web statistics

Kredi Kartı Harcamanızı Kontrol Altına Alın


Bir dahaki alışverişinizde kredi kartınızı kullanmak için cüzdanınızdan çıkardığınızda kredi kartı kullanmanın ne büyük kolaylık olduğunun yanısıra sizi büyük bir borç altında bırakabileceğini de hatırlamalısınız. Daha siz farkına varamadan büyük bir borç altına girebilirsiniz.

Kredi kartı borcunu kapatmak yıldırıcı ve korkutucu olabilir, borcu ödeyebilmeniz için kendinizi adamanız ve disipline girmeniz gereklidir. Çoğu insan bile bile ödemeyeceği bir borç altına girmez, bu borç uzun zamanda ihtiyatsızlık ve dikkatsizce yapılan harcama sonucu oluşur. Kontrolden çıkmış kredi kartı borcunun sizi yakalaması uzun sürmez, eninde sonunda kapana kısılırsınız.

Buradaki en acı gerçek kredi kartı borcunuzu kapatmak için hızlı bir yöntem olmayışıdır, ancak durumu kontrol altına almak için yapabileceğiniz birkaç şey var. İlk adım kredi kartlarınızı iptal ettirmek ve harcama yapmayı, özellikle de bütçenizin üzerinde harcama yapmayı kesmek.

Kendi limitleriniz dahilinde yaşamayı öğrenmeli ve günlük hayatta kredi kartı kullanma bağımlılığından kurtulmalısınız. Bakkal ve pazar alışverişi gibi şeyler için hazırlanmış bir bütçe ile yaşamayı öğrenmelisiniz. Bu giderler kaçınamayacağınız günlük giderlerdir. Aylık giderlerinizi ödemede zorlanabilirsiniz ancak kredi kartı borcunuzu kapatabilmek ve bir sonraki adıma geçebilmek için kendizi zorlamalısınız.

Birçok kişi kredi kartı kullanma alışkanlığını bırakmanın oldukça zor olduğunu düşünür. Para biriktirmek için çok çalışmalı ve fazla harcama yapmaktan kaçınmalısınız. Eğer işinizde mesaiye kalma imkanınız varsa kalın. İşvereniniz fazla para ödüyorsa kazandığınız bu ek geliri de kredi kartı borcunuzu kapatmak için kullanın.

Eğer gerekirse bir adım ileri gidip borcunuzu daha hızlı ödemek için ikinci bir işte çalışın. Eğer birden fazla kartınız varsa borç transferi yapmayı de deneyebilirsiniz.

Zevk aldığınız şeyleri yapmayı bırakmaktan nefret edeceksiniz ve uzun saatler çalışarak kazandığınız ek geliri bu borcu kapatmak için kullanacaksınız, ancak eninde sonunda bu zorluklara değecek. Yaptığınız fedakarlıların sonucunu her ay borcunuzun azalmaya başladığını görünce farkedeceksiniz.

Bu yazı Michael Benifez’in Control Your Credit Card Spending isimli yazısından derlenmiştir.