web statistics

Bankalar Kredi Kartı Faizlerinde Artış Beklentisi İçinde


Takip edenler zaten biliyordur ama edememiş olanlar için yeniden paylaşmakta fayda var, Merkez Bankası dün gerçekleştirdiği toplantıda faiz indirmediği gibi bankaların zorunlu karşılık oranlarına da dokunmaktan kaçındı. Bir önceki müdahalenin piyasalara etkisini gördükten sonra biraz mayın tarlasının ortasında kalmış misali, biraz da gelişmeleri takip etmek amacına yönelik olarak beklemeyi tercih ettiler.

Buna rağmen bankacılık sektöründen kredi faizlerinin artacağı yönünde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bugün Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil Cnbc-e’ye verdiği röportajda Merkez Bankası kararlarının kredi kartı faizlerini de artıracağı görüşünde olduğunu paylaştı. Aynı röportajda Erbil, şubat ayı sonunda bireysel kredi faizlerinin 2 ile 3 puan daha artabileceğinin altını çizdi.

Kredi faizlerindeki olası artış, özellikle taksitlendirilmek istenen kredi kartı borcu ve diğer ihtiyaç kredilerinde borç transferi amacıyla ihtiyaç kredisi arayışında bulunan tüketiciler için çok sevimli bir resim çizmiyor.

Kredi Karti Faizleri Artacak miKredi kartı faizlerinin artması ise bize göre şu aşamada üst sınırın belirlenmesinde tek yetki Merkez Bankası’nın elinde olması nedeniyle çok mümkün gelmiyor. Ancak bankaların kulis çalışmalarını da küçümsememek gerek.

İhtiyaç kredisi kullanmayı düşünenler de bu süreyi muhtemel bir artış öncesi alternatifleri değerlendirmek için kullanmak isteyebilirler.

Merkez Bankası her üç ayda bir kredi kartında uygulanacak azami faiz oranlarını yeniden belirliyor. Son olarak ocak ayında indirilen faiz oranları Nisan başından itibaren yeniden değiştirilecek.