web statistics

Başka Banka Kredi Kartına Otomatik Ödeme Yapılabilir mi ?


Bankacılık hizmetleri söz konusu olduğunda en ideali tüm ürünleri tek bir banka üzerinden kullanmaktır. Ancak bu ideal ortam, bankaların farklı ürünlerde izlediği fiyat politikaları nedeniyle, tüm ürünleri tek bir bankanın çatısı altında kullanmak maalesef mümkün değil. Bunun sonucu olarak düzenli geri ödeme gerektiren kredi ve kredi kartı gibi tüketici finansmanı ürünleri kullanıcıları için ekstra takip çabası gerektiren bir durum ortaya çıkıyor.

Ziyaretçilerimiz tarafından bize sıkça iletilen bir soru da başka banka kredi kartı için otomatik ödeme yapılıp yapılamadığı. Başka banka kredi kartı ödemesi için tercih edilen en pratik yol, internet şubesi (veya varsa mobil şube) üzerinden kart numarasına EFT gönderimidir. Bununla ilgili olarak günümüzde birçok banka internet şubesi üzerinden düzenli EFT için kayıt alabiliyorken, bunun başka banka kredi kartı otomatik ödemesi olarak kullanılması maalesef mümkün değil. Bunun nedenine geçmeden isterseniz önce düzenli EFT kaydı nedir onu açalım.

Düzenli EFT kaydı, bankanızın kendisi üzerinden sahip olduğunuz bir hesap veya kredi kartından, başka bankada bulunan hesap veya kredi kartına her aynı iş gününde aynı miktarda yapmanız gereken kira, kredi ödemesi gibi sabit tutarları her ay için ayrı ayrı girmek yerine bir kere tanımlamanıza imkan veren bir kolaylıktır. Genelde internet şubesi aracılığıyla kendiniz veya şube üzerinden talimatla yapabilirsiniz. Tanımladığınız tarihte ilgili hesabın müsait olması durumunda belirtilen tarihte ilgili tutar belirtilen hesaba EFT aracılığıyla gönderilebilir. Çalıştığınız bankanın internet şubesi para transferleri için uyguladığı politikalara bağlı olarak, EFT işlemi için ücret ödemeniz gerekebileceğini unutmayın.

kredi karti otomatik odemeDüzenli EFT emirlerinin başka banka kredi kartı otomatik ödemesi olarak kullanılması mümkün değil, çünkü klasik bir kredide geri ödemenin aksine, kredi kartlarında geri ödeme yapılması gereken tutar değişkendir. Kredi kartının tabiatından dolayı, her ay için yaptığınız harcamalar birbirinin aynı olmayacağından, düzenli EFT kaydında girmeniz gereken tutar başka bankadan yaptığınızda eksik kalır ve kaydı tamamlayamazsınız. Bunu aşmak için ortalama bir tutar tanımlamanız durumunda da, belirlediğiniz tutarın dönem borcu veya asgari ödeme tutarının altında kalması halinde faiz ödemek zorunda kalabilir veya kredi performansınızı etkileyecek gecikmelere düşebilirsiniz.

Bunun yerine, ödeme yapmak istediğiniz kredi kartının son ödeme tarihi değişikliğini maaş aldığınız tarihten birkaç gün sonraya gelecek şekilde yaptıktan sonra, kredi kartı numarasını kayıtlı EFT (veya hızlı EFT kaydı) olarak tanımlayabilir ve maaşınızın yattığı tarihte kredi kartınızın son ödeme tarihini beklemeden birkaç tıkla kolayca ödeyebilirsiniz. Bu önerdiğimiz uygulama ihtiyaca tam bir çözüm olmasa da, mümkün olan en pratik çözüm olarak karşımıza çıkıyor.