Bankacılık ve yatırım ürünleriyle ilgili sorularınızı yöneltmek için önce KAYIT OLUN

Kategoriler

0 oy
17.KASIM 2015 tarihinde………. Bankasının BURSA-Heykel Şubesinde üç aylık ………hesap açtırarak vadeli para yatırdım.Esas gayem ise Turuncu hesaba  vadeli para yatırmaktır.Bankaya vadeli para yatırdığım halde görevli memur bana eğer bir adet elektirik veya su faturası getirirseniz bana vadede veya faiz oranında bir avantaj sağlanacağını söyledi bende bir otomatik ödemeye bir faturayı başka bankanın hesabımdan iptal ederek  bankaya getirdim.Banka adıma bir vadesiz hesap açarak bu hesaba da 500 TL.lik KMH (Kredili Mevduat Hesabı)  açtı.
            Vadeli hesap avantajım için bağlattığım 80-90 TL.lik elektirik-su faturamı.Daha sonra bankanın internet sitesinde eksi hesabımı görerek ödedim. Çünkü bu faturayı başka bir bankanın otomatik ödemesinden sildirerek bu bankasına bağlatmıştım.Bu nedenle otomatik  olarak ödendiğini düşünerek bu fatura  3-5 gün gecikmeli  ödendi.
          Bu olumsuz kargaşadan dolayı, yıllarca biriken kredi puanlarım tamamı silinmiş oldu.Bu büyük bir haksızlıktır, 80-90 TL.lik bir faturanın kısa bir süre KMH dan ödendi diye kredi hakkımın elimde alındı.    
        Ayrıca çok önemli olan husus  Banka tarafından bana herhangi bir telefon edilmedi, mesaj çekilmedi,yazı yazılmadı,tebligat yapılmadı,icra işlemi olmadı,KMH hesabımın bulunduğu sözleşmede olduğu halde bankaca KMH fesh edilmedi, yasal işlem yapılmadı, Kayıtlarda mevcuttur.Bu nedenle kredi notumun silinmesi haksızlıktır,yasal olmadığı kanısındayım.
   Ayrıca sözleşmemde KHM den gecikmeli ödeme halinde kredi puanlarının silinebileceği hakkında bir maddede yok.
    Şimdiye kadar  çalıştığım hiçbir bankadaki yıllarca ödemelerimi aksatmadım ve ödedim. Kredi kartı ödemelerimi dahi tamamını öderim. Benim yıllarca günü gününe borçlarımı ödeyerek kazandığım kredi puanlarım çok basit bir nedenle sıfırlanmıştır. Adeta banka suçu veya dolandırıcılık suçu  işlemiş muamelesi gördüm Mağdur oldum,evim yok ve ev kredisi alacağım bu durumda ev kredisi de alamayacağım.Bu durumu düzeltilmesi için gerekli işlemin yapılması için ne yapmalıyım.Bana bir yol gösterin lütfen.
Bankalar kategorisinde (120 puan) tarafından
  

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Kredi puanınızın (Findeks kredi notu da denilebilir) iki gün gecikme nedeniyle sıfırlanması söz konusu olamaz. Birkaç günlük  KMH - bakiye yüzünden de böyle bir şey söz konusu olamaz. Konuyla ilgili bir findeks raporu talep edip incelerseniz bu duruma neyin neden olduğuna daha iyi hakim olabilirsiniz. Geçmişe yönelik bir takip kaydının sisteme aktarılması hatta kredi kartı borcu yapılandırması gibi birçok sebebi olabilir.
(30.6k puan) tarafından

İlgili sorular

–1 oy
1 cevap
3.4k kez görüntülendi 18, Mayıs, 2018 Bankalar kategorisinde Esra Savrık Özer (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
362 kez görüntülendi 1, Ekim, 2013 Bankalar kategorisinde irfan (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
5.8k kez görüntülendi 5, Aralık, 2012 Bankalar kategorisinde csbb67 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
528 kez görüntülendi 28, Kasım, 2012 Bankalar kategorisinde bahar şahin (120 puan) tarafından soruldu
...