Bankacılık ve yatırım ürünleriyle ilgili sorularınızı yöneltmek için önce KAYIT OLUN

Kategoriler

0 oy
Çocuğum için geleceğe yönelik yatırım yapmayı düşünüyorum. fakat hangi yatırım aracından yararlanacağıma karar veremiyorum. İş bankasından Kumbara fon hesabı açtırdım fakat henüz yatırım yapmadım ne kadar getirisi olabilir. yada önerilen yatırımlar nelerdir bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. saygılar.
Yatırım kategorisinde (120 puan) tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi
  

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy

Çiğdem hanım; 

Çocuğunuz için birikim yapmak ise bu konuda Kumbara Fonun'dan daha iyi alternatifler de bulabilirsiniz.  Kumbara fonu kompozisyonu itibariyle A tipi bir karma fon. Yani İMKB performansına göre değer kaybetme ihtimali de olan bir fon. 

2012 yılında söz konusu fon bir önceki seneye göre %11'e yakın değer kaybetmişti. Biz de bu konuyu özel olarak dile getiren bir makale yayınlamıştık.  İMKB endeksinin oldukça yükseldiği şu dönemde Kumbara fonuna girmek potansiyel getiri açısından riskli olabilir. Malumunuz borsaların özellikle ülkemizdeki gibi borsaların sürekli yükseliş trendinde olması gibi bir durum söz konusu değil bu açıdan %25'i hisse senedinden oluşan bir fon'a birikim amaçlı olarak şu aşamada girmeniz ne kadar doğru olur emin olamadık.  

Bize göre onun yerine çocuğunuz için İş bankası hisse senedi alın en azından çocuğunuzu iş bankasına ortak etmiş olursunuz.    Kar payı dağıtımı ve bankanın pazar payını düşünürseniz İş bankası kumbara fonundan daha mantıklı olacaktır. Yanlız şu sıralar İş Bankası hisse senedi de oldukça yükselmiş durumda ama hisse senetleri yatırım fonlarının aksine bir ortaklık belgesidir. Gerilerken yapacağınız alımlar maliyetinizi düşürecektir.  

 

Eğer kendinizde her ay belli bir miktar parayı çocuğunuz için yatırıma ayıracak disiplini görüyorsanız bir altın hesabı açmanız  ve her ay belirleyeceğiniz bir tutar karşılığı altın alıp burada biriktirmeniz daha avantajlı olabilir. Altında şu an itibariyle herhangi bir stopaj veya vergi olmaması gibi avantajların yanı sıra çocuğunuz için altın alıp biriktirmiş olursunuz.

 

 

(30.6k puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
497 kez görüntülendi 11, Ekim, 2012 Kredi kartı kategorisinde AYAZ (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
320 kez görüntülendi 8, Ekim, 2012 Kredi kartı kategorisinde hakan aykut (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
273 kez görüntülendi 4, Ağustos, 2012 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
...