web statistics

MasterCard, PayPass Cüzdan’la Mobil Ödeme Yaptıracak


PayPass Cüzdan kullanıcıları, mağazalarda ya da internet üzerinden yaptıkları alışverişlerde telefonlarının, tablet veya bilgisayarlarının ekranına dokunarak ya da tek tıkla, hızlı ve güvenli bir biçimde alışveriş yapabilecekler.

MasterCard Worldwide, 2007 yılından beri Türkiye’de başarıyla uygulanan MasterCard PayPass’in zenginleştirilmiş yeni uygulamalarını bugün ABD’deki CTIA Konferansında bir basın toplantısıyla tanıttı. Yeni PayPass Cüzdan, temassız ödemeler, mobil teknoloji ve e-ticareti tek platformda birleştirirken, yeni nesil bir dijital cüzdanın tüm avantajlarını sunuyor. PayPass Cüzdan, kullanıcıların mağazalarda ya da internette gerçekleştirdikleri alışverişlerin bedellerini tek bir dokunuşla hızla ve güvenle ödeyebilmelerini sağlıyor.

Internet Alışverişinde Tekrar Tekrar Adres ve Kart Bilgisi Girmeye Son

MasterCard PayPass CüzdanMasterCard PayPass Cüzdan ile mağazalardan alışveriş yapan kullanıcılar, NFC özellikli cep telefonlarını kasalardaki ödeme terminaline dokundurarak anında ödeme yapıyor. Cep telefonları, tabletler ya da bilgisayarları ile internet alışverişi yapmak isteyen kullanıcılar ise, beğendikleri ürünü seçtikten sonra internet sayfasındaki “PayPass ile Satın Al tuşuna basarak ödemeyi tek işlemde gerçekleştiriyor. Üstelik her internet alışverişinde tekrar tekrar doldurulması gereken gönderim adresi ve kart bilgileri gibi detayları yeniden girmeye gerek kalmıyor. MasterCard PayPass Cüzdan’a ödeme yapacakları kart ve alışverişlerinin gönderilmesini istedikleri adres bilgisini sadece bir kez giren kullanıcılar, her işlemde aynı bilgileri kullanabiliyorlar.

Hem Tüketiciler Hem de İşyerleri e-Ticarette Daha Fazla Esneklik İstiyor

MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney “Günümüzde e-ticaret ve mobil ödemeler hızla gelişiyor. İşyerleri, internet sayfalarına uğrayan kullanıcıların kolayca alışveriş yapmasını mümkün kılacak esnek ve güvenilir çözümler arıyor. Diğer yandan akıllı mobil telefonlar ve tablet bilgisayarlar giderek yayılıyor ve tüketiciler, diledikleri ürünü, diledikleri yerde almak ve diledikleri şekilde ödeme yapmak istiyorlar. Bugün ABD’de tanıtımı yapılan PayPass Cüzdan Servisleri perakende dünyası ile sanal dünyayı aynı güvenli platformda buluşturarak tüketicilere, işletmelere ve bankalara seçenekler yaratıyor, alışveriş deneyimini kolaylaştırıyor. Ülkemiz temassız ve mobil ödemeler konusunda Avrupa’nın en iyi altyapılarından birine sahip ve PayPass Cüzdan’ı da kısa sürede ülkemizde uygulamayı planlıyoruz” dedi.

MasterCard PayPass Cüzdan Servisleri 2012 Yılında Hızla Yayılacak

MasterCard PayPass Cüzdan Servislerini 2012’nin üçüncü çeyreğinde, başlangıç olarak ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya’da ortaklarına açacak. American Airlines ve Barnes &Noble, e-ticaret sayfalarına PayPass Online ödeme düğmesi yerleştiren ilk ortaklar arasında yerlerini aldılar. Citi ve BBVA ise, tüm dünyada müşterilerine cüzdan çözümleri sunmak için MasterCard PayPass Cüzdan Servislerini kullanacak ilk bankalar arasında yer alıyor. PayPass Cüzdana destek veren teknoloji ortakları arasında Intel de yer alıyor.

MasterCard PayPass Mobil Cüzdan Servisleri Gelişmeye Devam Edecek

MasterCard PayPass Cüzdan Servisleri yakın gelecekte alışveriş öncesi hesap bilgisinin görülebilmesi, gerçek zamanlı harcama denetimleri ve uyarıları, tekliflerin, kuponların görülebilmesi ve kapsamlı sadakat programları gibi ek servisleri sayesinde, tüketicilere alışverişin her aşamasında kolaylık ve avantaj sağlayacak.