüze kadar taşınmış durumda. Konuyla ilgili olarak YKB bankası ile irtibata geçerek bu mağduriyetinizi giderecek aksiyonları almalarını talep etmeniz uygun olur. Ayrıca bu durumun düzeltilmemesi halinde uygun bir dille bu mağduriyetinizi BDDK’ya ileterek veya diğer yasal yollara başvurarak çözümlemek zorunda kalabileceğinizi belirtmeniz yardımcı olabilir.
    En uygun bölüm teftiş kurulu olacaktır.

  110. merhaba adım hüseyin bende sizler gibi krdi kart magdurlarındanım işyerim var kredi cekmek istiyorum ama gittiğim bankalrda kırmızı kalemlik görünüyorum.1yıl önce kredi kartı borcun vardı ödedim ama silinmemiş.bu kaydımı sildirmem icin neyapmam gerekiyor biliyormusunuz.ödemiş oldugum makbuzlarla birlikte avukattanda borcu yoktur kagıdınıda merkez bankasını gönderdim silinirmi acaba

  111. merhaba; 2003 de pamukbank kredi kartımdan dolayı yasal takibe girdim.350 tl ana para faiziyle beraber 1000 tl ödedim.borcumun olmadığına dair ibra yazısı aldım. 2 aydır kredi almak için bir kaç bankaya müracat ettim.sonuç negatif.şimdi zaten aradan 5 sene geçmiş ayrıca sicil affı çıktı.peki bu KKB merkez bankasının üzerinde bir kuruluşmu ki onun kayıtları referans alınıyor.bu bankalar kredilerden para kazanmıyormu? bu kan emiciler bir sürü reklema para harcıyacaklarına neden zor durumdaki insanlara yardım etmiyorlar?neden yeni kurbanlar seçip onların kanını emmek istiyorlar?lütfen bunlara o. ödeme talimatı vermeyin ki aç kalsınlar.

  112. fatih
    iyi günler
    benim finansbanktan bir kredi kartım var. 2 yada 3 ay gibi bi süre ödemelerimde aksama oldu. şubat ayı başında banka personeli tarafından telefonla arandım, kredi kartıma limit kısıtı konulduğu söylendi ve bana ne zaman ve ne kadar ödeme yapabileceğim soruldu. ben de 10 şubat tarihinde belirttiğim miktardan fazlaca ödeme yaptım. 10 şubatta ekstrem kesildi ve ekstre dönemi içinde borcumun tamamını ödedim. akabinde bankayı aradım ve limit kısıtımın kaldırılmasını talep ettim. bana kartımın kapatılmadığını sadece limitinin geçici süre için sıfırlandığını, bundan sonraki dönemlerde yapacağım ödemelerin kontrol edilerek yeniden açılacağını söylediler.
    benim 10 şubattaki ekstre döneminden beri kartıma borcum yok hatta fazladan yatırdıgım miktar da kartta bulunuyor.mart ayı ekstrem geldi borcum yok fazladan para var hesap bakiyemde. borcumun olmadıgını neden bekletildiğimi sorduğumda bundan sonraki ödemeleriniz dikkate alınarak açılacaktır gibi mantık dışı bir cvp alıyorum hala ve hala kartımı kullanamıyorum. bankaya yaptığım aramalarda sadece beklemem gerektiği söyleniyor. kullanamadığım için borç yapamadığım bir kartın ödemelerini inceleyeceklerini söylüyorlar.benim aklım bu durumu anlamaya yetmiyor.
    sizce ben de mi o meşhur kayıtlar arasında yerimi aldım? eğer o kayıtlara girmiş isem kartımı da iptal etmeleri gerekmez miydi?
    şimdiden cvbınız için teşekkür ederim.

  113. @fatih //23 Mart 2009 Pazartesi 11:09
    Burada limitinizin tekrar iade edilmesi ilgili tasarruf bankaya ait. Şu anda Kullanılabilir limitinizin ne kadar olduğundan net olarak bahsetmemişsiniz. Kredi kartı limitiniz sıfırlanmış durumdaysa bu konuda Finansbank Sizi Dinliyoruz (0216) 649 22 22 numaradan durumu iletmenizi öneririz.

    Yaşadığınız iki dönem gecikme ile kayıt malesef KKB kayıtlarında yer alacaktır. Bunun kredibilitenizi nasıl etkileyeceği konusu ise son bir sene içersinde yaşadığınız gecikme adetleri ve yaşadığınız en kötü gecikme durumuna paralel olarak değişir.

  114. cenap:i999 yılında pamukbank kredi kartı kullanmaktaydım.Erkek kardeşimin vefatından dolayı,kredi kartım takibe düştü.Ben faizleriyle birlikte,3 ay sonra borcumu bankanın avuktalarına ödedim.Ödedigime dair belgem elimdedir.Fakat buna rahmen kkb gözüküyor.bu yüzden dolayı bankalardan kredi kullanamıyorum red cevabı geliyor.. ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun. saygılarımla …

  115. @Adsız // 27 Mart 2009 Cuma 21:25
    İlgili Kaydın KKB kayıtlarında olduğuna eminseniz ve hala açık gözüküyorsa ilgili bankaya başvurmanız gerekir. Ancak Banka takip sürecinin tamamlandığını kayıtlarda belirtmişse bu durumda takipe uğramış tüketicilere kredi verip vermemek tamamen başvuruyu değerlendiren kurumun insiyatifindedir.

  116. HÜSEYİN
    herkese iyi geceler.Ben 2007 mart ayında kredi kartımın borçlarını taksitlendirdim.12 ay a böldüler ve zamanında hepsini ödedim.2008 mart ayında borcum bitti ve bankadan borcu yoktur yazısını alarak kkb den kaydımın güncellenmesini istedim.geçen ay kredi başvurusunda bulundum(internet üzerinden)kabul edildi,şubeye evraklarınız ile gelerek kullanabilirsiniz denildi.Şubeye gittiğimde sonuç onaylanmadı.Sebebi ise kredi kartı borcum açıkta gözüküyormuş.Şimdi ben ne yapabilirim?Kredi kartı borcumun olduğu banka borcumun olmadığını söylüyor,kkb kaydımın güncellenmesini istiyorum fakat bankadan ses seda yok.elimde belirttiğim gibi borcumun olmadığına dair belgemde var.Yardımlarınız için teşekkürler

  117. @hüseyin //31 Mart 2009 Salı 00:02
    Kaydı yaratan bankaya kkbdeki ilgili kaydın düzeltilmesi ile ilgili yazılı olarak başvurmanız gerekir. Başvurunuza borcunuz olmadığına dair yazının kopyasını da eklemeniz önemli.

  118. fatih
    iyi günler. size daha önce 23/03/2009 da sorunumla ilgili yazmıştım. benim cardfinans go kartım var. o yazıyda yadıklarımı tekrarlayıp laf kalabalığı yapmak istemiyorum. şubat ayında borcumun tamamını yatırdığım kartımın limiti hala kısıtlı yani sıfırlanmış halde. ben kartımı hala kullanamıyorum ve hala ekstrem fazla bakiye ile geliyor. sizin o günkü yazıma verdiğiniz cevaptaki telefon numarasını da aradım, sürekli”bi süre bekleyiniz” cevabı alıyorum. ve bu süre içerisinde başka bankalara yaptığım başvurularım da reddedildi. benim finanbanktaki mevcut kredi kartımın limitinin tekrar açılması için yapabileceğim başka bi şey yok mu acaba?
    ilginiz için şimdiden teşekkürler..

  119. @fatih // 02 Haziran 2009 Salı 10:04
    Malesef konuyla ilgili limit belirleme tamamen bankanın tasarrufunda olan bir durumdur. Ancak borcunuzu ödediyseniz gecikme durumu sona ermiştir başka bankalara yeni başvurularda bulunmanızda bir sorun olmayacaktır. Bankaya kartı iptal ettirmek istediğinizi söylemeniz durumunda veya konuyla ilgili olarak BDDK’ya şikayet etmeniz durumunda kartınızı iptal edebilir veya yeniden limit tanımlamaları söz konusu olabilir.

  120. arkadaşlar bana göre bankalar kkb kayıtlarını kullanıyor.merkez bankası kayıtlarını takan yok.adamlar kurmuş sistemi.yeminle söylüyorum maaşı bankadan alma zorunluluğum var olmasa 1 gün bile uğramam.paran varsa alacan kardeşim yoksa almayacan bu kadar basit salaklık yapıp bankaya güvebnmeyecen çünki bankalar çıkarı olmayan bir şeyi asla halka vermezler.

