web statistics

İş Bankası’ndan Cep Anahtar Uygulaması


İş Bankası, müşterilerine tek kullanımlık şifreyle internet şubesi kullanımı ve Bankamatik’lerden kartsız para çekme imkanı sağlayan Cep Anahtar uygulamasını hayata geçirdi.

Java uyumlu cep telefonlarına yüklenebilen uygulama ile üretilen sekiz haneli tek kullanımlık şifre ile internet üzerinden bankacılık işlemleri daha güvenli bir şekilde yapılabiliyor.

Cep Anahtar, internet şubesi girişlerinin dışında, İş Bankası’nın mobil bankacılık uygulamaso İşCep’e girişte ve Bankamatikler’den kartsız para çekme işlemlerinde de kullanılabiliyor. Bankamatik’ten kartsız para çekmek için müşteri numarası ve altı haneli interaktif bankacılık şifresi tuşladıktan sonra Cep Anahtar seçeneğini seçip, çekmek istenilen tutar bilgisinin ve Cep Anahtar’la üretilen tek kullanımlık şifrenin tuşlanması ile işlem gerçekleştirilebiliyor.

Cep anahtarJava uygulamalarını destekleyen cep telefonlarına ücretsiz yüklenebilen “Cep Anahtar” uygulamasına, İş Bankası İnternet Şubesi’nde bulunan “İleri Güvenlik Araçları” menüsünden başvuru yapılabiliyor. Başvuru sonrası sisteme kayıtlı cep telefonlarına yüklenen uygulama, Cep Anahtar’ınıza özel altı haneli “Cep Anahtar Kodu”nu belirledikten sonra aktif hale geliyor.