web statistics

Hüsnü Özyeğin’e BDDK’dan Bankacılık İzni Çıktı


2010 şubat ayında Millenium Bank’ı satın alan Hüsnü Özyeğin’e, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) bankacılık izni nihayet çıktı.

Hatırlayacaksınız, Hüsnü Özyeğin Finansbank’ı 3.1 milyar dolara yakın rekor sayılabilecek bir fiyata Yunanlı NBG’ye satmıştı. İşin ilginç tarafı satın alınan rekor fiyata rağmen NBG bu işten özellikle yaşadıkları kriz sonrasında pek bir memnun olmuştu. Zira NBG Yunanistan’daki faaliyetleri nedeniyle zarar açıklayacakken, Finansbank sayesinde konsolide kar açıklamıştı.

NBG ile yapılan anlaşma gereği 3 yıllık bir aradan sonra Hüsnü Özyeğin Millenium Bank’ı 62 milyon avroya alarak sektöre yeniden adım attı. BDDK’dan gerekli onayları beklerken grubunda yer alan sigorta şirketi Fiba Sigorta‘yı Japon şirketi NKSJ’ye 307 milyon dolara sattı.

Nereden bakarsanız bakın aynı yıl içerisinde 62 milyon avroya Türkiye’de bir banka alıp, 307 milyon dolara bir sigorta şirketi satmak ticari açıdan çok başarılı bir harekettir.

Husnu OzyeginMillenium Bank bir süredir faaliyet için BDDK iznini bekliyordu ve bu sabırlı bekleyiş mutlu sona ulaşmış oldu. Daha önceki açıklamalarında Özyeğin’in bankacılık faaliyetlerine Credit Europe Bank adıyla devam edeceği belirtilmişse de, bankanın yeni isminin ay sonunda kamuoyuyla paylaşılacağından da bahsedildiği için bir sürpriz beklenebilir.

Kulislerde yeni bankanın perakende bankacılık açısından daha çok konut kredisi alanında çalışacağı konuşuluyor. Millenium Bank halihazırda kredi kartı müşterilerine World markası altında hizmet veriyor.