  121. MERHABA

    İSMİM SELÇUK YUKARIDAKI NEDEN NASIL SORULARINDAN BIR KISMINI OKUDUM KENDIMIN OLDUGU POZISYONLARDA VAR FAKAT BENIM KENDIM ILE ALAKALI BIR SORUM OLACAK

    BENDE KLASIK O DONEMIN KREDI KARTI MAGDURLARINDANIM YASAL TAKIP SONUCUNDA GERI ODEMELERINI YAPIP BITIRDIGIM KARTLARIM VARDI BUNLARDAN GERIYE HICBIRSEY KALMADI ZAMAN ICERISINDE TEKRAR KART ICIN BASVURDUGUMDA OLUMSUZ SONUCLANINCA ARASTIRAYIM DEDIM BANKADA ARKADASLARIM SAYESINDE OGRENDIMKI BENIM HALA IKI AY ONCESINE KADAR BORCUM GOZUKUYORDU HEMDE 2005 DEN TABIKI BOYLE BIRSEY OLMAYACAGINI BILDIGIMDEN BIRAZ ARASTIRMA YAPIP KKB DEKI DURUMUMUN 2005 YILINDAN BERI GUNCELLENMEDIGINI OGRENDIM CESITLI KANALLARLA BUNUDA DUZELTTIM GECEN SENE BANKAM ILE CALISTIGIM SAHSI HESABIM 400000 TL CIVARINDA DURUMUM IYI YANI INTERNET BANKACILIGINIDA COK SIK KULLANIYORUM BUNA RAGMNEN HALA NASIL OLUYORDA TEKRAR ARAMI BANKALARLA DUZELTEMIYORUM YOKSA BANKAMIMI DEGISTIRMEM LAZIM DENIZBANK I BU KONUDA IYI BANKALARDAN MUSTERISINI TAKIP EDEN BANKALARDAN BILIRDIM AMA MAALESEF HIC MUSTERILERINDEN HABERLERI YOK NASIL DAVRANMALIYIM DAHA NE YAPMALIYIM ANLAMADIM SIZ NE TAVSIYE EDERSINIZ?

  122. @Adsız // 17 Haziran 2009 Çarşamba 09:42
    Yaşadığınız sorun bankanızın kredi politikalarından kaynaklanan bir durum da olabilir olmayabilirde.
    Malesef sizin durumunuzda yani yoğun olarak internet bankacılığını kullanan müşteriler çoğunlukla sessiz müşteri oldukları için çalıştıkları şubeler ve kanallar tarafından çok tanınmazlar.Geçmişte kredi ilişkilerinde sorun yaşamış olmanız sizin şube veya kanal yönetimi tarafından tanınmıyor olmanız nedeniyle başvurularınızı değerlendirirken insiyatif kullanımına engel oluyor. Denizbank'9n tropik iklimlerde yaptığı reklamların aksine kredi ve kredi kartı satışı konusunda oldukça muhafazakardır. Denizbank veya hangi banka olursa olsun sizin durumunuzda şubeyle irtibat içersinde olmak ve başvurularınızı şubeler aracılığı ile yapmak daha doğru olacaktır.

  123. İyi günler,

    Olaylar aşağıdaki yazımdaki gibi gelişti, fakat bugün halen bir düzelttirme olmadı. Merkez bankasından da n konu ile ilgili nasıl bilgi alabileceğimi ve gerekli düzeltmeyi yaptırabileceğimi bilemiyorum.Sorunlu olduğum bankanın genel müdürlüğüne yazı ile yaptığım başvuru aşağıdadır. Şubem ganel müdürlüklerine yazıyla yanlışlığı bildirip gerekli düzeltirmeyi
    yaptırmak için 19/06/2007 de onlara da bir yazı gönderdiğini söyleyip kenara çekiliyor. Genel Müdürlükten de bana geri dönüş yok. Bir çok yeri aradım ama sonuç 0. Kredi başvurum da maaşa endeksli bir krediydi ve dün itibariyle tarihi de doldu. Konu ile ilgili ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız çok memenun olacağım.

    NDT

    "….. BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE

    Sayın İlgili,

    ……………. nolu kredi kartı sahibiyim.11/02/2009 tarihinde kredi kartı taksitlendirmesi …….. Şubenizden yaptırdım.

    Mart ayı taksidimi 23/03/2009 tarihinde yatırdım; Nisan ayı taksidini de taskit tarihi gelmeden 14/04/2009 tarihinde kredi kart yerine …….. nolu hesabıma yatırdım.Taksit tutarının hesabımdan, yeterli olmadığı taktirde de ek hesabımdan çekme talimatım var. Gönderderdiğiniz ekstrelerimde bu bilgiyi görebilirsiniz. Fakat …… Şubesinden taksit zamanı geldiğinde para çekilmediği için, ödeme yapmadığım görülüp, idari takibe alınmış ve merkez bankasına bu şekilde bildirilmiştir. Şubeden ödeme yapmadınız diyerek aranıldığım gün, Mayıs ayı son ödeme tarihi 25/05/2009 olmasına rağmen, 20/05/2009 tarihinde ikisini bir aynı gün yatırmış bulunmaktayım. 19/06/2009 tarihinde başka bir bankadan kredi çekme başvuru sonucumun olmumsuz olduğu, şahsıma kredi vermeyeceklerini çünkü Merkez Bankasından İdari Takipte olduğum bilgisini aldığımda ……… Şubenize bu yanlışlığın düzeltilebilmesi için başvurdum. Şube Müdürü ile görüşülüp kendilerinden bir yazı aldım. Aynı gün Haziran ayı taksidimi de ödemiş bulunuyorum.Şube Müdürü …….. …… tarafından aldığım yazıda da Genel Müdürlüğü’nüze bu yanlışlığın yazı ile bildirilip İdari Takipte ibaresinin sicilimden kaldırılacağı bilgisini de aldım. Buna rağmen 20/06/2009 tarihinde Genel Müdürlüğünüzden şahsıma telefon edilerek, İdari takipte olduğum ve ödemelerimin yapılması uyarısını aldım. Arayan çalışanınıza yapılan yanlışlığın ve olayın gelişmelerinin bilgilerini verdim.

    26/06/2009 tarihinde yaptırdığım kontrol sonucunda halen İdari Takipte olduğum ibaresinin değişmediğini ve gereken bilgilerin acil olarak Merkez Bankasına bildirilerek düzeltilmesini rica ederim.İlginize şimdiden teşekkür ederim

    Saygılarımla,"

  124. @Adsız // 01 Temmuz 2009 Çarşamba 14:43
    Bu mağduriyetinizin giderilmesi için öncelikle benzer dilekçe ile BDDK'ya başvurmanızı konuyla ilgili gerekli düzeltmenin yapılarak tarafınıza bilgilendirme yapılmasını talep etmenizi öneriyoruz. Metodunuz doğru sonuca yaklaşmışsınız.

  125. iyi günler, ben 2005 yılında işyerimize gelen banka personelinin çok yoğun ısrarları sonucunda sırf onlardan kurtulmak için bir kredi kartı aldım (citybank) ve bu kartı bir tek sefer bile kullanmadım, yıllık aidatları dolayısı ile 64,00 TL borcum çıkmış ve bunun yüzünden hiçbir bankadan kredi alamadım. kullanmadığım kart dolayısı ile kara listeye düşmüş oldum.bir yol gösterirseniz sevinirim.

  126. @özay // 03 Temmuz 2009 Cuma 11:46
    Bankanın teftiş kuruluna durumu bu şekilde açıklayan bir dilekçe ile başvurarak bu ücretlere itiraz edin ilgili kaydın kaldırılması konusunda yazılı olarak başvurun. Yazılı olarak alacağınız cevabın olumsuz olması durumunda tüketici heyeti ve BDDK'ya başvurarak (yazışmaların bir kopyası ile ) talep edebilirsiniz.

    • Her biri merhaba, Benim adım Samantha Hills, ben Queens, New York’ta yaşıyorum ve hayat şimdi ve ailem için rahatça yaşamaktır ve hayatımda bana gösterilen iyiliği şimdiye kadar hiç görmediğim için mücadele ediyorum İki çocuk annem ve ben kocam son iki hafta korkunç bir kaza karşılaştı ciddi bir sorun geçirdim ve doktorlar o onun için tekrar yürümek için hassas bir ameliyat geçirmek gerekiyor ve ben göze could not devletler Ameliyatı için faturayı verdikten sonra bir kredi için bankaya gittim ve kredi kartım olmadığını belirterek beni geri çevirdi, oradan babama koştum ve o da yardım edemedi, o zaman yahoo yanıtlarına göz attığımda ve Bir kredi kredisi şirketi olan Bay Bradley Brooks, uygun bir faiz oranıyla (% 3) kredi sağladı ve internette çok sayıda dolandırıcılık olduğunu duyduk ama bu umutsuz durumumda, elimde bir şans vermekten başka seçeneğim yoktu. Girişimi ve şaşırtıcı bir şekilde hepsi rüya gibiydi, 22.500 dolarlık bir kredi aldım ve kocam ameliyatı için para verdim ve bugün O da Allah’a şükürler olsun ki iyi ve yürüyebiliyor ve çalışıyor ve yük artık daha fazla üzerime geliyor ve biz Iyi besleyebilir ve ailem bugün mutlu ve kendime, bu ALLAH aracılığıyla, bana borçlu Bay Bradley Brooks’tan korkarak ALLAH’ın harikalarını dünyaya seslendireceğimi söyledim ve herkese gerçek ve ciddi kredi gereksinimi konusunda tavsiyelerde bulunacağım dedim. Bu Tanrıyı korkutan adamla [email protected] aracılığıyla iletişime geçmek ve hepinizin bu adam için benim için dua etmesini istiyorum TEŞEKKÜRLER

  127. Merhaba;

    2006 yılında dışbank(fortis)ta bütün borcumu kapatmama rağmen 8 ay sonra 55 tl'lik bir taksidim olduğu ve hemen ödemem gerektiğini söylewyen bir avukatla görüştüm. Gişe yetkilisi ben borcumu öderken hiç borcum kalmadığını söylemesine rağmen bu taksit çıktı. herhangi bir borcu yoktur yazısıda almadım. avukat 55 tl'lik borcumun 119 tl olduğunu söyledi ve ertesi günü banka 127 tl olarak benden tahsil etti. Şimdi kredi kullanmam gerekiyor ve borcu yoktur belgesine ihtiyacım var. Bu belgeyi alabilmem için 10 tl+BSMV adı altında bir ücret ödemem gerekiyormuş. bu sizce yasalmı? ve bu borcta onların hatası olduğunu nasıl ispatlayabilirim.
    Yardımlarınız için şimdişden teşekkürler.

