web statistics

2010 Ramazan Ayı Kredi Kartı Kampanyalarında Kayıt Şartı Var


11 ayın sultanı Ramazan’ın hayatımıza girmesiyle önümüzdeki bir kaç hafta biraz farklı geçecek. Ramazan ayı gündeme otururken bankaların kredi kartı kampanyalarına değinmeden olmaz. Hemen her bankanın 2010 Ramazan ayı kredi kartı kampanyalarında temelde aynı formatla karşımıza çıktığını görüyoruz. Ancak bu Ramazan’da bir çok banka kampanyaya kayıt şartı eklemiş. Bu şekilde kampanya şartlarını tesadüfen yerine getiren kart sahiplerinin maliyetlerinden kurtulmayı planlamış olmalılar.

İşte 2010 Ramazan ayı kredi kartı kampanyaları :

Finansbank

CardFinans‘ın Ramazan Sofranıza 50 TL ParaPuan isimli Ramazan Kampanyası, 6 Ağustos – 12 Eylül tarihleri arasında 2 adet 100 TL ve üzeri gıda alışverişi yapanlara, 25 TL ParaPuan kazama, 4 adet 100 TL ve üzeri gıda alışverişi yapanlara, 50 TL’ye varan ParaPuan kazanma imkanı sağlıyor.

Kampanyada 06 Ağustos – 12 Eylül tarihleri arasında tek seferde yapılacak 100 TL ve üzeri gıda harcamaları dikkate alınıyor. Aynı gün içinde aynı iş yerinde birden fazla alışveriş yapıldığı durumda ilk yapılan 100 TL ve üzeri gıda alışverişi kampanya kapsamında değerlendiriliyor, diğer alışveriş maalesef sayılmıyor.

Finansbank’ın kart aidatı olmayan yeni ürünü Fix Card ve ticari kartlarla yapılan işlemler, iade işlemleri, taksitli veya ParaPuan’larla yapılacak işlemler ve yurtdışı harcamaları kampanya kapsamında değerlendirilmiyor.

Belirtilen Parapuan’ı kazanmak için öncelikle kampanyaya kayıt olunması gerekiyor. Önce alışveriş, sonra kayıt yaptırmanız durumunda kayıt öncesi alışverişler dışarıda kalıyor. Kampanyaya katılmak için 444 0 900 Telefon Bankacılığı’nı (eğer müşteri temsilcisine ulaşabilirseniz) arayabilir ya da Finansbank ATM’lerinden kayıt olabilirsiniz.

Kampanya diğer önemli koşullarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yapı Kredi

Yapı Kredi World Card sahipleri için çıkartılan “11 Ayın Bonkörü” kampanyasında da aynı konsepti görüyoruz. Kampanya tarihleri 5 Ağustos – 8 Eylül. Bu tarihler arasında en az 3 adet her biri en az 75 TL tutarında sektörü mıda marketleri olan alışveriş gerçekleştirmek gerekiyor. Karşılığında ise 30 TL değerinde Worldpuan kazanılıyor.

Kampanya şartı olarak işlemin World üye işyerlerinden geçmesi gerekiyor denmiş. World POSlarının oldukça yaygın olduğunu düşünürseniz bu şart önemli bir sorun teşkil etmeyecek. Bu yılki ramazan kredi kartı kampanyalarının çoğunda olduğu gibi tabiiki kampanyada katılım için başvuru şart. Başvuru için YKB, Fortis, Anadolubank World Card sahiplerinin cep telefonlarında “RAMAZAN” yazıp bir boşluk bırakarak kredi kartlarının son 8 hanesini kısa mesaj ile 3160’a göndermeleri gerekiyor. Vakıfbank Worldcard sahiplerinin ise aynı işlemi yapıp kısa mesajı 6635’e göndermeleri gerekiyor.

Bu kampanyada da hemen hemen her kredi kartı kampanyasında karşılaştığımız olağan şüpheliler aynı. Aynı gün içinde aynı üye işyerinden harcamaların sadece bir tanesinin sayılması, kazanılabilecek maksimum Worldpuan miktarının sınırlı olması, ticari kartlarla yapılan alışverişlerin kapsam dışında olması dışında bir farklılık yok. Kampanya koşulları hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Akbank

Axess Ramazan KampanyasiAkbank “Axess’ten Ramazan Bereketi” sloganıyla Axess kart sahiplerine Ramazan ayında 5.inci 100 TL ve üzeri market alışverişlerinde 50 TL Chip Para veriyor. Kampanya 30 Temmuz – 8 Eylül 2010 arasında geçerli. Kampanyadan faydalanabilmek için kayıt şart. Yani Axess kart sahiplerinin MARKET yazıp Turkcell için 4566’ya, Avea ve Vodafone için 0532 752 45 66’ya mesaj göndererek kampanyaya kayıt olmaları gerekiyor.

Her kart sahibinin kampanyadan bir kez faydalanabilmesi ve SMS’le kayıt olunduktan sonra yapılan alışverişlerin kampanyaya dahil olması standart kampanya şartlarından. ancak Akbank maliyeti kampanyanın diğer aşamalarında da düşünmüş ve kampanyada toplam dağıtılacak ödülü 1.500.000 TL ile sınırlandırılmış. Ayrıca kampanya kapsamında kazanılan Chip Paraların kullanım süresinin 22 Eylül 2010 günü sona ereceğini de muhakkak vurgulamak lazım. Kampanyanın diğer koşulları için buraya tıklayın.

