web statistics

BDDK Kararlarını Takiben Bankalar Kredi Faizlerini Artırmaya Başladı


BDDK tarafından hafta sonu alınan tüketici kredilerindeki karşılıklarda artış kararının ilk etkileri hissedilmeye başlandı. Yapılan düzenlemeler çerçevesinde kredi faiz oranlarını artırdığını açıklayan ilk bankalar Garanti Bankası ve Denizbank oldu.

Garanti Bankası tarafından konuya ilişkin yapılan basın açıklamasına göre, tüketici kredileriyle ilgili yapılan yeni düzenlemeler sonucunda, 22 Haziran 2011 çarşamba günü itibarıyla, konut ve destek kredilerinin tabela ve kampanya faiz oranları artırıldı. Garanti Bankası şubeleri aracılığıyla (veya konut kredilerini pazarlayan şirket adıyla Garanti Mortgage markasıyla) sunulan konut kredilerinde aylık tabela faiz oranını 5 baz puan artırılırken; destek kredilerinin (Garanti Tam Destek) faiz oranları ise tüm kampanyalarda aylık ortalama 17 ila 20 baz puan arası yükseltildi.

Denizbank ise 21 Haziran 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni faiz oranlarını taşıt kredisinde %1,25, konut kredisinde ise %1,09 olarak belirledi.

Bankacılıkta bu tür hareketlerde bankalar genelde birbirini izler. BDDK kararı sonrası kredilerde ilk faiz artırımına giden Garanti ve Denizbank’ı diğerleri de çok kısa süre sonra takip edeceklerdir.