web statistics

2018 Emlak Vergisi 1. Taksit ödemeleri başladı


Emlak ve çevre temizlik vergisi 2018 yılı 1. taksitlerinin tahsilatına başlandı. Emlak vergilerinin 1. taksit ödemeleri için son gün 31 Mayıs.

Yılda iki dönem olarak taksitlendirilen emlak vergisi ve iş yerlerine ait çevre temizlik vergisinin birinci taksit ödeme süresin 2018 mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler, bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı‘nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi üzerinden öğrenebilirler.

2018 emlak vergisi birinci taksit odeme

Emlak vergisi nasıl ödenir?

PTT İle Ödeme: PTT şubeleri, emlak vergisi ödemek isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Buna göre ödeme işlemlerinde havale ön plana çıkıyor. Belediyenin havale numarasına, direkt olarak para göndermek mümkün oluyor.

İnternetten Ödeme: Online ödeme imkanı sunan belediyelere ait olan web siteleri üzerinden kredi kartınızla verginizi ödeyebilirsiniz. Ayrıca e-Devlet ile de ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Belediyeye Giderek Ödeme: Belediyeler bünyesinde yer alan ödeme merkezlerine gidilerek kredi kartı veya nakit ile ödemeler gerçekleştirilebilir.