  128. Merhaba ben guler,

    1,5 yildir bir firmada yonetici olarak calisiyorum, maasim yuksek ancak asgari ucretle gorunuyorum,

    Birkac bankadan 12 aylik krediler aldim ancak 7-8 ayda (Yani vadesinden once kapattim)

    4 ay once sifir bir arac aldim ve kredi kullandim ve hic sorunsuz verdiler

    3 bankadadan kredi kartim ve kredili mevduat hesaplarim var ve hicbir odeme sorunum yok, ancak gecenlerde 100.000 tl lik bir ev almak icin 75.000 tl lik krediye basvurdum ve devamli calistigim banka durumumu bildigi icin bordro yerine gercek maasimi gosteren bir anketli kagida yazin dediler ancak daha sonra bankamdaki musteri temsilcisi cok ugrasmasina ragmen RED geldi ve SKOR`Unuz yeterli degil dendi,

    esimin 2003 yilindan kalan kredi karti borcu vardi 3 bankaya ancak yeni cikan yasadan yararlanarak odemeye basladi borclarini, acaba esimin bu borclari benim krediyi etkilemis olabilirmi? hatirlatmak isterimki aylik 860 lik taksit odemeli 15 aylik araba kredisi kullandirdilar (Koc fiat kredi olarak) ve daha once kucuk miktarli krediler kullandirdilar, ama simdi ev kredisi kullandirmiyorlar,

    acaba 8600 lira araba taksidi odedigim icinmi vermediler? yoksa esimden dolayimi? ve bir daha alamazmiyim?

    son olarak esim bu kredi kart borclarini kapattiginda kara listeden cikarmi?

    saygilarimla

  129. @guler // 22 Ağustos 2009 Cumartesi 21:10
    Krediyi alan kişi veya kefiliniz eşiniz değilse eşinizin kredi performansınızdan sizin etkilenmeniz mümkün değil. Sorun büyük ihtimalle %75 oranda konut kredisi istemenizden kaynaklanmıştır. Daha önce kredi kullandığınız Koç Finans 'da mortgage hizmeti vermeye başladı. Geri ödeme performansınızda bir sorun yaşamadıysanız yine buradan başvuruda bulunabilirsiniz. Eşinizin geri ödemesi tamamlandıktan sonra takip durumu ile ilgili kayıtlar güncellenir ancak kaydın silinmesi için en az bir 5 sene geçmesi gerekir.

  130. Merhabalar ben ibrahim. Askerde olduğum dönem benim ve eşiminin kredi kartlarında ve kullandığımız kredilerde gecikmeler meydana geldi. hepsini ödedik ve hiç borcumuz kalmadı. Şimdi kredi kartına başvuru yaptığımızda red cevabı alıyoruz. İlerde tekrar kredi çekebilmek ya da kredi kartı alabilmek için kaç yıl beklememiz gerekiyor. Veri tabanı kaç yıllık verileri barındırıyor? Bilgi verirseniz sevinirim.

  131. merhaba ben mustafa ankara 112 acıl servısde nakıl ambulansları sorumlusu saglık memuru olarak gorev yapmaktayım.2007 yılında kımlık bılgılerım kullanılarak sahtecılıkle H S B C emek subesınden yanlıs adres ve anne kızlık soy ısmı yanlıs soylenerek ısmıme kıredı kartı cıkartılıp kullanılmıstır.savcılıga bıldırdım banka ıle gorusmelere basladım
    borcu yoktur dıye bankadan genel mudurlukden yazıyı aldım HSBC bankasında kanunı takıp ve borclu gorunmemek deyım ama merkez bankasına fax ve mail gonderıldıgı halde maas aldıgım bankada takıpde gorunmekteyım bugun HSBC gelmel merkez ıle tekrar gorusdum
    mesut BİRİŞİK kredı karları ve risk yonetım muduru merkez bankasına dort defa fax veya mail gonderıldıgını telefonla benı aradı ve bıldırdıgını nisan 2009 tarıhınden ıtıbaren her ay gonderıldıgını soyledı fakat takıp devam etmekdedır. elımde evrak olarak savcılık bıldırım belgesı merkez bankası borcu yoktur yazısı HSBC bankası borcu yoktur yazısı vardır borcum olmadıgı halde madurum maas aldıgım bankadan kredı olarak 1 tl bıle kullanamıyorum benım adıma sahdecılıkle cıkarılan kredı kartı neden bana maledılıyor takıp olarak ne gıbı bır gırısım yapmam gerekıyor lutfen bana yardımcı olun cok madurum bılgılerınıze sımdıden tesekkurler.

  132. @ pasaminisker

    Kayıtlar 5 yıl süreyle saklanıyor. Bu bilgiyi daha once bircok yazımızda verdik. Lutfen soru sormadan once site icinde arama yapin.

  133. @Adsız // 08 Eylül 2009 Salı 22:12
    HSBC KKB kaydından bilgilerinizi çıkartamaz çünkü sahte olarak bölye bir başvuru almış aynı bilgilerle Söz konusu kayıt silinmiyor sahte başvuru olarak işaretleniyor bankalar sadece elinize bir kağıt verip kredi kullanırken al bunu kullan diyebiliyor, maaş aldığınız bankada hala kaydı gördüğü halde kredi vermiyordur. KKB ye dilekçeyle başvurmanız mümkün olabilir. Bankaların Sabas diye adlandırdığımız sahte başvuru bilgi havuzuna atması yönünde bir talepte bulunabilirsiniz. HSBC bunu muhtemelen çoktan yapmıştır Sorun tamamiyle başvuru yaptığınız bankanın süreçlerinden de kaynaklanıyor olabilir. Başka bankadan da gelir belgesi ile başvuru yapabilirsiniz.

  134. neden ben 37 ay evvel vakıfbanktan kredi aldım hemde 12.000ytl benim maaş bonromla bu kredinin bana verimesi imkansızdı ama ne hikmetse verdiler .sebebide karakaşım değil banka memuresi kardeşime kredi vermiş kardrşimde işleri bozulup bulundugu yeri terk edince beni bankadan çağırdılar kardeşinin aldıgı krediyi ödemeniz lazım aksi taktirde babanız ve anneniz zor durunda kalacak haciz işlemi başlatacagız diye söylevde bulundular haciz bize dokunamazdı ama biz çevremize rezil olmamak için bankadaki memurenin teklifini kabul ettik benim üstümden kredi çıkarıldı kefiller ise emekli olan babam ve annemdi sonuç itibariyle 12,000tl kredi 15 dakikada banka tarafından hazırlandı ve borç kapatıldı tabiki yeni borç benim üzerimden açılmıştı bu borcun taksitleride babam ve annem ödeyecekti neticede ödendi aylar içinde gecikmeli aylar olunca düzensizlik ödemelere yansıdı ama bu ödeme sürecinde avkatlık hiç bir durumumuz olmamıştı gecikme faizleriyle birlikte her ay ödemelerimizi yaptık,tabiki bu arada bende kara listeye girdim .buraya kadar her şey normal gele bilir sizlere.ama sonrası var.benim kardeşim zaten kredi alamazdı kredi kartından ve krediden kara listeydi .kardeşimi kara listeden kim nasıl sildi yada kim sildirti .ve nasıl niye kredi verildi iki tanede kredi kartı .acaba diyorum banka memuresi sürücü ehliyeti alacaktı kardeşimde sürücü kursunda direksiyon hocasıydı bununla bir ilgisi ola bilirmi ne dersiniz. şimdi borç ödendi kardeşim yırttı banka memureside ama ben şu anda 1750.tl maaşmı belgelediğim halde hiç bir bankadan kredi alamıyorum. benim günağım ne kkb kızımı üniversiteye gönderemiyorum .saygılarımla.

