web statistics

2012 Yılbaşı İş Bankası Yeni Yıl Kredisi Kampanyası


Yeni yıla girerken en çok merak edilen ihtiyaç kredisi kampanyalarından biri de hiç şüphesiz İş Bankası’nın “Yeni Yıl Kredisi Kampanyası”. İş Bankası 2011 yılı boyunca istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü ihtiyaç kredisi kampanyasını her ay için ilgili dönemin şartlarına ve önemli gün haftalarına göre revize ederek yeni bir kampanya gibi paylaşmakta. Bu durum tüketiciler açısından bir devamlılık hissi ve beklentisi yaratıyor. Bu devamlılık doğal olarak özellikle bayram, yılbaşı gibi özel günlerde tüketicilerin güncel kampanyaları beklemesine sebep oluyor.

30 Aralık 2011 tarihine kadar geçerli olacak Yeni Yıl Kredisi Kampanyası kapsamında tüm ücretli çalışanlar, serbest meslek sahipleri ile emekliler, 12 ay vadeye kadar aylık %0,77 faiz oranıyla 5.000 TL kredi kullanabiliyor. Kampanya dönemi içinde, 30.000 TL ve 60 aya vade üst sınır olmak kaydıyla aylık %1,48 faiz oranıyla ya da “krediye masraf ödemek istemiyorum” diyorsanız aynı koşullarla masrafsız aylık %1,57 faiz oranıyla nakit kredi kullanma fırsatı da bulunuyor. Masraf demişken, masraflar kredi tutarı veya vadeye göre 270 ila 450 TL arasında değişiyor.

Hayat sigortası bu kredilerde artık standart oldu. Hayat sigortası primi kredi tutarının binde 7’si üzerinden hesaplanıyor. Yani 5.000 TL’lik, 1 yıllık sabit teminatlı sigorta primi 35 TL gibi bir maliyet oluşturuyor. Prim tutarı, sigorta süresine ve kredi tutarına göre değişiyor. Masraf tutarlarına BSMV ve KKDF dahil.

Tüm bir yıl süren İş Bankası ihtiyaç kredisi kampanyasının önemli bir özelliği olan Maksimum İhtiyaç Paketi sahibi mevcut müşteriler, Yeni Yıl Kredisi’nden faiz indirimi ile yararlanabiliyor.

Ayrıca kampanya kapsamında, maaşını İş Bankası’ndan alan müşterilere de Masrafsız Maaş Kredisi fırsatı sunuluyor.

2011 yılbaşı ihtiyaç kredisi incelemelerimizden ilki olan Garanti Tam Destek Yılbaşı Kredisi kampanyasıyla örnekler üzerinden karşılaştırdığımızda, 5.000 TL tutarında 12 ay vadeli kredi için yıllık maliyet oranı yüksek kalırken (%23,19 İş Bankası, %22 Garanti), 60 ay vadeli 10.000 TL kredi için daha avantajlı ( %22,41 İş Bankası, %22.64 Garanti) görünüyor. Tabi Garanti Bankası’nın kampanyasının artan taksitli ihtiyaç kredisi, İş Bankası kampanyasının ise eşit taksitli bir ihtiyaç kredisi kampanyası olduğunun altını çizmekte fayda var.

is bankasi yeni yil kredisi

İş Bankası Yılbaşı İhtiyaç Kredisi kampanyası ihtiyacınız olan kredi tutarı ve düşündüğünüz vadeye göre çeşitli alternatifler ve başvuru için farklı kanallar sunması açısından dikkat çekiyor. En hesaplı kredi olduğunu her sunduğu alternatif için söylemek mümkün olmasa da; başvuru kolaylığı, yaygın şube ağı ve Türkiye kamuoyundaki imajı gibi faktörler kendisini cazip kılıyor.

İş Bankası “Yeni Yıl Kredisi” başvuruları İş Bankası şubelerinden, NAKİT, TC KİMLİK NO, KREDİ TUTARI, AYLIK GELİRİNİZ aralarında boşluk bırakılarak yazılıp 4402’ye SMS ile gönderilerek (gsm operatörü tarafından 1 SMS bedeli bir ücret söz konusu), Bankamatiklerden, İnternet Şubesi’nden, 444 02 02 no’lu Telefon Şubesi’nden, İşCep, İşPad veya İşWap üzerinden yapılabiliyor.

Son olarak tekrar hatırlatalım, yılbaşı için ihtiyaçlarınıza uygun bir kredi arıyorsanız, enuygun.com ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında sunduğumuz yılbaşı kredisi alternatiflerine buraya tıklayarak başvurabilirsiniz.