web statistics

Visa Amerika’da PayPal’a Rakip Oluyor


Techcrunch’ın bugünkü haberine göre dünyanın önde gelen iki kredi kartı şirketinden biri olan Visa; Amerikalı tüketicilere Visa logosunu taşıyan banka kartı, ön ödemeli kart veya kredi kartlarıyla elektronik ortamda para transferi yapılmasını sağlayan yeni hizmetini duyurdu.

Yeni servisle beraber banka müşterileri, kişisel finansal işlemleri için paranın gönderileceği hesap olarak Visa hesaplarını seçebilecekler. Kullanıcılar 16 haneli Visa kart numarası, email adresi ve cep telefonu numaralarını girerek bankalarından alıcının Visa hesabına para gönderip alabilecekler. Sistem aynen internet üzerinden ödeme ve para transferi hizmeti veren PayPal gibi çalışıyor.

Visa’nın kişisel ödeme hizmeti daha önce Amerika dışındaki finansal kurumlar tarafından sunulmuştu, ancak PayPal’ın popüleritesine bakılırsa Amerika’da hizmeti girmesi oldukça ses getirecek. Elbette Paypal’ın avantajı, ödeme yapabilmeniz için bir Visa hesabına ihtiyacınız olmaması.

visaVisa online ödemede söz sahibi olabilmek için sürekli yeni yollar deniyor. Örneğin bu sene başında şirket, sanal eşya ticareti hizmeti sağlayan PlaySpan’ı satın aldı. Çok büyük bir müşteri veritabanı olan PayPal’la rekabet çetin geçeceğe benziyor.

İlgili hizmet şu anda Türkiye’de mevcut değil, ancak temassız ödeme sistemlerinin ülkemizdeki yayılma sürati düşünüldüğünde yakın bir tarihte uygulamaya girme ihtimali var. Tabii böyle bir sistemin Türkiye’de nasıl çalışacağına ve vergilendirebileceğine dair maliyeyle uzlaşmaya varılması gerekecektir.