web statistics

Lider Faktoring Tahvilleri Halka Arz Ediliyor


Lider Faktoring, 150 milyon TL tutarla 2010 yılının en büyük şirket tahvili ihracını gerçekleştiriyor. Yılda iki kere değişken kupon ödemeli olan tahvilin vadesi 2 yıl olacaktır. Buna göre 100.-TL nominal değerli 1 adet tahvile 182 günde bir olmak üzere toplam 4 defa faiz ödemesinde bulunulacak. Tahvilin anapara ödemesi son kupon ödemesi ile birlikte yapılacak.

Yurt içi yetkili kurum olarak Finans Yatırım tarafından 9-10-11 Haziran tarihlerinde ihraç edilecek 150 milyon TL tutarında Lider Faktoring Hizmetleri A.Ş. şirket tahviline ait detaylar aşağıdaki gibidir.

* Kupon faizi 182 günde bir ödenecek ve [gösterge faiz oranı + ihraçta belirlenen bir fark] oranında gerçekleşecek. Söz konusu fark 2,25 – 2,75 bandı arasında olacaktır. Fark, halka arz sonucunda 14 Haziran 2010 tarihinde belirlenecek.
* Gösterge faiz oranı olarak, İMKB Tahvil ve Bono Kesin Alım Satım Piyasası’nda “Gösterge Devlet Tahvili’nin” işlem gördüğü son 10 iş gününde oluşan ağırlıklı ortalama yıllık bileşik faizler kullanılacak.
* İMKB’de işlem görecek olan tahvil Türkiye dışında Avrupa, Asya ve ABD offshore pazarlarında satılacak.
* İhraç edilen tahvilden sağlanan kaynak, şirketin genel amaçları ve stratejisi doğrultusunda organik büyüme ve faktoring kapasitesinin geliştirilmesi için kullanılacak.
* Nominal değeri 100.-TL olan 1 adet tahvilin satış fiyatı 100.-TL olup, minimum satış miktarı 50 adet olarak belirlendiği için, minimum talep miktarı 5.000.- TL olacak.
* Lider Faktoring Hizmetleri A.Ş. 150 milyon TL tutarında şirket tahvili ihracı tahsisat oranları, yurt içi bireysel yatırımcılar % 10, yurt içi kurumsal yatırımcılar % 40, yurt dışı kurumsal yatırımcılar % 50 şeklinde olacak.
* Lider Faktoring Hizmetleri A.Ş. şirket tahvili ihracı için taleplerini yurt içi bireysel yatırımcılar, Finans Yatırım ile Finansbank şubelerinden; yurt içi kurumsal yatırımcılar ise Finansinvest ve broker noktaları aracılığıyla iletebilirler.

lider factoringÖzel sektör tahvilinde mevduattan farklı olarak yatırımcı belirli aralıklarla kupon ödemesi ve vade bitiminde ana parasını alır. Stopaj avantajı vardır. Mevduatta %15 stopaj kesintisi varken, özel sektör tahvilinde stopaj kesintisi %10’dur.

Daha önce size bilgisini verdiğimiz Akfen Holding tarafından gerçekleştirilen 2010 yılının ilk özel sektör tahvil halka arzında yatırımcılardan, arz edilen tutarın 5,4 katına yakın bir talep gelmişti.

Özellikle mevduat, diğer devlet tahvili ve hazine bonosu gibi sabit getirili menkul kıymetlerin getirilerinin yatırımcılar için tatmin edici bir seviyede olmaması, Lider Faktoring Hizmetleri A.Ş. şirket tahvili için yüksek bir talep gelmesine sebep olabilir.

Yatırım araçlarından tahviller hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.