web statistics

ING Turuncu Hesap’tan İleri Tarihli EFT/Havale kaldırıldı


Dün bir okurumuz bizi uyardı, Acun destekli reklamlarıyla birikim hesabı ürünü Turuncu Hesap‘ı daha geniş kitlelere ulaştıran ING Bank, ürünün özelliklerinde ince ayara gitmeye karar vermiş ve (tam olarak ne zaman bilemiyoruz ama) ileri tarihli EFT ve havale özelliğini kaldırmış.

Vadeli mevduata alternatif, birikim amaçlı ürünler geliştirirken öncelikli motivasyon müşterilerin kolay para yatırmalarına imkan vermektir. Ancak para çıkışı için tam tersi bir motivasyon söz konusudur. Birikim mantığı içerisinde değerlendirdiğinizde bizce bu tutarlı bir yaklaşım, zira amaç hesaptaki paranın düzenli olarak artmasını sağlamaktır. Eğer ürünün ismi birikim hesabıysa, bu her nakde ihtiyacınız olduğunda para çekmek isteyeceğiniz bir hesap olmamalı.

Öte yandan müşteri olarak birikim motivasyonu dışında bir yaklaşımla Turuncu Hesap kullanıyorsanız, bu değişiklik sizin için bazı sıkıntılar doğuracaktır. Parasının bir kısmını Turuncu Hesap’ta nemalandırırken, aynı hesabı kredi kartı, kira vb. düzenli ödemeler için kullanan müşteriler, yoğun iş temposu içerisinde ödemelerini aksattıkları zaman, ileri tarihli para transferi yapamadıklarını görünce hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

ING Bank’ın bazı bankalar gibi cezai uygulamalara başvurmadan, ürünün özellikleriyle oynayarak para çıkışını kontrol etmeye çalışmasını taktir etsek de, en başta ürünün tasarımında bu özelliği koymamış olmaları müşteri memnuniyeti açısından daha iyi olurdu.

Ufak bir hatırlatma, Turuncu Hesap’ta internet ve telefon bankacılığı aracığıyla yapılan havale ve EFT’lerden halen ücret alınmıyor.