web statistics

ING Bank’tan Kimliğim Güvende Sigortası alacak kadar çok paranız var mı?


Bugün ING Bank çağrı merkezinden tekrar Kimliğim Güvende Sigortası hakkında bilgi vermek için aradılar. Üstelik dün aradıklarında net olarak “Kimliğim Güvende Sigortası almayı, hele hele ING Bank’tan almayı hiç düşünmediğimi” net olarak ifade etmeme rağmen…

Kimliğim Güvende Sigortası diğer bankalar tarafından da satılmaya çalışılan, çeşitli sigorta şirketleri (ING için, CPP) tarafından sununlan bir sigorta. Günlük hayatınızda bir kimlik hırsızlığına maruz kalmanız durumunda ihtiyaç duyabileceğiniz hukuki masraflar, gelir kaybı teminatı, zorunlu seyahat masrafları ve iletişim masraflarınız için 20.000 TL’ye kadar sigorta teminatı veriyor. Ayrıca, 1.000 TL’ye kadar kimlik yenileme ve yine 5.000 TL’ye kadar şifre hırsızlığı teminatından yararlanılabiliyor. Şifre hırsızlığı sahip olduğunuz başka banka kartlarının numaraları ile beraber şifrelerinin de ele geçirilip, ATM’lerden nakit çekilmesi durumunda verilen bir teminat üst limiti. Poliçe kapsamında 20.000 TL’lik kimlik hırsızlığı teminatlarından faydalanılması durumunda bu teminattan faydalanamıyorsunuz ama çağrı merkezi personeli bu detayı paylaşmayı atladı.

Günümüzde dolandırıcılıkların çoğunun telefonla yapıldığını düşününce kimlik hırsızlığına karşı alınabilecek önlemlerin başında prensip olarak telefon aracılığı ile yapılan teklifleri geri çevirmek geldiğini düşünüyorum. Sigorta ürünleri ve teminatlarının da kişinin yaşam tarzı ve demografik özelliklerine göre profesyonel sigorta acentalarından alınması gerektiğine inanıyorum. Banka çağrı merkezleri size kartınızın limitine, kullandığınız ürünlere bakıp acentası olduğu şirketin ürününü satarken; profesyonel acenta, ürüne ihtiyacınız olup olmadığına göre hizmet verir, zira hayatınızda ülke genelinde gerçekleşme olasılığı çok düşük, özelinizde belki de hiç olmayan kimlik hırsızlığı gibi bir olasılık için teminat alırsanız paranızı sokağa atmış sayılırsınız.

ing bank kimligim guvende sigortasi

Bankanın yaptığı, geniş müşteri listesine gerçekleşmesi çok düşük olan bir riskin poliçelerini satarak buradan topladığı primleri direk gelir hanesine yazmak. Şu dönemde bir bankanın çağrı merkezinden size işsizlik güvencesi sigortası yaptıralım diye aradığına pek şahit olmazsınız mesela. Çünkü önümüzdeki bir sene içersinde ortalama bir beyaz yakalının böyle bir riskle karşı karşıya kalma olasılığı oldukça arttı. Sigorta şirketi de gerçekleşme olasılığı düşük bir riske ait poliçeyi banka sayesinde geniş kitlelere ulaştırıp, üründen normal kanallardan satsa kar edemeyeceği hacimlere çekmiş oluyor. Diyet olarak bankaya komisyon ödüyor.

Yukarıda paylaştığım deneyimim de ING Bank’ta kayıtlı olan kampanya iletişim bilgilerimi “iletişim istemiyorum” olarak işaretlememle sonuçlandı, zira Maraş’taki bir çağrı merkezi çalışanından tanımadığım bir sigorta şirketine ait poliçeyi tarafıma ilk seferinde hayır demiş olmama rağmen satmaya çalışmasını istemiyorum…