web statistics

Finansbank Şubeden Kart Borcu Ödeme Ücreti Uygulamasını Sonlandırdı


Şubat ayında kaleme aldığımız “Mart Ayında Cardfinans Borcunuzu Finansbank Şubesinden Ödemeden Önce” başlıklı yazımızda, Finansbank’ın 2012 mart ayından itibaren kredi kartı borcunu şubeden ödemek isteyen müşterilerden kart başına 1 TL almaya başlayacağını konusunda okuyucularımızı uyarmıştık. Bu uygulama ne kadar süre devam etti bilmiyoruz ancak görünen o ki Finansbank sessiz sedasız bu ücreti kaldırmaya karar verdi.

Kısaca önceki yazımızı özetleyelim. Şubat ayında Milliyet Blog’da yayınlanan bir yazı aracılığıyla Finansbank’ın Cardfinans borcunu şube kanalıyla ödemek isteyenlerden 1 TL kart borcu ödeme ücreti alacağını öğrenmiştik. Yazımızda bankanın nasıl olup da borcunu zaten ödemekle yükümlü müşterilerden, kendi şubesinden yapacakları ödeme için para almak isteyebileğine aklımızın ermediğini yazmıştık. Hatta yazımız üzerine Finansbank tarafımıza resmi bir açıklama göndererek “uygulamanın müşterilere önceden duyurulduğu” gibi bizim eleştirilerimizle alakası olmayan bir savunma yapmış ve yazımızın kaldırılmasını talep etmişti.

finansbankYayın hayatımızın başlangıcından itibaren tüketicileri gözeten ve banka bağımsız çizgimizi koruyan bir web sitesi olarak elbette bu isteği reddettik, zira şubeden kredi kartı ödemesine ücret almanın gerçekten elle tutulur hiç bir tarafı yoktu. Ancak Finansbank ilk başta bu uygulamayı savunsa da, anlaşılan sonradan yanlış yaptığını anladı ve bu ücreti kaldırdı.

Bu iptal kararının gelen müşteri şikayetlerinden mi, yapılan kartı iptallerinden mi, yoksa Finansbank çalışanlarının insafa gelmelerinden dolayı mı alındığını bilemiyoruz. Ancak “zararından neresinden dönülse kardır” diyerek, bankayı  müşterileri gözeten bu karardan dolayı tebrik ediyoruz. Çorbada bizim de tuzumuz olmuşsa ne mutlu bize.

Bu arada küçük bir hatırlatma; Fix Card’a özel olarak şubeden yapılan kart borcu ödemelerinde 3 TL ücret yansıtılıyor. Daha önce de söylemiştik, Fix Card kart ücreti olmayan özel bir ürün olduğu için bu karta özel olarak verilen farklı hizmetlerden ücret talep ediliyor.