Bankacılık ve yatırım ürünleriyle ilgili sorularınızı yöneltmek için önce KAYIT OLUN

Kategoriler

0 oy
Merhaba, yaklaşık 5 ay önce annem için bireysel emekliliğe 16 bin tl  toplu bir miktar yatırarak 1 yıllık ödemesini -fazlasını yaptık. Fakat tüm birkimimiz bu olduğundan sonraki yıllarda ödeme yapmadan emekli olup olamayacağımzı sorduğumuzda hiç para yatırmasanız da paranız artar ve 56 yaşınız gelince emekli olur aylık alabilir yada birikmi paranızı istediğiniz zaman toptan çekebilirsiniz dediler. Bu doğrumudur paramız vadeli hesap gibi  orada değerlenebilir mi?Yaş gelince bu para üzerinden aylık alınabilir mi?Şimdilerde çıkab  yasanın bize zararı olacakmıdır?,herkes parasını neden çekmek istiyor?çok teşekkür ederim.
Sigorta kategorisinde tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi
  

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Bireysel emeklilikde iki önemli şart var. 10 sene prim ödeme ve 56 yaş şartı her halikarda prim ödemeye devam etmeniz gerekiyor. Bu anlamda poliçenizi çok daha ufak bir katılım payı ve yönetim gideri olan planla değiştirebilirsiniz. Bu aşamada çıkmanız durumunda gereksiz kesintilere maruz kalabilirsiniz.

Bizce emeklilik şirketinizi veya emeklilik planınızı yeni yıldan sonra değiştirmeyi düşünmeniz doğru olabilir. Tabi iptal ettirmek veya devam etmek tamamen sizin insiyatifinizdedir.

BES ile ilgili hatırlamanız gereken önemli bir konu BES sosyal güvenlik kurumunun alternatifi değil tamamlayıcısı bir sistemdir. Sisteme ne kadar para koyarsanız koyduğunuz para ve onun getirisininin toplamını maaş olarak alırsınız. Buradan bir ömür boyu maaş almanız söz konusu değildir.
(30.6k puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
399 kez görüntülendi 3, Ocak, 2013 Sigorta kategorisinde merakedenadam (180 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
291 kez görüntülendi 19, Eylül, 2012 Sigorta kategorisinde diyetisyen07 (110 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
465 kez görüntülendi 6, Eylül, 2012 Sigorta kategorisinde butterfly1903 (130 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
473 kez görüntülendi 5, Eylül, 2012 Sigorta kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
469 kez görüntülendi 27, Ağustos, 2012 Sigorta kategorisinde Ali Kemal Bahadır (190 puan) tarafından soruldu
...