web statistics

Societe Generale, KrediVer şubelerini kapatıyor


Fransız Societe Generale (SocGen), Türkiye’de 2007’den itibaren açmaya başladığı KrediVer şubelerini kapatma kararı aldı. Karar, banka çalışanlarına geçtiğimiz pazartesi akşamı duyuruldu. Şubeler 8 Ekim’de kapatılacak. Bankanın tahsilat birimi ise en az 2 yıl çalışmaya devam edecek.

Geçtiğimiz pazartesi akşamı banka genel merkezinde yapılan toplantıda bankanın pazartesi akşamından itibaren kredi verme faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı. Faaliyetlerini sadece İstanbul’da15 şube ile sürdüren bankada artık yeni kredi verilmiyor. Çalışanlar ile karşılıklı anlaşma yapan banka, 8 Ekim’de sözleşme fesihlerini yapacak.

krediverSociete Generale, Türkiye’de 1989’dan itibaren faaliyet gösteriyor. Banka, 2007’nin son aylarında bireysel bankacılık sektöründe KrediVer markası ile tüketici kredisi faaliyetine başlamıştı. Öte yandan KrediVer ile Fibabanka arasında geçtiğimiz yıl satış görüşmeleri yapılmış ve bir anlaşma imzalanmıştı. Kasım ayında Rekabet Kurumu’na konuyla ilgili başvuru yapılırken, Kurum Ocak 2014’te bu alım satım işlemine izin verdiğini duyurmuştu. Ancak söz konusu görüşmeler olumsuzlukla sonuçlandı ve anlaşma iptal edildi.

Fibabanka ile ilerleyen süreç döviz kurlarında yaşanan dalgalanma sonrasında iptal olduktan sonra bu kararın alınacağı biliniyordu. Ancak zamanlaması hakkında kesin bir bilgi yoktu.