Bankacılık ve yatırım ürünleriyle ilgili sorularınızı yöneltmek için önce KAYIT OLUN

Kategoriler

0 oy

18 yaşımdan beri aktif olarak bir limited şirketinin genel müdürüyüm ve hissedarıyım aynı şekilde 18 yaşımdan beri kredi kartları ve krediler kullanıyorum 6 bankadan aktif kredi kartı kullanmaktayım 3 bankadan düşük meblağlarda kredi kullanmaktayım.  iş hacmim , cirom ve karım her sene %30 varan oranlarda yükselmekte hiç bir kredi kartı yada kredi ödemem 1 gün bile gecikmeye girmedi. bütün kredilerimi sms gönderdim ve onaylandı ancak son 6 aydır kredi kartı başvurularım bile onaylanmıyor kredi başvurularıma red cevabı alıyorum sebep sorduğumda 55 bin tl lik kredi kartı limiti kullanmamın riskimi çoğalttığı söyleniyor ancak bu 55 bin tl 6 adet bankanın kredi kartları toplamı zaten 1 adet kartım 19.700 TL limitli ve ödemelerimde hiç bir aksaklık gözükmüyor. 6 senedir bütün ödemelerim düzenli işim düzenli inşaat. niye böyle bi sıkıntı çıkıyor karşıma acaba? eskiden 4 ayda bi bankalar kredi kartı limitimi yükseltmek için telefon ediyorlardı ancak bu sene kredi kullandığım ve düzenli ödediğim bankadan kredi kartı başvurusunda bulundum o bile red etti. sebep ne olabilir? bu sorunu nasıl aşabilirim ? (kredi sayım 5 tane  bunlardan 3 tanesi aynı bankada 2 yıldır düzenli ödenen 36 ay vadeli krediler zaten)

Krediler kategorisinde (120 puan) tarafından
  

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Bankaların müşteri limitlerini belirlerken dikkate aldıkları bir başka konu da piyasa riskidir. Yani tüm bankalarda bulunan kredi ve kredi kartı limitlerinin toplamı.

Geri ödemelerinizi ne kadar düzenli yapıyor olursanız olun bu toplam risk belli bir tutarı aşması durumunda özellikle serbest meslek sahipleride kredi politikaları gereği malesef limit arttırımını kabul etmeyebilirler.

Bazı bankaların bunu mazeret göstererek müşterilerinin limitlerini geriye çekmeleri için baskı yarattıkları da rastlanan bir durumdur. Müşterilerin toplam limitleri bankaların sermaye yeterlilik rasyonlarında etkili bir faktördür. Bu rasyoyu yukarı çekmek istedikleri dönemlerde bu tür uygulamalara daha sık rastlanıyor.
(30.6k puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
494 kez görüntülendi 28, Ağustos, 2013 Krediler kategorisinde sitemkar (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
1.5k kez görüntülendi 13, Eylül, 2012 Krediler kategorisinde mine (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
443 kez görüntülendi 3, Ocak, 2013 Kredi kartı kategorisinde vatandaş (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
710 kez görüntülendi 29, Aralık, 2012 Kredi kartı kategorisinde mam (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
550 kez görüntülendi 29, Aralık, 2012 Kredi kartı kategorisinde Cem Kaan Özdel (120 puan) tarafından soruldu
...