web statistics

Kredi Kartı Azami Faiz Oranlarında Değişiklik Yapılmadı


Bildiğiniz üzere Merkez Bankası her üç ayda bir kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarını açıklar. En son Nisan ayında açıklanan faizlerin geçerlilik süresi 3 aydı. Ancak Merkez Bankası 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak kredi kartı azami faiz oranlarında değişikliğe gitmediğini duyurdu. Nisan 2011’de belirlenen oranlar aynı kalacak.

kredi karti faiziBuna göre 1 Temmuz 2011 tarihinden geçerli olmak üzere kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı Türk Lirası için yüzde 2,12, ABD doları için yüzde 1,70 ve Euro için yüzde 1,64; aylık azami gecikme faizi oranı ise Türk Lirası için yüzde 2,62, ABD doları için yüzde 2,20 ve Euro için ise yüzde 2,14 olarak uygulanmaya devam edecek.

Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebiliyor. Azami faiz oranları, Merkez Bankası’nca 3 aylık dönemler halinde belirleniyor. 1 Ekim 2011 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce yine Merkez Bankası tarafından kamuoyuna duyurulacak.

“Kredi Kartı Azami Faiz Oranlarında Değişiklik Yapılmadı” üzerine bir yorum

  1. Geri izleme: Tracy Smith

Yorumlar kapalı.