web statistics

World Pay ile MTV nasıl ödenir?


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Temmuz ayında motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödemelerinin yapılması gerekiyor. Yapı Kredi Worldcard ve Garanti Bonus kredi kartları ile bu sene Temmuz ayı için standart olarak iki taksit imkanı sunulurken, www.gib.gov.tr üzerinden Yapı Kredi Pay ve Bonus Flaş tercih etmeniz durumunda ekstra 1 ay daha taksit imkanı kazanabilirsiniz. Bugün size MTV Temmuz taksidini Yapı Kredi Pay ile nasıl 3 taksitte ödeyebileceğinizi anlatmak istiyoruz.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme sayfasına girdiğinizde öncelikle sayfada bulunan MTV Sorgulama linkine tıklayıp araç plakanız, T.C. kimlik numaranız veya vergi numaranız, plaka tescil tarihi gibi bilgileri girerek sorgulama yapmanız gerekiyor.

yapi kredi pay odeme

Sorgulama sonrasında aracınıza ait MTV ve trafik cezası bilgileri ekranınıza yansıyor. Eğer borcunuz gözüküyorsa bu tutarları internet üzerinden kredi kartı ile anında ödeyebiliyorsunuz.

Ekstra taksit imkanı için yapmanız gereken işlemler sırasıyla şöyle:

1. Öncelikle daha önce yapmadıysanız Google Play ya da Apple Store’dan Yapı Kredi Mobil’i indirip giriş yapın.

2 Sonrasında Internet Vergi Dairesi (Gib.gov.tr) üzerinden aracınızın mtv bedelini öğrendikten sonra ödeme sırasında ödeme seçenekleri altından Yapı Kredi Pay’i seçtiğinizde ekranda bir QR kod oluşacaktır.

3 Yapı Kredi Mobil uygulamasında kartlarım menüsü altında bulunan Yapı Kredi Pay’i seçtiğinizde “QR Kod ile Ödeme”yi tıklayarak QR okuyucuyu açın ve ekranda oluşan QR kod’u okutun.

4) Birden fazla Yapı Kredi kredi kartınız olması durumunda ödeme yapmak istediğiniz kartı ve işlem tipini seçerek işleminizi onaylayarak tamamlayın.

World Pay işlemlerini gerçekleştirebilmek için World Mobil uygulamasının telefonunuza yüklü olması gerekiyor. World Mobil uygulamasını telefonunuza buradan yükleyebilirsiniz.