  135. @Adsız //14 Eylül 2009 Pazartesi 01:16
    Yavuz Hırsız Ev misali size ve ailenize banka çalışanın yaptığı baskılar sonucu kardeşinizin borcunu üstlenmişsiniz. Yaptığı bir usulsüzlüğü başka bir usulsüzlük ile kapatmış. Teftiş kuruluna bu konuda şikayet yapılmadığı sürece bankalar böyle durumları görmezden gelirler. Benzer durumda olan tüketicilere ilgili baskıyı yaratan personelin bankasının teftiş kuruluna şikayet etmesini öneririz.

  136. slm ben ilginiz için tşk
    2007 yılından kalan exstra kart borcumu 2008.6 ayında ödedim yanlız ben takibe düşümüşüm parayı ödediğim banka yetkilisine takibimin kaldırılmasını istiyorum dedim oda tkaldırılır dedi
    üzerinden biryıl geçti
    hala takibim kaldırılmamış tekrar gititim aynı bankaya bana merkez bankasına mail göndermemiz gerkteğini söylediler
    onuda gönderdik
    fakat 1 hafta oldu halen takip kaldırlmamış nasıl bir yol zileyeceğimi bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum

  137. @taner // 28 Eylül 2009 Pazartesi 12:46
    Konuyla ilgili olarak size yanlış bilgi vermişler. KKB olsun Merkez bankası olsun her iki kuruma da takibin durumu ile ilgili bilgiyi kaydı yaratan kurum (sizin durumunuzda banka) verir. Size cevap veren kişinin bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir durum olabiliri. Genel Müdürlüğe dilekçe ile başvurmanız uygun olacaktır.

  138. Merhaba,
    Kredi kartlarımı yoğun bir şekilde kullanan fakat düzenli ödeyen bir tüketiciyim. İşletme krdeisi için başvurum red edildi. Mazaretleri ise kredi kartlarımındaki borcum fazlaymış. Sinirlendim ve hepsini ödeme tarihinden önce ödedim fakat banka KKB ekranında hala borcum var görüyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Bilgi güncellemesi için ne yapabilirim.
    teşekkürler…

  139. @Adsız //18 Ekim 2009 Pazar 21:09
    Bahsettiğiniz güncellemeler genelde diğer bankaların kayıtlarına ödeme yapılan ayı takip eden ilk 5 ila 7 iş günü arasında geçer

  140. merhaba ben öğrenciyim gecen sene iş bankası işte üniversteli kartımın 3 ay borcunu ödemedim toplam borç 160 tl idi ve hepsini ödedim ancak bana idari takibe girdiğini kartı alamıcağmı söylediler bend aradan bir sene geçti ve hsbc kampus karta baş vurdum verilen yanıtta diğer bankalarla olan ödeme ilişkiniz sebebiyle talebiniz onaylanmamıştr denildi şuan ne yapmam gerekior bu kkb de kaydımın negatif olduğunumu gösterir 160 tl için hala kaydıımın silinmemesi mümkünmü yardımcı olursanız sewnirim teşekkürler..

  141. @ümit // 31 Ekim 2009 Cumartesi 04:21
    Üç ay 160 lira'nın asgarisini yatırmadıysanız bankanın hakkınızda idari takip başlatması gayet normal.
    Takip sonrası ödediğiniz borcun kayıtlarının en az sene KKB veri tabanında yer alacağını söyleyebiliriz.
    Bu durumda siz eğer bir gelir belgesi ile başvurmazsanız okul bitene kadar kolay kolay başvurularınızın onaylanacağını düşünmüyoruz.
    Tavsiyemiz kayıtların üzerinden bir süre daha geçene kadar, mesela mart 2010 gibi kart için başvurmakla uğraşmayın okulunuzu bitirmeye konsantre olun. Zira öğrenci iken kredi kartı kullanmak konusunda sorun yaşadığınız belli. Birçok banka da hakkınızda kkb kayıtlarını gördüğünde bizim gibi düşünecektir.

  142. İyi Çalışmalar,
    Yapı Kredi Bankasının vermiş olduğu öğrenci kartıyla yaptığım harcamaları yurt dışında olduğum için ödeyemedim. Açıkçası fazla umursamadım. Türkiye ye döndüğümde öderim düşüncesiyle. Daha sonra Türkiyede 350 TL limitli kredi kartıma faiziyle beraber 392 TL borç ödedim ve kartımın kapandığını öğrendim. Aradan 1 yıl geçtikten sonra kredi başvurusu yaptım reddedildi. nedenin sorguladığımda bana ismini veremeyecekleri bir bankaya 49 tl kredi kartı borcum olduğunu söylediler. Gülerek hiçbir kredi kartım olmadığını ve kullanmadığımı söyledim. bankacı bir arkadaşım yardımcı olup detayları öğrendikten sonra Yapı kredi bankasını aradım ve bana kredi kartımın 49 tl borcu olduğu söylediler. nedenini sorduğumda borcunuzu eksik yatırmışsınız dediler. Şimdi bir insan evladı kredi kartı borcunu neden 392 TL olarak yatırır ki? bu 49 lira 1 sene boyunca eksi bakiye olarak gözüküyormuş. ben buna 70 tl yatırarak. lütfen beni bir daha rahatsız etmeyin dedim. fakat bankacı arkadaşım temiz kağıdı al dedi. 3 aydır borcu yoktur yazısı alamıyorum. en son dün konuştum ykb ile tamam bugün göndercez dediler yine yok… ne yapmalıyım.

  143. Bir firmadan klima
    aldım ve o firma senet verdim senetlerimi bankaya tahsile vermişti içlerinden 1 tanesini vadesinde ödeyemedim ve noterden pretesto oldum.protesto ücreti dahil olmak üzere borcumun tamamını ödedim ve senetle birlikte noter protesto yazısıyla birlikte yapıkeredi bankasına sözlü müracatta bulundum sicil kaydımın düzelmesi için fakat benden 52.00tl işlem ücreti isteniyor bu ücret yasalmıdır bilgilendirirseniz sevinirim.

  144. merhaba 2000 yılında bakandan aldığım teminat mektubu sonrası bağkurla yaşadığım sorun yüzünden iade edemedim ve faizini gecikmelide olsa ödedim daha sonra teminat kadar tutarı bankaya nakten yatırdım sonra aynı bankadan kredi çekmek istedim maaş aldığım halde banka krediyi onaylamadı.bunu nasıl düzeltebilirim……

  145. merhabalar..
    aylar önce cok düşük limitli kredi kartımım ödemesini yapmadıgım için takibe düştügüm bildirildi.Hemen ödemem gereken borcu ödedim.Tabiki kartım iptal edildi.3 aydır 657ye tabii devlet memuru olarak görev yapıyorum.Borçlanmam olduğu zaman konumum öğrencilikti şimdi konumumda değişti fakat ne kredi kullanabiliyorum ne de normalde herkese açılan ek hesabımı açtılar.Bu durum düzeltilebilir mi?Bir de maaş aldıgım banka ile takibe düştüğüm banka farklı bankalar bu durumu hangi bankam ile daha süratli düzeltebilirim?
    bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim (PINAR)

  146. @Jonjon // 10 Kasım 2009 Salı 01:39
    Yapılacak şeyler konusunda bankacı arkadaşınızın da yol göstermesi sayesinde bize söyleyecek pek fazla şey bırakmamışsınız. Temiz kağıdı almak konusunda talebinizi bankaya yazılı olarak ilettiyseniz ve buna rağmen bir dönüş olmadıysa, ilgili bankanın teftiş kuruluna veya bddk'ya başvurabilirsiniz. Bu iki alternatiften gelen talepleri bankalardaki iş birimleri nedense oldukça süratli bir şekilde neticelendiriyorlar.
    Bankacı arkadaşınızdan kendiniz hakkında bir kere daha rica edip hakkınızdaki kkb sorgusunun güncellenip güncellenmediğini öğrenmeniz faydalı olacaktır.

  147. @mehmet ali // 14 Kasım 2009 Cumartesi 19:16
    Senetler ile ilgili süreçler hakkında bilgimiz bulunmuyor. Ancak bankalar talep ettikleri masrafları görünür bir yerde Masraf Listesi adı altında beyan etmek zorundadırlar. Söz konusu masrafın bu şekilde açıklanıp açıklanmadığını kontrol edip bu konuda bir eksiklik varsa şikayet edebilirsiniz.

  148. @ETEM // 18 Kasım 2009 Çarşamba 22:10
    Teminat mektupları konusunda çok fazla bilgimiz olmamakla beraber bankanın teminat mektubu nedeniyle sizinle yaşadığı sorun yüzünden kredi başvurunuzu olumsuz yanıtlaması normal geliyor. Bu konuda bankanız ile yüzyüze konuşmak suretiyle ikna etmeye çalışmanız veya kredi ilişkinizi başka bir banka ile kurmaya çalışmanızı öneririz.

