web statistics

HSBC Modern Hesap Başvurusu Yapmadan Önce…


HSBC’nin yeni çıkardığı Modern Hesap‘la ilgili reklamları görmüşsünüzdür. Tasarruf sahiplerinin ilk olarak ING Bank’ın Turuncu Hesap’ıyla tanıştığı, geleneksel vadeli mevduat hesaplara alternatif olarak çıkan birikim hesabı furyasına HSBC de katıldı.

Bu amaçla tasarlanmış vadeli mevduat alternatifi yatırım ürünlerinin hepsinde olduğu üzere; Modern Hesap’ta vade sonunu bekleme kısıtı olmadan para çekme ve yatırma, internet bankacılığı ve mobil bankacılık ile ücretsiz para transferi imkanı, fatura ve düzenli ödeme talimatı tanımlama, tanımlanan ödemelerin öncesi ve sonrasında SMS ile bilgilendirme özellikleri var.

Modern Hesap’ın en can alıcı özelliği hiç şüphesiz ilk 30 gün için geçerli olan %10* hoşgeldin faiz oranı. 30 gün sonunda %8.5* standart faiz oranına dönüyor. Bu da şu anda %8.5 civarında. Bir ufak hatırlatma yapalım, ilk olarak 2011’de müşterilerle buluşan ING Bank Turuncu Hesap‘ta hoşgeldin faizi %9.5* ve hoşgeldin faizi süresi 60* gün.

HSBC Modern Hesap’ta üst sınıra dikkat

hsbc modern hesapHSBC Modern Hesap, sektördeki benzerleriyle karşılaştırıldığında hesap üst sınırı olarak daha düşük kalıyor. 75.000 TL üzerindeki bakiyeli hesaplarda hoşgeldin ve standart faiz oranlarından daha düşük bir faiz oran uygulandığının altını çizelim.

Aslına bakarsınız mevduat faiz oranında hassasiyete sahip bir grup müşteri açısından bu önemli bir detay. Yani başka bir bankada bulunan benzer hesabınızdan buraya transfer yapacaksanız, tutarın 75.000 TL’yi geçmemesi konusunda dikkat etmelisiniz.

Hesap işletim ücretine dikkat

Modern Hesap’ın özelliklerine dikkat ettiğimizde, mevduat ürünlerinden kesilen ve  yıllığı 100 TL’ye varabilen varan hesap işletim ücretinin alındığını görüyoruz. Modern Hesap’a “Plus” özelliği tanıttığınızda ise bu ücretten muaf oluyorsunuz.

“Plus” özelliği

Modern Hesap açtırdıktan sonra Plus özelliği tanımlayarak, birikim süresi en az 1 yıl olmak kaydıyla orta ve uzun vadede minimum 200 TL, USD, EURO, GBP olarak her ay düzenli birikim yapabilme imkanı da var. En az bir yıllık süreyle tanımlanan bu hesaplarda, Modern Hesap’ınızdan sizin belirleyeceğiniz tutarlarda para ayrı bir hesapta birikime ayrılıyor. Bu hesapta biriken tutarlar modern hesap için açıklanan faiz üzerine belirlenen bir ek faiz oranıyla değerleniyor.

HSBC Modern Hesap açmalı mıyım?

HSBC Hodern Hesap’ın diğer benzer ürünlerle karşılaştırıldığında, tek avantajının 30 gün süreyle işletilecek olan %10’luk hoşgeldin faizi olduğunu görüyoruz. Özellikle hesap işletim ücreti konusunda rekabette geride kalıyor. Buna rağmen 30 gün olsun %10 faiz benim olsun diyerek hesap açtırılabilir.

*Faiz oranları 18.11.2013 tarihi itibariyledir. Güncel oranlar için HSBC’nin web sitesini ziyaret edin.