Bankacılık ve yatırım ürünleriyle ilgili sorularınızı yöneltmek için önce KAYIT OLUN

Kategoriler

0 oy
Isim geregi avrupa cikiyorum ve orada gezinirken nakit degil kredi karti kullanmak istiyorum. Turkiyeden bi kredi karti almayi dusundum ama bunu visa mi master card mi aliyimdiye sordugumda avrupa icin visa'yi onerdiler. Sanirim visa card  euro uzerinden yapilan alis verisi direk tl ye ceviyormus, ama mastercard ise euro uzerinden yapilan alisverisi once dolara sonra turk lirasina cevirdiginden kazik yeme oranimiz artiyormus.
yani once visa card almayi dusunmem dogru mudur ?
ve ikinci bir soru olarakta  visa card la yaptigim ornek olarak 100 euro'luk bi alisveeris sirasinda o anda ki yine ornek olrak 2.3 olan kur uzerinden cevirip, faturama 230 tl olarka mi yansitiyor yoksa, ay sonunda fatura kesiminde 2.4 olan kur uzerinden 240 lirami yansitiyor, yada ay sonundaki kur 2.1 ken 210 tl olrarak mi yansitiyor? , yada ay sonunda ki kur ile alisverisimi  yaptigim andaki kur lardan en yuksegi uzerinden mi hesapliyor {{eger boyle olursa banka hic bi zaman zarar etmez, hatta genel olrak kar eder, buda mantikli geldigi icin sordum ?}}
 

en kisa surede cevap vermeniz umidiyle, cok tesekkurler :D
Kredi kartı kategorisinde (160 puan) tarafından
  

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
 
En İyi Cevap
Yurtdışı kredi kartı harcamalarının çevrimi ile ilgili kartın hangi ödeme sisteminin logosunu taşıdığından ziyade bankanın kredi kartı işlemlerinde uyguladığı döviz süreçleri etkili olur.

Hiç kur farkı ödemeyeyim diyorsanız euro ekstre hizmeti veren bir bankadan kredi kartı almanız yeterli olur ancak bu sefer ödeme de sorun yaşarsınız.

Yakın zamanda bu konuda uygulamasını değiştiren Yapı Kredi kartları için örnek vermek gerekirse;  20 Aralık 2012 tarihinden itibaren geçerli olan uygulamada, yabancı para cinsinden gerçekleştirilen işlemler için kullanılan Banka döviz kuru, TCMB döviz satış kurunun %3' fazlası (üst sınır) olarak belirlenerek  söz konusu işlemleri bu kur ile TürkLirası'na çevrilerek hesap özetine yansıtılıyor.
(30.6k puan) tarafından
tarafından seçilmiş

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
568 kez görüntülendi 6, Ağustos, 2012 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
385 kez görüntülendi 22, Temmuz, 2012 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
–1 oy
0 cevap
279 kez görüntülendi 26, Ağustos, 2012 Kredi kartı kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
369 kez görüntülendi 18, Eylül, 2012 Kredi kartı kategorisinde songul yildiz (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
255 kez görüntülendi 30, Mayıs, 2013 Kredi kartı kategorisinde hcbs (120 puan) tarafından soruldu
...