  149. @Adsız //19 Kasım 2009 Perşembe 22:41
    Pınar, bahsettiğiniz sorununuz ile ilgili yanıtların bir çoğuna bu makalede ve altında devam eden yorumlardan ulaşabilirsin.
    Sorunu çoğu zaman maaş aldığınız banka ile şahsen başvuru sırasında çözmeniz mümkün olabilir. Malesef kişiye özel daha kapsamlı destek veremiyoruz

  150. merhaba,2007 yılında tayın olduktan sonra eskı maas aldıgım bankanın KMH da olusan ve faızıyle 62 tl tutan borc için,bana ulasılmamasına rağmen takıbe ugradıgımı ogrenıp borcu kapattım.sonrasında kredı basvurusunda karsıma cıktı,once 2 yıl bekle denıldı,2 yıl doldu sımdı 5 yıla tamamlanması gerektıgı soylendı ilgili banka idari takip biirimi tarafından,10 yıllık devlet memuru uzman dr olarak ben kredı basvurusu yapmaya utanıyorum,yıne karsıma cıkacak dıye,elımde bankadan aldıgım ıbraname bulunmakta,budurumda dava açabileceğim bir yer var mı bu durum için,teşekkürler…

  151. @ nakrat // 02 Ocak 2010

    Maalesef kaydınız 5 yıl süreyle kalacak.

  152. Merhaba;

    Ben 2009 yılında yaklaşık 3 ay boyunca kredi ve kredki kartı borcumu ödeyemedim. Kriz nedeiyle işsiz kaldım. En sonunda yaklaşık 7 ay önce tüm borçlarımı kapadım, avukatlık olmadım direk bankanın takip bölümü ile hallettim. Şu anda üzerime kayıtlı herhangi bir borç yok ve elimde borcu yoktur yazılarım mevcut. Yeni bir kredi kartı veya hernagi bir kredili bankacılık ürünü talep ettiğim zaman da geçmişte yaşanan ödeme sıkıntısını belirterek onay vemiyorlar. Bu durumda ne zamana kadar yeni bir başvuru yapmamam gerekir veya bu kaydı avukatlık olmadığım için negatiften pozitife çevirebilir miyim? ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

  153. @ emre

    Avukatlık olmamanız hakkınızda idari takip başlatılamadığı anlamına gelmiyor. Kredi başvurularının değerlendirilmesi açısından idari takip süreci de tüketicilere en az yasal takip süreci kadar sıkıntı yaşatabiliyor. Hakkınızda kayıtların idari takip olmadığını fazedersek, bir sene içersinde en kotu statünüzü gösteren kayıt güncellenecektir, bu nedenle çok sorun yaşamazsınız. Bununla beraber idari takip kaydı varsa kredi başvuruları için halihazırda devam eden ilişkinizin bulunduğu banka şubelerinden şahsen evraklarınızın kopyası ile beraber başvurmanız gerekiyor. Başvurunuzun onaylanıp onaylanmaması tamamen bankanın kredi politikalarına bağlı olduğu için malesef onayı garantileyen bir teknik bulunmuyor.

  154. merhaba ben melike geçen sene nisan ayında kredi kartımı 2 ay ödeyemedim herhangibir yasal takip başlamadı ama kartım bloke olmuştu şimdi kredi almaya calısıyorum ama bankalar bundan dolayı kredi vermiyolar ne yapabilirim

  155. @melike // 13 Mart 2010 14:28
    Takip olmaması durumunda KKB kayıtları bir sene ödemenin tamamlandığı tarihten bir sene sonra düzeliyor. Eğer sorun sadece bu kayıttan kaynaklanıyor ise borcun ödemesi tamamlandıktan tam 12 ay sonra başvurunuzda sorun yaşamayabilirsiniz. Açıklayıcı bilgiler için makalelerimizi incelemenizi öneririz.

  156. Merhabalar öncelikle tüketicilerin bu ülkede yaşadığı genel bir probleme açıklık getirmeye çalıştığınız için teşekkürler.
    2006 yılında deniz bank ve garanti bankası kredi ve klredi kartlarının zamanında ödenmesi ile ilgili problemler yaşadım. borçlarımın tamamını aynı sene içerisinde kapattım, geçen 4 sene boyunca kredi kartı veya krediye ihtiyacım olmadı. 2009 da başvuruda bulunmadığım halde finans bank bana ve eşime birer adet kredi kartı gönderdi ve bir senedir sorunsuz olarak kullanıyorum her ödemem günü gününe ve eksiksiz. fakat aynı banka bana kredi başvurusunda bulunduğumda olumsuz yanıt veriyor, elbetteki KKB kayıtlarından dolayı, bende yazılarınızın tamamını okuyarak Bugün Garanti bankası haklı müşteri hattı ve deniz bank müşteri şikayetleri bölümünü arayarak KKB kayıtlarımın güncellenmesini istedim olumlu yanıt verdiler akabinde yazdıklarınızı okuyarak bunun bir çözüm olabileceğini düşünmüyorum çünkü onlar hernekadar işleminizi gerçekleştireceğiz deselerde ve hatta gerçekleştirselerde kayıtların 5 sene geçmeden silinemeyeceği kanısına vardım. Bu doğrumu? Şimdi ben şayet bu iki bankadan KKB kayıtlarınız güncellenmiştir şeklinde olumlu sonuç aldıktan sonra herhangi bir bankadan kredi kullanabilirmiyim yoksa buna rağmen 5 senenin tamamlanmış olması mı gerekiyor? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar.

  157. @ Ziyaretci // 31 Mart 2009

    Yukarıda defalarca bu sorunun yanitini verdik, kaydınız 5 sene süreyle kalacak.

  158. 2005 yılında yüksek miktarda 60 ay vadeli konut kredisi aldım. Muhasebede çalıştırdığım elemanın güvenimi kullanarak şirketimi dolandırması sonucu ödendi sandığım ev kredilerimin ve kredi kartlarımdan birinin 3 ay süreyle ödenmediğini ve yasal takibe girdiğimi öğrendim.Görüşmelerim sonucunda yeniden yapılandırma talep ederek ödemelerime devam ettim ancak hala yasal takipte görünüyorum. 5 yıllık kayıtlarda görünme durumu yasal takipteki konut kredim bittikten sonra mı yoksa yeniden yapılandırmayı yaptığım 2008 Aralık tarihinden itibaren mi başlayacak? Banka teftiş kuruluyla görüşerek muhasebecimin hırsızlığından dolayı mağdur olduğumu belgelesem banka nezdinde kkb kayıtlarında herhangi bir düzeltme yapılabilir mi?

  159. @ Adsız // 27 Nisan 2010 14:10

    Krediler ve kredi kartlarınıza olan borçların sizin sorumluluğunuzda olması nedeniyle durumu belgeleseniz bile kayıtlarda bir değişiklik yaptırmanız zor gözüküyor. Söz konusu belgeleri yeni başvurular sırasında ortaya koymanızda fayda olabilir.

    Borçla ilgili kayıt yapılandırma başladığında değil, geri ödeme tamamlandığında güncellenir malesef.

  160. CÜNEYT YILDIZ
    Benim yaşadığım sorun çok daha traji komik bundan 5 sene önce öğrenci iken peynir ekmek gib dağıtılan kredi kartlarından birini aldım. bazı gecikmeler yaşandı ve dönemin yasasından yararlanıp toplam 750 tl olan borcumu 18 takside böldürüp ödedim.Fakat 5 sene geçmesine rağmen ve ben şuan kamuda Çşışan bir memur olmama rağman maaşımı aldığım banka evlilik için ihtiyacım olan krediyi vermemek için elinden ne gelirse yapıyor( memur emeklisi olan babamı kefil kabul etmeyerek)şimdi bu yasadan yararlanıp borcunu taksitle ödeyen benmi ? 18ay sektirmeden ödediğim borçları gerekli kuruma bildirmeyen bankamı yoksa bana bu zorlukları çıkaran hem maaşımı aldığım hemde tüm vadesiz hesaplarım ve kredi kartımın bulunduğu bankamı suçlu? yorumu size bırakıyorum..(Çok daralmış bir halde yazdım mazur görün artık…)

  161. öncelikle verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim …. benim sorunum su sekilde … 23 yasındayım ilk kredi kartımı aldım 1 donem gecikmem oldu bankadan uyarı geldi eylul 2 ye kadar odeme yapıın diye yoksa takibe gireceksiniz şeklinde soyledikleri gun odemeyi gerçekleştirdim ancak 1 gun onceden takibe sokmuşlar bankayı aradım arkadaş hata yapmış beyfendi dediler düzeltiyoruz dediler ancak halen düzelen birşey yok ayrıca tekrar tekrar aramalarımda da yapılabilecek birşey olmadığı yonunde merkez bankası muhattabınız diyorlar ne yapmam lazım??

  162. @ özkan

    Takibin ne zaman başlatılacağı tamamen bankanın insiyatifinde olduğu için konuyla ilgili yapacak fazla bir şey bulunmuyor maalesef. Olay sadece Merkez Bankası kayıtları değil, KKB kayıtları da düşünülmeli. Kanuni takip ile ilgili süreçlerde borcun geri ödenmesi tamamlandıktan sonra 5 senelik bir süre vardır. Bu süreci kısaltmak için yapacaklarınız hakkında çeşitli makalelerimizde detaylar paylaştık.
    Bankanın süreçlerindeki aksaklık nedeniyle bir mağduriyet söz konusu, ancak sonuçta bir dönem gecikme neticesinde takibe sokulması durumu pek olası değil. Eğer bu durum doğruysa buradan yola çıkarak ilgili banka teftiş kuruluna başvurabilir ve kaydın düzeltilmesini talep edebilirsiniz. Sonuçları konusunda garanti veremiyoruz maalesef.

