web statistics

Kredi kartında müşteri numarası (hesap numarası) nerede yazar?


Kredi kartının üzerinde bağlı olunan bankadaki müşteri numarası veya hesap numarasının yazıp yazmadığı merak edilen konuların başında geliyor. Bazı bankalar kredi kartına bu numarayı koyarken, çoğu banka kredi kartına bu numaraları yazmıyor.

Kredi kartının üzerinde yer alan 16 haneli kredi kartı numarası, müşteri numarası veya kartın bağlı olduğu vadesiz hesap numarasını içermez. Dolayısıyla kart numarasından müşteri numaranızı bulamazsanız. Kredi kartı numarasının açılımını merak ediyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Ancak nadiren de olsa bazı bankalar kredi kartının ön yüzünde isminizin yazdığı bölümün hemen altına müşteri numarasını da ekliyorlar. Bağlı bulunan vadesiz hesap veya kredili mevduat hesabı numarası ise hiç bir kartın üzerinde yer almaz. (Ufak bir hatırlatma; bir bankanın kredi kartını kullanmanız için o bankada mutlaka bir hesap açmanız gerekmez. Borcunuzu başka bir bankadaki hesabınızdan EFT yaparak da ödeyebilirsiniz.)

kredi kartında müşteri numarası nerede yazar

Eğer müşteri numaranızı veya hesap numaranızı öğrenmek istiyorsanız bankanızın çağrı merkezini arayarak, yani telefon bankacılığı hizmetini kullanarak müşteri temsilcinizden bu numaraları öğrenebilirsiniz.