web statistics

Kredi kartı ile İstanbulKart yükleme özelliği Maximum Mobil’e de geldi


İş Bankası, mobil cüzdan uygulaması Maximum Mobil ile İstanbulKart yüklemesine imkan veren ikinci banka oldu. İstanbulKart’a daha önce Denizbank, fastpay uygulaması ile istanbulKart kullanıcılarına uygulama üzerinden yükleme yapma imkanı sunmuştu.

İstanbulKart her ne kadar ağırlıklı olarak toplu taşımada kullanılsa da temassız ön ödemeli kart olarak geçiyor. Yüklemeler merkez duraklarda, metro, metrobüs duraklarında ve vapur iskelelerinde nakit karşılığı otomatik makinelerde yapılıyor. Kredi kartı ve banka kartı ile yükleme yapılan çok sınırlı nokta bulunuyor. İstanbul içinde her gün tahmini iki milyonun üzerinde kişi tarafından kullanılan İstanbulKart’ın en büyük sorunlarından biri yükleme yaparken nakit kullanma zorunluluğu. İş bankası Maximum Mobil uygulaması ve Denizbank’ın fastpay uygulaması bu açıdan nakti olmayan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor.

İstanbulKartlar’a Maximum Mobil uygulaması üzerinden İş Bankası kartları ve diğer banka kredi kartları ile yükleme yapabilmek için Maximum Mobil uygulaması içerisinde yer alan “Ödemeler” menüsündeki “İstanbulKart Yükleme” sekmesinden İstanbulKart’ı tanımlayarak kart içerisindeki bakiye görüntülenebiliyor ve anında karta yükleme yapılabiliyor.

Maximum Mobil uygulaması üzerinden İstanbulKart yüklemesi yapmak için şu adımları izlemek gerekiyor:

– İstanbulKart numaranızı Maximum Mobil uygulamasına kart numarasını manuel girerek veya kartın arkasında bulunan QR karekod‘u okutarak maximum mobil’e ekleyebilirsiniz.

– İstanbulKart’ınızı ekledikten sonra yükleme yapacağınız tutarı belirleyip (10,15,20,30,50,100) İş Bankası’nda tanımlı kartlarınız varsa onlardan birini seçerek yoksa farklı bankaya ait bir banka kredi kartınızı tanımlayarak bu kart üzerinden yükleme yapabilirsiniz.

– Başka banka kredi kartını Maximum Mobil uygulamasına tanımlarken doğrulama için 3D secure üzerinden sembolik 1 TL’lik bir işlem yapılması gerekiyor ama bakiye sonrasında iade ediliyor.

– Yüklemeler 3D secure ile yapılıyor. 30 Nisan 2019 tarihine kadar Maximum Mobil uygulaması üzerinden yapılacak İstanbulKart yüklemelerinden ilave ücret alınmıyor.

– Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra İstanbulKart’ın dolum noktasındaki cihazlara okutulması gerekiyor. İşlem yapılan telefonun NFC destekli android telefonlarda bunun yerine kartı telefona okutmak yeterli.

30 Nisan 2019 tarihinden sonra Maximum Mobil üzerinden yapılacak yükleme işlem ücretleri aşağıdaki gibidir :

Yükleme Tutarı 10 TL / Ücret 0,99TL
Yükleme Tutarı 15 TL / Ücret 0,99TL
Yükleme Tutarı 20 TL / Ücret 0,99TL
Yükleme Tutarı 30 TL / Ücret 1,99TL
Yükleme Tutarı 50 TL / Ücret 1,99TL
Yükleme Tutarı 100 TL / Ücret 2,99TL