  163. İyi çalışmalar dilerim. Ben Tolga.

    Bu konuyla ilgili birçok başlığınızı takip ettim, bir çok yorumu okudum ve açıklamalarınızı okudum. Açıkçası, ilginize ve sabrınıza hayran kaldım.

    Benim de, birçok arkadaş gibi bankalarla ilgili bir sıkıntım var.
    Ben 2004 senesinde "İş" bankasından limiti 200 TL olan bir öğrenci kredi kartı almıştım. Ancak sıkıntılarımdan dolayı 2007 senesinde 200 TL olan borcum gecikmede idi. Ancak avukata gönderilmeden kartı aldığım şubeden bana yardımcı oldular ve 2-3 haftada hemen kapadım bu borcu ama kartımda iptal edildi. Ayrıca aynı dönemde "Garanti" bankasından da, part time çalıştığım iş yerimin maaş kartının "kmh" hesabı vardı. Ben bu hesaptan 200 TL kullanmıştım ve tam bunların olduğu dönemde işten çıkarılınca ortada kaldım ve bu hesabı kapamada da zorluk yaşadım. İki bankada da herhangi bir icra takibi vs. sorunu yaşamadım ancak bugün iyi bir işim varken bankalardan kredi ve kredi kartı taleplerim de bu sorunlar karşıma çıkmakta. Ben bu iki bankadan da borcu yoktur yazısı aldım, şu an elimde ancak neden aldın derseniz bende bilmiyorum. 🙂 Ben bu kayıtlarımı silemeyecek olsam da en azından temize çıkarmak istiyorum. Bunu tam olarak nasıl yapabilirim.

    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim…

  164. @M.Tolga
    Kkb kaydiniz yaratildigi icin beklemekten ve bankalarla mevduat iliskisi kurduktan sonra kredi almayi denemekten baska bir sansiniz yok maalesef.

  165. Garanti Bankasından kredi başvurusu yaptım, adıma 16 adet başvuru olduğu fazla başvuru olduğu için şüpheli durum olduğu ve bana kredi veremeyeceklerini ilettiler. Ancak benim bu şekilde başvurularım olmadığını ilettim ve sahtecilikten şüphelendiğimi, hangi banka ve şubelerden başvuru yapıldığını öğrenmek istediğimi söyledim. Banka KKB den yazıyla bilgi istediğini halen cevap gelmediğini söyledi. 10 günde cevap yok. Kendi araştırmalarımla MİDES sisteminden başvurmalarını söylememe rağmen o sistemi bilmediklerini araştıracaklarını söyleyip günlerdir oyalıyorlar. Şu anda savcılığa başvurmalımıyım. KKB yi arıyorum kaale alan yok.

  166. bilgilendirici yazınız için teşekkürler, benim de eklemek istediğim anekdotlar var, bir dönem maddi sıkıntımdan dolayı birkaç bankayla problem yaşadım sonucunda ödemelerde yaşadığım gecikmelere rağmen bu borç tutarlarının tamamını peşin olarak ödedim ve tüm borçlarımı kapattım, oldukça iyi bir gelire sahip olmama rağmen konut kredisi için başvuru yaptığımda 4 yıl önceye ait cüzi bir miktarın halen takipte gözüktüğünü belirledim, ilgili bankanın müşteri hizmetleri ile temasa geçtiğimde bu kayıtların 5 yıl saklandığı, borcu yoktur kağıdı alabileceğim gibi abuk subuk cevaplarla karşılaştım.

    benim sorunum kkb’de mevcut olayın gözüküp gözükmemesi değil borcun kapandığına dair bildirimin yapılması idi.malesef ilgili bankadan herhangi bir sonuca ulaşamadım.

    başka bir bankada yönetici konumdaki arkadaşıma konuyu anlattığımda mides girişi yapılacağını ve borç yok ise problemin kesin olarak çözüleceği bilgisine ulaştım. en nihayetinde başka bir bankadan girilen mides sonucu ilgili banka tarafından düzeltmeler yapıldı.

    bu durumdaki kişilere tavsiyem başka bir bankadan da olsa mides girişi yaptırmaları olacaktır. herhangi bir borç yoksa ilgili banka düzeltme yapmak zorunda.

  167. BEN BÖYLE ADALETİN adalet dedigin tüm borcu ödedigim 5 yıl gectigi taktirde hayla karşıma her hangi bankada karşıma cıkıyo nedenı bu AKBANK DAN dolayı ama mahkemeye verince ozaman görüşcegiz bakalım avukatlarıyla siz siz olun akbank dan ne kredi ne de kredi kartı alın akıllı olun

  168. mrb arkadaşlar nereye baksam aynı durum kredi+kredi kartı almak için çırpınan kişller bende sizin gibiyim 3-5 bankayla görüştüm ve gerekli bilgiye ulaştım hangi banka olursa olsun bir hesap açıyorlar oraya teminat olarak 750 tl yatırıyorsunuz o para orda bloke olarak kalıyor size bir kart veriyorlar 300 tl limitli o kartı 6 ay boyunca kullanıyorsunuz .Ve bu 6 aylık süreçte hiç bir yere ne kredi nede kredi kartı başvurusu yapmıyorsunuz 6 ay boyunca o 300 tl lelik limiti gerekli olmasa bile çekin ödeme zamanında geri yatırın ve 6. ayın sonunda hangi bankaya yatırmışsanız o 750 tl leyi geri alıyorsunuz ve o 300 tl limitli kartınızın limitini yükseltebilirsiniz ayrı kredide çekebilirsiniz.

  169. mrb arkadaşlar nereye baksam aynı durum kredi+kredi kartı almak için çırpınan kişller bende sizin gibiyim 3-5 bankayla görüştüm ve gerekli bilgiye ulaştım hangi banka olursa olsun bir hesap açıyorlar oraya teminat olarak 750 tl yatırıyorsunuz o para orda bloke olarak kalıyor size bir kart veriyorlar 300 tl limitli o kartı 6 ay boyunca kullanıyorsunuz .Ve bu 6 aylık süreçte hiç bir yere ne kredi nede kredi kartı başvurusu yapmıyorsunuz 6 ay boyunca o 300 tl lelik limiti gerekli olmasa bile çekin ödeme zamanında geri yatırın ve 6. ayın sonunda hangi bankaya yatırmışsanız o 750 tl leyi geri alıyorsunuz ve o 300 tl limitli kartınızın limitini yükseltebilirsiniz ayrı kredide çekebilirsiniz.

  170. BEN ASKERE GİTTİĞİMDE FİNANSBANK KREDİ KARTIM VARDI BEN GİDERKEN BÜTÜN BORCUMU KAPATIP GİTTİM VE KARTIMI AİLEME BIRAKTIM.AİLEM İSE KARTI KULLANIP MADDİ SIKINTIDAN DOLAYI BARCUNU ÖDEYEMEMİŞLER VE BEN İCRALIK OLDUM.2011 MARTTA ASKERDEN GELİP 2011 HAZİRANDA 1400 TL OLAN BORCUMU 973 TL ÖDEYEREK KAPATTIM.SONRA BAKALARA BASVURDUGUMDA KREDİ VE K.KARTI ALAMADIMAMA ŞU ANDA İSE MAAŞ ALDIGIM BANKADAN KREDİ VE KREDİ KARTIM VAR.AYRICA BASKA BİR BANKADAN DA VAR.BENİM KKB SİCİLİM SİLİNMİŞMİDİR YADA SİLİNMEDİYSE NASIL KART VE KREDİ ALDIM.CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER…

  171. Merhaba Arkadaşlar,
    benim 2009 da 300 TL’lik bir Kredi Kartı Borcum kalmıştı Yurtdşına gitmiştim uzun süre ödenmedi öyle kaldı sonra takibe düşmüşüm yani Kara Listeye alınmışım, tabi bunları TR’ye gelince öğrendim hemen Borcu Ödedim tabi ama malesef hala Listedeyim KKB Notum 707 miş bu yüzden hic Kredi Kartı falan alamıyorum daha, ufak bir hatamdan dolayı büyük sıkıntı cekiyorum, sizce yapılacak birşey yokmu yani ne yapılabilir nereye başvurabilirim.

    Teşekküler cevaplarınız için

  172. Bir işletme kredisi için arıyorsunuz? bireysel kredi, ev kredisi, araba kredisi, öğrenci kredi, borç konsolidasyonu kredi, teminatsız krediler, girişim sermayesi, vb .. Yoksa bir banka ya da herhangi bir nedenden dolayı bir finans kurumu tarafından bir kredi reddetti edilmiştir. Ben, Harry Fragnad, özel borç veren duyuyorum% 2 faiz oranı düşük ve uygun faiz oranı işletmeler ve bireyler için kredi. İlgilenen olursa? [email protected] bugün bize ulaşın ve bugün tamam senin kredi almak ..

