Bankacılık ve yatırım ürünleriyle ilgili sorularınızı yöneltmek için önce KAYIT OLUN

Kategoriler

0 oy

merhabalar, 
devlet memuruyum. maaşıma başka bir yerden gelen icra nedeniyle(sattığım motorsikletin kazası sonucunda) bankadan çektiğim krediyi ödeyemez duruma geldim. yeniden yapılandırma için gittiğimde olumsuz yanıt aldım. bende siz de maaşıma icra gönderirsiniz, maaşımdan 1/4 oranında alırsınız uzun bir süre dedim. üzerinden 4 ay geçti. 4 aydır maaş hesabım blokeli. icra dışında kalan maaşımı da tamamen alıp borçtan düşüyorlar. araştırmalarım sonucunda maaş hesabına bloke koyulamaz diye bir sonuca vardım. bankaya bu konu ile ilgili size dava açacağım diye görüşmeye gittim. bozulan kredimi yeniden yapılandıralım dediler. toplamda 55 bin tl olan borcum 67 ye çıkarak yeniden yapılandırmak istediler. aylık ödeme 1530 tl. ben de icra yoluyla alın o zaman dedim. banka müdürü icra yoluyla 67 den çok daha fazla bir para ödeyeceğimi ve bu borcun faizlerinden dolayı kolay kolay bitmeyeceğini söyledi. şimdi bilgisi olan arkadaşlara sorularım var, yanıtlarsanız çok memnun kalırım.
1. banka maaş hesabıma bloke koyabilir mi?
2. bu blokeden dolayı yaşadığım maddi ve manevi zarar için dava açabilir miyim?
3. banka 55 bin borç ile icra işlemlerini başlatırsa, faizleri sürekli olarak devam edecek mi? toplamda ben ne kadar öderim? 
4. sizce taksitlendirme mi? yoksa icra yoluyla mı almaları daha iyidir?(arada bir de 5 ay askere gideceğim maaşım kesilecek)
şimdiden teşekkür ederim

Krediler kategorisinde (120 puan) tarafından
  

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Banka'nın maaşınıza bloke koyması çok yasal bir durum olduğunu düşündürüyor.  Ancak borçlar hukukunda uzman bir avukattan görüş almanız daha doğru olacaktir.

İcra tutarı hesaplanırken vekale ücreti, icra işlemleri gibi maliyetler de gireceğinden size doğru bir tutar iletmemiz mümkün değil malesef.

İcra ve ödeme planı arasında bir seçim yapmak ne kadar mümkün bilemiyoruz. Burada en önemli detay Askere gidecek olmanız. Bu durumda ödeme yapamayacaksanız ödeme planınız da yerine gelmeyeceğinden icra süreci yeniden başlayacaktır.
(30.6k puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
766 kez görüntülendi 11, Ekim, 2013 Krediler kategorisinde coşkun küçükbaş (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
702 kez görüntülendi 30, Temmuz, 2012 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
292 kez görüntülendi 29, Temmuz, 2012 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2.8k kez görüntülendi 1, Kasım, 2012 Krediler kategorisinde semra (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
1.1k kez görüntülendi 12, Kasım, 2012 Krediler kategorisinde ercan kızılateş (120 puan) tarafından soruldu
...