web statistics

Rönesans Gayrimenkul Halka Arzı Geri Çekildi


Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş’nin 12-13 Mayıs’ta yapılan halka arzı, geçtiğimiz haftaki gelişmeler yüzünden geri çekildi.

Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan açıklaması şu şekilde:

“Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş’ 12-13 mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sürecin yurtiçi yatırımcılar dan tahsisatın üzerinde talep gelmiş olmasına rağmen, yurtdışı yatırımcılardan, uluslararası piyasalarda geçtiğimiz hafta olan gelişmeler nedeniyle, yurtdışına ayrılan tahsisatın altında talep gelmiştir.

ronesans gayrimenkulHalka arzın küçültülmesi ve yurtiçi-yurtdışı tahsisat oranlarının değiştirilmesi gibi alternatifler, Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ile birlikte değerlendirilmiş ve bu uygulamaların yatırımcılarımızın lehine sonuçlar vermeyeceği kanaatine varılarak, Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. halka arzının konjonktürün daha uygun olacağı bir tarihte yapılmak üzere geri çekilmesine karar verilmiştir.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş., Konsorsiyum’un tüm makul ve faturalandırılan masraflarını Garanti Yatırım aracılığıyla Konsorsiyum Üyeleri’ne ve talepte bulunan Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar’ın talep bedellerinin, T.C. Merkez Bankası (TCMB) gecelik faizi üzerinden nemalandırılmış tutarlarını iptal işlemini takip eden ilk iş günü yatırımcılara ödeyeceklerdir.”