  173. Merhaba, ben Mason Clark biz de% 2 PA faiz oranı, kredinin her türlü teklif, bir kredi ihtiyacı olan insanlara kredi sunan bir kredi borç veren duyuyorum. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı ?? erken gibi kredi için [email protected]: E-posta: evet yoluyla bizimle irtibata eğer.

  174. Merhaba , ben Bayan Laura Rodriguez , kredi veren özel bir kredi borç veren . , Ticari ve çok az kişisel

    dünyanın herhangi bir yerine 20years geri ödeme süresi dönemine 1 yıl içinde % 2 gibi düşük yıllık faiz oranları .

    Ve biz €2,000 to €100,000,000.00 kredi aralığı toplamı içindeki kredi vermek .

    Bizim düzgün sigortalı ve maksimum güvenlik sağlamak biz sizi bilgilendirmek için bu orta kullanıyorum , bizim önceliğimizdir

    ve güvenilir yardım size bir kredi sunmak için istekli olacaktır . Yani e-posta yoluyla bugün bize

    En : [email protected]

  175. E-posta: Merhaba, ben bir kredi borç veren size bir kredi ihtiyacınız ?? evet aracılığıyla doğrudan bizimle temasa eğer biz de% 2 PA faiz rate..Do kredinin her türlü teklif, bir kredi ihtiyacı olan insanlara kredi sunuyoruz Mason Clark duyuyorum: [email protected] erken olarak kredi için.

  176. Harry Fragnad Finans / Hızlı Kredi Harry Fragnad Finans 2% faiz oranı, kiralama ve güçlü, daha iyi bir gelecek bireysel ya da Firma inşa yardımcı olabilir orta piyasa finans çözümleri bir ticari ve bireysel krediler sunmaktadır. Eğer finansal kurumlar tarafından veya borç inceleme altında reddedilmiş? Bu firma gerekli mali çözüm sağlayacaktır. Onay ve kredi transferi fazla bilgi teması daha fazla bilgi için Bu e-posta [email protected] iki iş günü yalnızca sürer.

  177. Bir borca ihtiyacım var mı?Eğer Evet bize [email protected] ile e-posta aşağıda detayları
    Adı Soyadı:
    Ülke:
    Telefon numarası:
    Kredi tutarı:
    Süre:

    ,,,,,,……,,,…..

  178. Merhaba, faturalarınızı ödemek ya da herhangi bir finansal sorun çözmek, lütfen bana e-posta yoluyla iletişime geçin kredi ihtiyacınız var: [email protected]
    kredi her türlü sunmaktadır.
    Teşekkürler

  179. BİZ SERT PARA KREDİ GRANT

    % 5 – Biz% 3 arasında değişen faiz oranı, sabit para krediler ve kredi her türlü hibe. Biz 1,000.00 100 Milyon USD / sterlin / EURO arasında değişen, geniş kredi Ulusu dışarı verin. Biz% 75 mülk edinimi ile ilgili -85% bir LTV ile% 100 ve fon.

    Biz Sabit Para Krediler aşağıdaki türde sunuyoruz:

    Sabit Para Kredisi; Kredi Hattı,

    Ticari Sabit Para Krediler

    Kişisel Sabit Para Krediler

    İş Sabit Para Krediler

    Yatırımlar Sabit Para Krediler

    Kalkınma Sabit Para Krediler

    Toplama-Kredi Ekipman Kiralama

    Start-up Krediler Ticari Emlak Kredileri

    Envanter Kredileri Teminatsız Borçlanma

    İnşaat kredileri

    Hesapları Kredi Alacak Kredileri Hatları

    Faktoring Depo Finansmanı

    Makine Kredileri

    İşletme Sermayesi Kredisi Döşeme Hatları

    Tarımsal Krediler, Uluslararası Krediler

    Sipariş Finansman Satınalma: Neredeyse HER TÜRLÜ İŞ KREDİ

    E.T.C …

    Eğer ilgileniyorsanız e-posta yoluyla bize ulaşın; [email protected]

    selamlar

    Sayın Fred Finliler

  180. Merhaba,

    . Ödemek için 1 ila 50 yıl arasında seç € 1,000,000,00 kadar bir şey ödünç * Aylık ve Yıllık arasında seçim

    geri ödemeleri Planı. * Esnek Şartlar İLETİŞİM: [email protected]

    TEŞEKKÜRLER.

  181. Merhaba,
    Eğer borçlarını temizlemek için acil kredi ihtiyacınız veya işinizi geliştirmek için bir sermaye kredi gerekiyor mu?
    Eğer tarafından reddedilmiş
    Bankalar ve diğer mali kurumlar?
    Sen Banka Garantisi gerekir mi?
    Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor?
    hepimiz mali sorunlar geçmişte yapmak için buradayız olarak artık arayın. Biz bireylere dışarı fonları kredi
    mali yardım ihtiyacı olan bir kötü kredi veya para ihtiyacı var
    % 2 oranında iş yatırım, faturaları ödemek için. Ben güvenilir ve yararlanıcı yardımda ve size bir kredi sunmak için istekli olacağını sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. Yani e-posta yoluyla bize bugün: [email protected]

  182. Finansal özgürlük arıyorsunuz? borç içinde başlangıç için, yeni bir iş için bir kredi ihtiyacın var mı? ya da sana maddi kat, bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor? Reddediyorsun, banka her zaman mali durumumuz nedir? Mali geliştirmek ister misin? kredi faturalarınızı ihtiyacınız var mı, ödemek mi? arama yapın, %3 çok uygun bir faizle daha fazla bilgi için kredi her türlü almak için bir fırsat hoş geldiniz, şimdi lütfen bize ulaşın e-posta: [email protected]

    Eğer ilgileniyorsanız lütfen cevap yaz bu formu doldurun ve bana cevap verin.

    KREDİ BAŞVURU FORMU.

    Tam adı:
    Ülke:
    Cinsiyet:
    Medeni hali:
    Adres:
    Şehir:
    Meslek:
    Aylık Gelir:
    Posta kodu:
    Kredi Miktarı:
    Kredi Süresi:
    Telefon Numarası:
    İngilizce Biliyor Musunuz:
    Whatsapp Numarası:

    Sizden haber bekliyoruz. E-POSTA: [email protected]

    Saygılarımla.
    Petra Hoffmann.

  183. MERHABA

    [email protected]

    Biz kayıtlı bir vardır garantili ve
    hükümet sertifikalı, uluslararası kredi şirketi, ve bireyler, şirketler,
    kuruluşlar, ticari kuruluşlar ve dünyanın her yerinde her türlü insan için
    kredileri dışarı veriyoruz. Herhangi bir amaç için bir kredi ihtiyacı vardır?
    Sen bir mali sorunun mali çözüm ihtiyacın var acil kredi faturanızı yerleşmek
    için veya bazı mali sorunlar ele ihtiyacın var? Acil kredi borcunu ihtiyacın
    var, yoksa dışarıda bir kredi almak için gizli kredileri sunan kuyular için
    arıyor musun? FON GİRİŞ şirketi tüm mali sorunlarına çözüm, bizim kredi kolay,
    ucuz ve hızlı. İhtiyaç duyduğunuz bu kredi için bize bugün, bütçenizi sadece %2
    faiz oranı e-postayı bize şu an [email protected] uygun için
    herhangi bir kredi ayarlayabiliriz

  184. İyi günler,

    Bir yılda% 3 gibi düşük, yıllık faiz oranlarının çok düşük olduğu özel, ticari ve kişisel krediler sunuyoruz, bununla birlikte dünyanın her yerinde 50 yıl geri ödeme süresi bulunmaktadır. Herhangi bir miktarda kredi sunuyoruz.

    Maksimum güvenlik için öncelikli önceliklerimiz kredilerimizdir. Yasak bir kredi vermeyi düşünen geceleri uyuduğunu mu kaybediyorsun? Çivi çabucak ısırıyor musun? Artık çivi ısırmak yerine, Cornell Destiny Kredi Firması’na (Kredi Hizmetleri) başvurun, krediyi kötüye kullanmaya yardım eden uzmanlar zafer bizim için bir çözüm bulmak için geçmişi gözden geçirin.

    İlgilenenler e-posta ile benimle iletişime geçmelidirler:
    Alacaklı ismi: Cornell Destiny…
    Avukat E-posta: [email protected]

    Saygılarımla,
    Bay Cornell Destiny.

