web statistics

Samsung ve Visa, Mobil Ödemeyi 2012 Olimpiyatları’na Getiriyor


Samsung Electronics ve Visa, en yeni akıllı telefon Samsung GALAXY S III’ün, 2012 Londra Olimpiyatları‘nda, Samsung’un Olimpiyat Oyunları telefonu olacağını açıkladı. Samsung ve Visa’nın sponsor olduğu atletlere ve bu hizmeti deneyimlemek üzere seçilen kullanıcılara Visa’nın mobil ödeme uygulaması Visa payWave yüklenmiş özel sürüm GALAXY S III cihazları verilecek. Bu sayede kullanıcılar Londra’daki binlerce noktada ödemelerini sadece telefonlarını kullanarak gerçekleştirerek, alışveriş yapabilme olanağını elde edecekler.

Samsung’un Londra 2012 Olimpiyat oyunları için tasarlanan Olimpiyat Oyunları telefonu GALAXY S III, mobil ticari ödemeleri tüm dünya genelinde yaygınlaştırmak için birlikte çalışan bu iki Olimpiyat sponsorunun ortaklığında, Yakın Alan İletişim (Near Field Communication – NFC) ödeme özelliğini hayata geçiriyor.

Samsung Mobil İletişim Bölümü İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Satış ve Pazarlama Ekibi Yöneticisi DJ Lee’ye göre: “NFC teknolojisinin sağladığı mobil ödeme hizmetleri tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. İnsan ihtiyaçları ve yetenekleri göz önünde tutularak geliştirilen Samsung GALAXY S III, Visa’nın mobil ödeme uygulamasının kolaylığını ve pratikliğini, 2012 Londra Olimpiyatları’nda sergilemek için en uygun cihaz.”

Samsung-Galaxy-S-IIIOlimpiyatların başlangıcına kadar İngiltere genelinde 140 bin temassız terminal kullanıma sunulmuş olacak. Ziyaretçiler Heathrow’a iniş yaptıkları andan itibaren, taksilerden, alışveriş noktalarına kadar her yerde, hatta Olimpiyat Parkı’nda dahi, telefondan temassız ödeme deneyimini yaşayabilecekler.

Visa Avrupa Mobil bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Sandra Alzetta şöyle diyor: “Mobil teknoloji uzun süreden beri yaşamımızda devrim yaratan bir güç ve GALAXY S III gibi NFC uyumlu cihazlar ödeme yapma yöntemimizi çok derinden değiştirecek. Gelecek mobil cihazlarda ve kişiler paralarını yönetmek, alışveriş ve ödeme yapmak için bu cihazları kullandıkça nakit para kullanımı azalmaya devam edecek. Bu yaz, Samsung ile yürüteceğimiz ortak çalışma, ödemelerin geleceğinin tüm avantajlarını sergileyecek: Güvenlik, pratiklik, hız ve esneklik bunlar arasında en önde gelenlerdir.”

Visa Inc. Mobil Ürünler Genel Direktörü Bill Gajda ise,: “NFC teknolojisine sahip GALAXY S III bütün dünyada kişilerin alışveriş, ödeme ve tahsilat yöntemlerini tamamen değiştirecek evrimin bir parçasını oluşturuyor. Bu yaz, geleceğin ödeme yöntemlerini Londra’da gözler önüne seriyoruz. Böylece tüketicilerin çoğu, günlük finansal yaşamlarında mobil cihazları, tabletleri ve PC’leri kullanacak. 2012 Londra Olimpiyatlarında tüm dikkatleri üzerine çekecek olan bu yeni cihazla birlikte Samsung ile olan ilişkilerimiz bizi bu vizyona bir adım daha yaklaştıracak.”

Visa payWave mobil ile kullanıcıların ödeme yapmak için mobil cihazlarında Visa simgesini seçip telefonlarını temassız ödeme terminaline doğru tutmaları yeterli. 20 Sterlin’i aşan ödemeler için şifre girilmesi gerekliliği bulunuyor. Uygulama, müşterilere işlem geçmişlerini kontrol etme ve hesap bakiyelerini görme olanağını da sağlıyor.

NFC, Mobil Telefonları Ödeme Cihazlarına Nasıl Dönüştürüyor?

NFC teknolojisi ödeme ağları, bankalar, satıcılar, mobil cihaz üreticileri ve mobil ağ operatörleri tarafından mobil ödemeler için küresel standart olarak benimsenmiştir. Berg Insight tarafından yayınlanan rapora göre dünya genelinde bir yılda satılan NFC donanımlı cihazların sayısı 2011 yılında 10 kat artarak 30 milyon cihaza ulaştı. Bu sayının 2016 yılında 700 milyon’a ulaşacağı öngörülüyor. Ayrıca, Juniper Research’e gre önümüzdeki 18 ay içinde tahminen 20 ülkede NFC hizmetleri başlatılacak ve 2014 yılında yıllık işlem hacmi 50 milyar dolara yaklaşacak.