HSBC

CEO’su yeni değişen HSBC de “Ramazan’da 100 TL Nakitpuan Hediye!” kampanyasıyla Advantage kredi kartlarında bir kampanya tasarlamış. Çok yüksek katılım olursa maliyetler ne olur gibi bir endişeleri olmasa gerek ki kayıt şartı aramıyorlar. 100 TL’lik 3 market ya da akaryakıt alışverişine 40 TL, 6 alışverişe 100 TL Nakitpuan hediye ediliyor.

Kampanya 04 Ağustos – 08 Eylül 2010 tarihleri arasında Advantage üyesi market ve akaryakıt istasyonlarında Advantage POS’ları üzerinden tek seferde yapılacak 100 TL ve üzeri harcamalarda geçerli. Kampanyada kazanılan Nakitpuanlar 15 Eylül tarihinde kartlara yükleniyor, kullanılmayan Nakitpuanlar ise 22 Eylül 2010 tarihinde geri alınıyor. Kazanılan Nakitpuanlar Tatilpuan olarak kullanılamıyor.

HSBC’nin kampanyasında banka kartları, şirket ve ticari kartlar kampanya kapsamı dışında. İşlemlerin farklı günlerde gerçekleşmiş olma şartı burada da karşımıza çıkıyor. Kazanılabilecek maksimum Nakitpuan tutarı 100 TL olarak özenle belirtilmiş. Advantage sistemine dahil olan Halkbank Advantage ve Tekstilbank Advantage Kredi Kartları da bu kampanyadan faydalanabiliyor. Kampanya hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Garanti Bankası

Garanti Bankası kredi kartlarındaki Ramazan kampanyalarına baktığımızda adında “Ramazan” geçen tek kampanyanın Money Card’ın “Ramazan’da Money Card Bereketi!” adlı kampanyası olduğunu görüyoruz. 5 – 18 Ağustos 2010 tarihleri arasında Money Card ile tek seferde yapılacak 100 TL ve üzeri alışverişlerde kart sahiplerine gıda ürünlerinden oluşan “Bereket Paketi” hediye ediliyor. Kampanya Migros, Tansaş, Şok, Macrocenter ve 5M Migros mağazalarıyla sınırlı. 100 TL alışveriş kotasına alkollü ürünler, sigara ve cep telefonu kontörü dahil değil. Money Card sahipleri kampanyadan en fazla 2 kere yararlanabiliyor. Kampanya koşulları hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Adında “Ramazan” geçmese de benzer formatta bir Bonus kampanyası bulunuyor. Market veya akaryakıtta 100 TL ve üzeri toplam 5 alışverişe 50 TL Bonus kazandıran bu kampanya, 22 Temmuz – 22 Ağustos 2010 tarihleri arasında Bonus üyesi market veya akaryakıt istasyonlarında yapılan harcamalarda geçerli. İşlemin kampanya dahilinde sayılması için mutlaka Garanti POS’undan geçmesi gerekiyor. Kampanya Bonusları 25 Ağustos 2010 tarihinde yükleniyor, ancak Bonuslarda son kullanım tarihini icat eden Garanti Bankası son kullanım tarihi için bu kampanyada 31 Ağustos 2010’u belirlemiş.

Money Card, Flexi, banka kartları, TEB, DenizBank, ING Bank ve Şekerbank Bonus’lar kampanyaya dahiller, ancak Türkiye Finans Happy Card, Shop&Miles, American Express ve Altın Bonus kartlar kampanyadan yararlanamıyor. Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

İş Bankası

İş Bankası’nın “Ramazan’ın Bereketi Maximum’da” kampanyasında Maximum kart sahipleri 7 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında kampanyaya dahil Maximum anlaşmalı marketlerden tek seferde yapacakları 75 TL ve üzeri dördüncü peşin alışverişlerinde 75 TL MaxiPuan kazanıyorlar. Kampanya Maximum özellikli POS cihazlarından gerçekleştirilen peşin işlemlerde geçerli ve sadece market reyonundan yapılan peşin alışverişler dahil. Elektronik, beyaz eşya, tekstil alışverişleri vb. kampanyaya dahil değil.

İlave MaxiPuanlar kampanya bitiş tarihinden itibaren 5 iş günü içinde müşteri hesaplarına yansıtılıyor. Kazanılan ilave MaxiPuanların son kullanma tarihi 30.09.2010. Bir müşteri kampanyadan en fazla 1 kere yararlanabiliyor ve kampanya kapsamında en fazla 75 TL ilave MaxiPuan kazanabiliyor.

Kampanyadan Maximiles ile de yararlanılabiliyor, ancak Maximiles’la kazanılan MaxiPuanlar MaxiMil’e dönüştürülemiyor ve Avans MaxiMil kapatmakta kullanılamıyor. Bankamatik kartıyla yapılan alışverişler de kampanyaya dahil. Kampanya koşullarının tamamı için buraya tıklayın.

Kayıt olmayı unutmayın

Bankaların çoğunluğu bu seneki ramazan ayı kredi kartı kampanyalarında yaratıcılıklarını kampanyalara kayıt olma şartı eklemekte kullanmışlar. Üstelik kazanılan puanların kullanımı için tanınan süreler bir haftaya kadar inebiliyor. Bu nedenle bu seneki Ramazan kampanyalarından size uygun olanı dikkatli seçip ona göre ilerlemekte ve puanları kullanmakta gecikmemekte fayda olacak gibi gözüküyor.