Bankacılık ve yatırım ürünleriyle ilgili sorularınızı yöneltmek için önce KAYIT OLUN

Kategoriler

0 oy
Merhabalar,

Şu anda hali hazırda bir şahıs işletmem bulunuyor. İşlerimi büyütmek ve limited şirketi statüsünde yeni bir işletme kurmak için finansmana ihtiyacım var. Bu finansmanı (uzun vadede tekrar tekrar kullanabilmem adına) kredi kartıyla sağlamak istiyorum. Malumunuz; artık hemen her türlü ihtiyacınızı kredi kartına 12 taksitle alabiliyorsunuz.

Ancak, KKB skorum çok düşük ve hiç bir banka - düşük limitli dahi olsa - bana kredi kartı vermiyor. Üzerime bir gayrimenkul bulunuyor. Bu gayrimenkul tapusunu ibraz etmek koşuluyla ipotek karşılığında ort. 20-30 bin TL limitli bir kredi kartı alma şansım var mıdır?

 

Teşekkür ederim.
Kredi kartı kategorisinde (160 puan) tarafından
  

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Gayrimenkul ipoteği karşılığı kredi kartı yüksek limitli kredi kartı vermek çok karşılaşılan bir durum değil malesef. Özellikle iş büyütmek için kredi kartı kullanıcağınızı dile getirirseniz onaylanacağını hiç zannetmiyoruz.

Teorik olarak basit ve verimli bir çözüm gibi gelse de iş büyütürken kredi kartlarının finansmanından faydalanmak önemli sakıncalar içerir. Öncelikle kredi kartları yüksek faizli bir borçlanma aracıdır. İkincil olarak düzenli ödeme gerektirir. Piyasada ise nakit akışı çoğunlukla kredi kartı kullanımının gerektiği düzende olmaz. Bu da işi için kredi kartı finansmanı için tercih eden kişilerin çok kısa sürede ticari faaliyetlerini devam ettiremeyecek duruma düşmesine sebep olur.

İpotek karşılığı bir ihtiyaç kredisi çekmeniz daha doğru olur. Paranın ihtiyacınız olanını kullandıktan sonra mevduatta değerlendirerek devam edebilirsiniz .Tabi yerine dönen parayı yerine koymak kaydıyla .
(30.6k puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
381 kez görüntülendi 21, Ocak, 2013 Kredi kartı kategorisinde isa uçar (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
698 kez görüntülendi 29, Aralık, 2012 Kredi kartı kategorisinde mam (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
548 kez görüntülendi 29, Aralık, 2012 Kredi kartı kategorisinde Cem Kaan Özdel (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
281 kez görüntülendi 15, Kasım, 2012 Kredi kartı kategorisinde wwwqxx (120 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap
1k kez görüntülendi 9, Kasım, 2012 Kredi kartı kategorisinde babaugur1907 (140 puan) tarafından soruldu
...