web statistics

BDDK’dan Kredi Kartı Borcu Ödeme Planı Hesaplaması


Kredi kartı borçlarının yeniden yapılanmasını öngören yasadan yararlanmak isteyen kişiler, borçlarının yeni hesaplama sistemiyle ne kadara ulaşmış olduğunu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu‘nun (BDDK) internet sitesinden öğrenebilecek. Uygulamayı kullanan Kanun kapsamındaki tüketiciler, borç icra takibine konu olmuş ise mahkeme masrafları, harçları ve nispi kanuni vekalet ücretinin yüzde 25’i hariç toplam borç ve ödeme seçeneklerini görebiliyorlar.

Temmuz 2000 ile Mayıs 2009 arasındaki döneme ilişkin hesapların yapılabildiği uygulamada, temerrüt tarihi girilirken eğer ihbar mektubu ya da icra sözkonusu değilse, 90 gün ve üzeri gecikmelerin başlangıç tarihi esas alınıyor. Diğer durumda ise ihbar mektubunun tarihi temerrüt tarihi olarak esas alınıyor ve hesaplama bu mektupta yer alan rakam üzerinden hesaplanıyor.

Ödeme miktarlarını öğrenebileceğiniz uygulamaya http://www.bddk.org.tr/KrediDuzenleme/ Default.aspx adresinden ulaşabilir veya aynı sayfayı gösterdiğimiz aşağıdaki pencereden öğrenebilirsiniz.