  185. Barclays bank plc. $ 10,000 ila $ 300.000.000 ($) USD, (£) GBP, (€) arasında değişen işletme kredileri, tarım kredileri, kişisel krediler, mülk kredileri, konut kredileri, markshot kredileri, sanayi kredileri, Çiftlik Çiftlik Kredileri vb. Gibi her türlü krediyi sağlarlar. Euro veya Singapur Doları ($) vs Şimdi hiçbir yükümlülüğünü ÜCRETSİZ alıntı alın! 54 aya kadar geri ödemeler. Krediyi% 2 oranında veriyoruz. Teminat yok, Para hesabın onaylanmasından 24 saat sonra ödenir. Bir KREDİ edinmek istiyorsanız, isteğinizi bize e-posta yoluyla göndermekten çekinmeyin: [email protected]

  186. Her biri merhaba, Benim adım Samantha Hills, ben Queens, New York’ta yaşıyorum ve hayat şimdi ve ailem için rahatça yaşamaktır ve hayatımda bana gösterilen iyiliği şimdiye kadar hiç görmediğim için mücadele ediyorum İki çocuk annem ve ben kocam son iki hafta korkunç bir kaza karşılaştı ciddi bir sorun geçirdim ve doktorlar o onun için tekrar yürümek için hassas bir ameliyat geçirmek gerekiyor ve ben göze could not devletler Ameliyatı için faturayı verdikten sonra bir kredi için bankaya gittim ve kredi kartım olmadığını belirterek beni geri çevirdi, oradan babama koştum ve o da yardım edemedi, o zaman yahoo yanıtlarına göz attığımda ve Bir kredi kredisi şirketi olan Bay Bradley Brooks, uygun bir faiz oranıyla (% 3) kredi sağladı ve internette çok sayıda dolandırıcılık olduğunu duyduk ama bu umutsuz durumumda, elimde bir şans vermekten başka seçeneğim yoktu. Girişimi ve şaşırtıcı bir şekilde hepsi rüya gibiydi, 22.500 dolarlık bir kredi aldım ve kocam ameliyatı için para verdim ve bugün O da Allah’a şükürler olsun ki iyi ve yürüyebiliyor ve çalışıyor ve yük artık daha fazla üzerime geliyor ve biz Iyi besleyebilir ve ailem bugün mutlu ve kendime, bu ALLAH aracılığıyla, bana borçlu Bay Bradley Brooks’tan korkarak ALLAH’ın harikalarını dünyaya seslendireceğimi söyledim ve herkese gerçek ve ciddi kredi gereksinimi konusunda tavsiyelerde bulunacağım dedim. Bu Tanrıyı korkutan adamla [email protected] aracılığıyla iletişime geçmek ve hepinizin bu adam için benim için dua etmesini istiyorum TEŞEKKÜRLER.

  187. Merhaba, maddi durumdasın ?? Ve işe başlamak, borcunuzu ödemek veya ilaç için bir krediye ihtiyacınız var mı? Evet ise, Mrs Rose Harlinderas’ın Mrs. Rose Harlinderas’ın CEO’su ile bağlantı kurun Loan Firmanızın işletmesi aynı anda güvenli ve güvenilir, çünkü $ 100,000.00 tutarında bir kredi aldım ve bir başarı elde ettik ve aslında Hayallerim Bugüne kadar, bu medyayı, kredinin e-postayla bağlanıp sonra ([email protected]) güvenilir ve güvenilir olmasını sağlamak için gerekli olan her şeyi bilgilendirmek için kullanacağım.

    Turan ameed

  188. Merhaba, maddi durumdasın ?? Ve işe başlamak, borcunuzu ödemek veya ilaç için bir krediye ihtiyacınız var mı? Evet ise, Mrs Rose Harlinderas’ın Mrs. Rose Harlinderas’ın CEO’su ile bağlantı kurun Loan Firmanızın işletmesi aynı anda güvenli ve güvenilir, çünkü $ 100,000.00 tutarında bir kredi aldım ve bir başarı elde ettik ve aslında Hayallerim Bugüne kadar, bu medyayı, kredinin e-postayla bağlanıp sonra ([email protected]) güvenilir ve güvenilir olmasını sağlamak için gerekli olan her şeyi bilgilendirmek için kullanacağım.

    Turan ameed gomez

  189. Merhaba Herkes bu Bülent Çelik Türkiye’den geldi, fakat ben Tennessee’de ABD’de araba malzemeleri üzerinde anlaşma yapıyorum …… Hayatımda iyi olduğum için bu Tanrı korkusuyla borç veren Bay Annastus Simpson’u kastediyorum ……. .. onun e-postası: [email protected]

    Bu medyayı Annastus’u nasıl temsil ettiğime dair ifademi paylaşmak ve benimle özel araba ithalat işimi ABD’den Ülkem Türkiye’ye başlatmamın bana nasıl yardım ettiğini …… paylaşmak istiyorum. Dolandırıcılıkların elinden çok şey geçti, özel işime başlamak için bir kredi sağlamaya çalışırken çok fazla para kaybettim, farklı finansal enstitüleri denedim bankalar ve diğer cesetler ama kötü maddi durumum nedeniyle birkaç kez reddedildi. … çok güzel bir günde bazı web sayfalarını aradığımda Bay Annastus hakkında büyük bir tanıklık yapan ve borç verene olan güvenini bir borç olarak gören bir bayanı (Bay Caroline) gördüm, derhal e-postayı kopyalamaya karar verdim : [email protected] ve ben, Bay Annastus Simpson’dan stres duymadan aldım bir kredi başvurusunda bulunmuştum.

    Ben cesurca, yeryüzündeki en mutlu ve en şanslı adamım diyebilirim çünkü bu Tanrı’nın korktuğu kredi nedeniyle Bay Annastus’u yarattı, bana stres olmadan kredi verdi. Tanrı aşkına bu adamı bulduğum günü kutsasın …. lütfen bir krediye ihtiyacın varsa, zamanını boşa harcamamaya çağırıyorum, yanlış insanlarla kredi yapmaya çalışıyorum, şimdiye kadar gördüğüm çevrimiçi yasal kredi kredisi Bay, Annastus Simpson, lütfen Mr Annastus’u e-posta adresine e-postayla gönder ve seçeceğiniz bir kredi için başvurun.

    E-posta: _

    [email protected]

  190. Merhaba,
    Bankalar bir kredi elde etmek için size dönüyor,
    Şirketim size yardımcı olması için endişelenmeyin.
    En az 2.000,00 TL’den 20’ye, milyon TL’den
    Bugün kredi için başvurun.
    Iletişim e-posta bağlantısı: [email protected]

    Saygılarımızla.
    Şirket
    Bay Rajski.

  191. İyi Günler Bay / Bayan:

    Meşru bir kredi almak, her zaman finansal problemi olan ve ona çözüm bulmaya ihtiyaç duyan müşteriler için büyük bir sorun olmuştur. Kredi ve teminat konusu, müşterilerin meşru birinden kredi ararken endişelerleridir

    Borç veren

    . Ama … kredi endüstrisinde bu fark yarattı. $ 2,500 aralığında bir kredi ayarlayabiliriz. 500.000.000 $ ‘a kadar düşük faiz oranıyla% 3 faiz

    Hizmetlerimiz şunları içerir:

    Borç Konsolidasyonu

    İkinci İpotek

    İş Kredileri

    Bireysel Krediler

    Uluslararası Krediler

    Her çeşit kredi

    Aile kredisi

    VB

    Lütfen bu e-postaya derhal cevap verin: ([email protected])

    Sosyal güvenlik yok ve kredi kontrolü yok,% 100 Garanti. Tek yapmanız gereken tam olarak ne istediğinizi bize bildirin ve hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğiz. (DURDANE GUNEY KREDİ BANKASI). Bankalarınız “Hayır” dediğinde EVET diyor. Son olarak, sınırsız sermayeye sahip olduğumuz için küçük ölçekli kredi firması, aracılar, küçük ölçekli finansal kuruluşlara fon sağlıyoruz. Bir kredi temin etme hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın, Lütfen bu e-postayı derhal yanıtlayın: ([email protected]

  192. Bu, genel bir topluluğa, özel kredi borç veren Bay Greg Owen’ın mali yardıma ihtiyacı olan herkese finansal bir fırsat yarattığını bildirmek içindir. Bireylere, firmalara ve şirketlere peşin ödeme olmaksızın açık ve anlaşılabilir hüküm ve koşullar altında% 3 faiz oranıyla kredi veririz.

    İşletme kredisine ihtiyacın var mı?
    Kişisel bir krediye ihtiyacınız var mı?
    Araba almak istiyor musun?
    Yeniden finanse etmek ister misiniz?
    Bir ipotek kredisine ihtiyacınız var mı?

    Bugün bize e-posta yoluyla ulaşın: [email protected] https://uploads.disquscdn.com/images/f9f9494d613062d2246c34f3356d4aed2c38302a515bb191903e5991129b4a25.jpg

  193. Merhaba efendim / bayan,

    Isletmeyi baslatmak için acilen bir krediye ihtiyaciniz mi yoksa yeniden finansman için bir krediye mi ihtiyaciniz var?Borcu ödemek için bir krediye mi ihtiyaciniz var? Bir araba veya ev satin almak için kredi almaya ihtiyacin var mi? Eger evet endiseleniyorsa hayir Daha fazla, Kredi kontrolü yapmadan uygun bir faiz orani ile her türlü krediyi sunuyoruz!Bugün e-posta ile bize ulasin. E-posta: [email protected]
    Kredi basvurusunu doldurun:
    1) Tam ad: ……………………..
    (2): Ülke / Devlet: ………………..
    (3) Gerekli miktar: ………………..
    (4) Kredinin süresi: ………………..
    (5): Telefon numarasi: ……………….

    tesekkür ederim

Yorumlar kapalı.