web statistics

TEB Worldcard Altın Yıllar Kredi Kartı Başvurusu Yapmadan Önce…


TEB, 50 yaş üstü kişiler için tasarlanan TEB Worldcard Altın Yıllar kredi kartını müşterilerinin hizmetine sunduğunu duyurdu. Türkiye’de ilk kez 50 yaş üstü kişiler için tasarlanan bir kredi kartı olan TEB Worldcard Altın Yıllar sahipleri, gıda ve seyahat harcamalarında yaptıkları harcama tutarı kadar Worldpuan kazanırken, diğer harcamalarında da ekstra Worldpuanlar kazanmaya devam edebilecekler.

TEB, bu kredi kartında ileri yaşlarda ortaya çıkan sağlık sorunlarını düşünerek özellikle sağlık hizmetlerine odaklanmış. Standart TEB Worldcard özelliklerinin yanısıra, Worldcard Altın Yıllar sahipleri ani hastalık veya yaralanma gibi durumlarda ücretsiz kara ambulansı ve tıbbi danışma hizmetlerinden yararlanabilme, diş bakım paketi ile yılda bir kez ücretsiz diş temizliği ve diş muayenesi yaptırma fırsatına sahipler. Kart sahipleri Gaes İşitme Merkezleri’nin Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir’deki şubelerinde ücretsiz işitme testi yaptırabiliyor. Profesyonel bakım desteği gerektiren herhangi bir hastalık yaşanması durumunda ihtiyaç duyulan sağlık ekibinin organizasyonu kart aracılığıyla ücret karşılığı yapılabiliyor. Ayrıca klinik, hastane, görüntüleme ve tahlil merkezlerinden yüzde 40’a varan indirimler var.

Worldcard Altın Yıllar’ın 50 yaş üstü kişiler için sağladığı avantajlardan biri de ulaşım hizmetleri:

* İlaç Gönderimi
* Kurye Servisi
* Çiçek ve Hediye Ulaştırma
* Yiyecek, İçecek Ulaştırma
* Para, Avans Ulaştırma
* Rezervasyonu Yapılmış Uçak Biletlerinin Ulaştırılması
* Rezervasyonu Yapılmış Tren Biletlerinin Ulaştırılması
* Kayıp ve Unutulmuş Evrakın Ulaştırılması

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. TEB’in sağladığı bu hizmet sadece organizasyon hizmeti. Yani kart TEB sizin adınıza tüm bu hizmetleri tek bir telefonla aynı yerden yapıyor. Ancak ulaştırma hizmetlerinde kurye bedelleri kart sahibine ait. 50 yaş üstü kişiler için kolaylık sağlaması açısından faydalı olabilir ama yılda sadece bir iki kez kullanılacak bir hizmetin kart seçiminde dikkate alınacak bir avantaj olup olmadığı tartışılır.

TEB Altin Yillar WorldcardWorldcard Altın Yıllar’ın dikkat çeken bir diğer özelliğiyse emekliler için maaş hizmeti. Emekli maaşlarının özel bankalarca ödenebilmesi imkanı tanınmaya başladıktan sonra bu segmente yönelik bir özellik geliştirmişler. SSK, BAĞKUR veya Emekli Sandığı, hangi kurumdan emekli olursanız olun, bir talimatla maaşınızı TEB’taşıyabiliyor ve emekli maaşınızı TEB’ten alabiliyorsunuz. Hesap işletim ücreti muafiyeti, özel faizli kredili mevduat hesabı, sözünüze Worldpuan, özel faizli vadeli mevduat hesabı TEB’in kart sahibi emeklilere sunduğu avantajlardan bazıları.

50 yaş üstü diye bedava sanmayın

Yukarıda Worldcard Altın Yıllar’ın öne çıkan özelliklerinden bazılarını sıraladık. Kartın tüm özelliklerini TEB’in web sitesinde görebilirsiniz. Bizim dikkat etmek istediğimiz konu, “50 yaş üstüne özel” diye sağlanan hizmetlerin sadece bir kısmının ücretsiz, diğer hizmetlerin ise ücrete tabi oluşu. Sağlanan sağlık hizmetlerinin indirimli veya ücretsizken; ulaştırma, seyahat, danışmanlık, yardım hizmetleri için belirli bir ücret talep ediliyor. Bu hizmetler için istenen ücretlere web sitesinde yer verilmemiş. Tüm detaylara ve güncel ücret bilgilerine ulaşmak için 444 0 144’ü arayıp, sırasıyla 8-4 tuşlamanız gerekiyor. Worldcard Altın Yıllar’ın yıllık ücreti konusunda da web sitesinde bilgi verilmemiş. Ancak standart TEB Worldcard’ın 40 TL, Gold kartın da senelik 50 TL olduğu düşünürse, Altın Yıllar’ın da bu rakamlardan aşağı olacağını sanmıyoruz.

Uzun lafın kısası, ücretsiz sağlık hizmetlerine aldanıp cüzdanınıza yeni bir kart eklemeden önce sağlanan diğer hizmetlerin maliyetlerle ilgili ayrıntılı bilgi alın, yoksa cüzdanı kalınlaştırayım derken çıkan paralardan dolayı daha da inceltebilirsiniz.