web statistics

2012 Yılbaşı – Denizbank’tan Taksitli Nakit Avans’a Milli Piyango Bileti Kampanyası


Yılbaşına özel olarak kredi kartı işlemlerine Milli Piyango Bileti kazandıran kampanyaları paylaşmaya devam ediyoru<. Denizbank düzenlediği kampanyada Akbank ve TEB'in gibi kredi kartı harcamasına değil, taksitli nakit avans işlemine Milli Piyango Bileti hediye ediyor.

DenizBank bireysel kredi kartları için geçerli olan kampanya, 25 Aralık 2011 tarihine kadar 250 TL ve üzeri taksitli nakit avans çekimlerde geçerli. Kampanya kapsamında Çeyrek Milli Piyango Bileti hediye ediliyor. Kısaca kampanya şartlarına göz atalım :

# Bir müşteri diğer kartları ile katılsa dahi sadece bir bilet numarası alabiliyor. Kampanyaya katılım için DenizBank’tan kayıtlı olan telefonunuza taksitli nakit avans çekimi yaptıktan bir iş günü sonra bilet numarası sms ile gönderiliyor.

denizbank milli piyango# Kampanya bilet stokları ile sınırlı ancak sınırın ne olduğu kampanya sayfasında belirtilmemiş.

# Kazanılan ikramiye tutarları 7 Ocak 2012 tarihinde ikramiye kazanan kişinin DenizBank hesabını aktarılacak. DenizBank’ta hesabı olmayan müşterilere telefon ile ulaşılarak ilgili hesaplarına EFT ile gönderilecek.

# Kazanılan ikramiyenin ilk 3 ikramiyeden biri olması halinde Milli piyango biletiniz, fiziksel olarak tarafınıza DenizBank ve Bilyoner tarafından noter huzurunda verilecek. Kazanılan ikramiyeyi, Milli Piyango İdaresinden biletiniz ile birlikte bizzat almanız gerekiyor.

Bankaların üç ay üst üste kredi kartı dönem borcunun asgarisini yatıran müşterilerin kartlarını nakit çekime kapatma zorunluluğu nedeniyle, nakit avans gelirlerinde (2011 için) planladıkları seviyelerin gerisinde kaldıkları bir gerçek. Bu anlamda en önemli işaret, bankaların sık sık taksitli nakit avans işlemleri hakkında sms ve eposta yoluyla yaptıkları bilgilendirmeler. Bunlar aslında kredi kartlarını yasal zorunluluk nedeniyle nakit avansa kapattıkları müşterilerin yerine yenilerini kazanma çabaları.

Denizbank bu çabayı Milli Piyango Bileti ile birleştirerek geliştirmeyi denemiş. Kredi kartı nakit avans kullanımı hakkında duruşumuz hep aynı olmuştur. Çok zorunlu kalmadıkça, taksitli olsun olmasın kredi kartıyla nakit çekmekten uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz. “Kredi kartı harcamalarınızı belli sektörlerde yapın, kriterlere uyan her harcama için bir çeyrek bilet kazanın” demekle, “taksitli nakit avans kullanın, fahiş faizi paşa paşa ödeyin, tek çeyrek bilet bizden” demek arasında önemli bir fark var. Bankacılık paradan para kazanmayı gerektirir. Bununla ilgili olarak innovatif pazarlama teknikleri işin tabiatında var, ancak bu yapılan kampanyanın çok yanlış mesaj verdiğini düşünüyoruz. Milli Piyango’ya olan talebi tüketiciler için maliyetli bir borçlanma aracına yönlendirmenin sorumlu bir bankacılık anlayışı olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değil.