web statistics

Visa, PIN Card ile Dolandırıcılığın Önüne Geçmeyi Hedefliyor


Visa Europe, telefon ve internet ile yapılan kredi kartı işlemlerinde dolandırıcılığın önüne geçmek için PIN Card’ı geliştirdi.

EMUE Technologies yapılan işbirliği sonucu geliştirilen Visa PIN Card’ın arka yüzünde 10 digit sayı olan bir klavye ve bir de küçük ekran bulunuyor. İlk etapta şirket tarafından verilen bir PIN numarasını kartın arka yüzündeki sayı tuş takımını kullanarak giriyorsunuz ve kart size tek seferlik bir CVV (güvenlik numarası) numarası üretiyor. Böylece alışverişlerinizi güvenli bir şekilde yapmış oluyorsunuz.

CVV, kredi kartınızın arka yüzündeki imza şeridinin üstünde bulunan rakamın son 3 hanesine verilen isimdir. Bu numara kredi kartınıza özel olduğundan, internet üzerinden veya telefonla -kredi kartı ile yapılan alışverişlerde ek bir güvenlik sağlar. Ancak bu numara tektir ve kartı eline geçiren kişi bu numarayı da beraberinde elde etmiş olur.

Geleceğin kredi kartında ise bu numarayı siz yaratıyorsunuz ve tek seferlik bu numarayı kullandığınız andan itibaren geçerliliği kalmıyor. Yeni bir alışveriş yapmak istediğinizde tekrar bir numara yaratıyorsunuz.

Visa‘nın Yeni nesil kredi kartının şimdilik 3 yıllık pil ömrü bulunuyor.

İngiltere’den MBNA, İsviçre’den Cornèr Bank, İsrail’den Cal ve İtalya’dan IW Bank kısa bir süre içerisinde deneme testlerine başlayacak bankalar arasında.